Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Υπερμεγέθης μπαταρία μπορεί να τροφοδοτεί σχεδόν 1.400 νοικοκυριά

H βελγική εταιρεία Solvay, γίγαντας της χημικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο, ικανή να... παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για σχεδόν 1.400 νοικοκυριά.

Βασισμένη σε μια μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων, ή PEM, η γιγάντια «μπαταρία» πλησιάζει σε ισχύ το 1 Megawatt. Το σύστημα «έχει παράξει 500 MWh [μεγαβατώρες] στη διάρκεια περίπου 800 ωρών λειτουργίας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 48 ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑΑύξηση των δόσεων από 36 σε 48 για την αποπληρωμή του ειδικού προστίμου που αφορά την

Το Citigo της Scoda παρουσιάζεται στη Γενεύη

Το Citigo της Scoda παρουσιάζεται στη Γενεύη

Την 5θυρη έκδοση του νέου μοντέλου της μάρκας στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, Citigo, θα παρουσιάσει η Scoda στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η 5θυρη έκδοση θα λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές παράλληλα με την 3θυρη έκδοση στις αρχές Ιούνιου του 2012.

Ο Τσόρτσιλ απέκρυψε εμφάνιση UFO!

Ο Τσόρτσιλ απέκρυψε εμφάνιση UFO!

Δεύτερος Παγκόσµιος Πόλεµος. Η Βρετανία βοµβαρδίζεται ανηλεώς. Σύµφωνα µε µία καταγγελία που κατατέθηκε στο υπουργείο Άµυνας το 1999, βρετανικό βοµβαρδιστικό, επιστρέφοντας από τη Γερµανία, εντοπίζει... ιπτάµενο δίσκο.

Επιβεβαίωση «defence-point.gr»: Βάση στην Κύπρο ζητούν οι Ισραηλινοί

Πριν από λίγη ώρα η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις του «defence-point.gr» εν όψει την πρώτης επίσκεψης Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Κυπριακή Δημοκρατία, αυτή του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το άρθρο υπογράφει ο Γιάακοβ Κατζ, εκ των διακεκριμένων σε θέματα εθνικής ασφαλείας αναλυτή του ισραηλινού Τύπου.