Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

Μέσα στο καλοκαίρι η κυκλοφορία του iPhone 5!

Μέσα στο καλοκαίρι η κυκλοφορία του iPhone 5!

Μπορεί το iPhone 4s να πουλάει ακόμα σαν τρελό αλλά το ίδιο... πουλάνε και οι φήμες για το iPhone 5!

ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου: "Το Συμπόσιον του Έρωτος" - στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου  
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με έδρα τη Χίο, οργανώνει την εκδήλωση: «ΕΡΩΤΑΣ - ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11π.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου (Μιχάλων 10).

Μανταρίνι Χίου: ένα βήμα πριν το χαρακτηρισμό Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

   
Ιδιαίτερα θετική είναι η εξέλιξη για το μανταρίνι της Χίου και την προοτική να χαρακτηριστεί Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ). 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΠ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

  Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Ομηρούπολης λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 πμ έως 8.00 μμ

Αερομαχία Mirage 2000-5 της ΠΑ με τουρκικά F-16

Μια σκληρή εμπλοκή είχαμε σήμερα μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών δυτικά της Λέσβου, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Τα 4 τουρκικά αεροσκάφη, F-16 block 40 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό, εισήλθαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ), στην περιοχή νότια της Λέσβου και βόρεια της Σάμου.
Προς αναχαίτισή τους έσπευσαν δύο ελληνικά Mirage 2000-5 από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο όπου και ήρθαν σε επαφή με τα τουρκικά μαχητικά δυτικά της Σάμου και όταν αυτά βρίσκονταν εντός του ελληνικού FIR και του ΕΕΧ.

Έρχονται M113A2, M557A2 και M901A2 ITV από τις ΗΠΑ

Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα της εύρεσης χρηματοδότησης για τη μεταφορά δια θαλάσσης μεγάλης ποσότητας μεταχειρισμένου κύριου υλικού (Μ113Α2 και Μ901Α2 ITV) που αποκτήθηκε δωρεάν από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού, ως πλεονάζον (EDA: Excess Defense Articles) από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Τρίτοι στην Ευρώπη οι Έλληνες έφεδροι και εθνοφύλακες

Σε διαγωνισμό μεταξύ 44 Νατοϊκών σχηματισμών στην Σκωτία. Δύο τάγματα που δραστηριοποιούνται στο νομό μας στην Εθνοφυλακή μετέχουν σε βολές, ασκήσεις, σε εκπαιδεύσεις όπλων για να ανταποκριθούν με επιτυχία όταν υπάρξει ανάγκη.
Την είδηση ότι η ελληνική Εθνοφυλακή και οι Έλληνες έφεδροι διακρίθηκαν ως 3η για την ετοιμότητά της μετά την διεξαγωγή αγώνων στην Ευρώπη μετέφερε ο εθνοφύλακας Δημήτρης Καλαμάρης που πρόσθεσε:

Επιχείρηση - αστραπή στην Σομαλία από το "Team 6" - Ξέπλυναν την ντροπή του 1993


  
Tην μεγάλη ρεβάνς πήραν από τους Σομαλούς πολέμαρχους οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ πριν λίγες ώρες, καθώς εκεί που στις 3 και 4 Οκτωβρίου 1993 οι άνδρες της Delta Force και της ομάδας "Team Six" των Seals είχαν υποστεί μια από τις πιο οδυνηρές ήττες στην ιστορία των μονάδων αυτών - για την ακρίβεια επρόκειτο περί μακελειού με 18 νεκρούς, 78 τραυματίες,

Γιατί η Άγκυρα φοβάται την τάφρο του Έβρου και πως σχεδιάζουν την ζεύξη της


  
Στην εποχή της αεροκίνησης, των ταχύτατα κινούμενων και ελισσόμενων μηχανοκίνητων μονάδων, η κατασκευή κωλυμάτων- οχυρωματικών έργων αποτελεί αναμφίβολα μία διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι επιχειρήσεις σήμερα.