Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

Οδηγίες στους γονείς για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Οδηγίες στους γονείς για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό βιασμού 15χρονης μαθήτριας από νεαρό που τη γνώρισε στο Facebook, η δράση Saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου παραθέτει τις παρακάτω νουθεσίες προς τους γονείς:   

    * Συζητήστε με τα παιδιά για τους αγνώστους στο Διαδίκτυο. Τα παιδιά πρέπει να αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, ακόμα και αυτοί με τους οποίους αλληλογραφούν ή συνομιλούν, ακόμα και για πολύ καιρό, αλλά δεν τους γνωρίζουν στο φυσικό κόσμο, δεν είναι πάντοτε αυτοί που φαίνεται ότι είναι. Οι άνθρωποι δεν λένε πάντοτε την αλήθεια στο Διαδίκτυο. Πρέπει, λοιπόν, να αντιμετωπίζονται πάντα ως άγνωστοι. 

Μουμιοποιημένη «γοργόνα» σε βρετανικό μουσείο

Μουμιοποιημένη «γοργόνα» σε βρετανικό μουσείο

Ένα περίεργο –και λίγο ανατριχιαστικό- έκθεμα βρισκόταν στα «αζήτητα» του μουσείου Μπάξτον στη Βρετανία.

Μέχρι που η Ανίτα Χόλινσιντ, μια φοιτήτρια συντήρησης αρχαιοτήτων, έπεσε πάνω στη «μουμιοποιημένη γοργόνα», κατά τη διάρκεια της πρακτικής της.

Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού

Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού

Μια επιγραφή, χαραγμένη στα αρχαία ελληνικά, η οποία ανακαλύφθηκε στην Ιερουσαλήμ, ίσως ρίξει φως στο πού βρίσκεται ο τάφος του Ιησού!

Κάτω από ένα συνηθισμένο κτήριο στη συνοικία Άρμον Χάβατζιβ της Ιερουσαλήμ, μια κάμερα τοποθετημένη σε ένα ρομποτικό βραχίονα ανακάλυψε περίεργες επιγραφές μέσα σε μια ταφική στοά, της εποχής του Δεύτερου Ναού.

Παρουσιάζεται το iPad 3


Σε μία εβδομάδα η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το τελευταίο της τεχνολογικό απόκτημα, το iPad 3. Η εκδήλωση ορίστηκε για τις 7 Μαρτίου και οι προσκλήσεις που απεστάλησαν χθες σε δημοσιογράφους έγραφαν: «Έχουμε κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε -και να πιάσετε- από κοντά».

Εθελοντές για τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, αναζητά η Δημοτική Ενότητα Βροντάδου

 

 Στα   πλαίσια  της ομαλής διεξαγωγής του εθίμου του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο, η Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, ζητάει την συμμετοχή εθελοντών το Μ. Σάββατο  από τις 17.00 – 00.30 , καθώς επίσης και την Κυριακή του Πάσχα το πρωί από τις 8.00 – 12.00 και το απόγευμα από τις 19.00- 22.00   

Η μάχη του Γηροκομείου


Η μάχη του Γηροκομείου (2 Μαρτίου 1822) ήταν μια σημαντική μάχη, μεταξύ Ελλήνων επαναστατών και Τούρκων, στις αρχές του δεύτερου έτους της Επανάστασης του 21. Η μάχη δόθηκε κοντά στη Μονή Γηροκομείου Πατρών, εξ ου και η ονομασία της. Εκεί οι Έλληνες υπό τη γενική αρχηγία του

Σκελετοί αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων θαμμένοι σε τουρκική φυλακή


Τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία φαίνεται ότι ανήκουν σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους... αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Την σοκαριστική πληροφορία μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής του ΔΥΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους.

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκαν θαμμένοι 38 σκελετοί στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ με τρύπες στο κεφάλι από όπλο των 9 χλστ. Η ανακάλυψη αυτό προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.

NASA: "Αστεροειδής ισχύος πρόσκρουσης 30.000 ΜΤ κατευθύνεται προς τη Γη"!
Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες για τα δεδομένα του διαστημικού χάους να προσκρούσει στη Γη σε μόλις 28 περίπου χρόνια από σήμερα, χωρίς να αποκλείεται πολύ ενωρίτερα, το 2023 να κινδυνεύσει σοβαρά η Γη.

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο


"Θερμό" επεισόδιο με δύο τραυματίες είχαμε τη νύχτα στον Έβρο μεταξύ συνοριοφυλάκων και Τούρκων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες στην παρέβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, στη θέση Βοδολίβαδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, "εγκλώβισαν" τρεις οπλισμένους Τούρκους που