Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2012

Ο γκρίζος λύκος επέστρεψε στην Καλιφόρνια μετά από 85 χρόνια

Ένας γκρίζος λύκος έκανε την εμφάνισή του στην Καλιφόρνια για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια.

Ο αρσενικός λύκος, ηλικίας δυόμισι ετών και γνωστός ως OR-7, διέσχισε πάνω από 700 μίλια με αφετηρία το Όρεγκον και την Τετάρτη έφτασε στην κομητεία Siskiyou της Καλιφόρνια.

«Η συγκίνηση από το ουρλιαχτό ενός λύκου που επέστρεψε στην Καλιφόρνια μετά από τόσα χρόνια είναι καλός λόγος για γιορτή», δήλωσε ο Noah Greenwald, διευθυντής του τμήματος απειλούμενων ειδών στο αμερικανικό Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας.

Είκοσι τόνοι νεκρές ρέγγες ξεβράστηκαν στη Νορβηγία

Χιλιάδες νεκρές ρέγγες ξεβράστηκαν σε παραλία της επαρχίας Nordreisa στη Νορβηγία.

Οι επιστήμονες αναμένεται να διεξάγουν εξετάσεις στα ψάρια για να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου τους.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, που αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να καθαρίσουν την παραλία από 20 τόνους νεκρών ψαριών, πριν αρχίσουν να σαπίζουν.

Θεατρική παράσταση από το ΦΟΒ: Ο Αγιος Βασίλης... Κοκκινοσκουφίτσα
Τη θεατρική παράσταση «Ο Άγιος Βασίλης… Κοκκινοσκουφίτσα» της Μαρίας Κίτρα σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελπίδας Γεωργαντή, παρουσιάζει η θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Β. την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στον Φ.Ο.Β. και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ και ώρα 6.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων. Μαθητικό 3€ και ενηλίκων 5€.

Για συντήρηση το σπάνιο χειρόγραφο της Ι. Μ. Βατοπεδίου

Για συντήρηση το σπάνιο χειρόγραφο της Ι. Μ. Βατοπεδίου
Ο κώδικας «Γεωγραφία Κλαύδιου Πτολεμαίου» της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, αναμένεται να συντηρηθεί, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που ενέκρινε τη σχετική μελέτη.

«Θερμή επαφή» ισραηλινού Heron με την τουρκική αεράμυνα

"Θερμή συνάντηση" ισραηλινού Heron με την τουρκική αεράμυνα πάνω από την τουρκική επαρχεία Hatay είχαμε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf. Το ισραηλινό UAV σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας πετούσε πάνω από τουρκικό έδαφος στην περιοχή Kirikhan της επαρχίας Hatay 15 χλμ από τα σύνορα της Τουρκίας από την Συρία και στόχο τους είχαν την καταγραφεί του 14ου αντιαεροπορικού τάγματος πυραύλων I-Hawk που οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει στα σύνορα με την Συρία.