Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012

Επέτειος μνήμης για τα 190 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου

 Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, το αρχιερατικό μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες του 1822. Το παρόν έδωσε το σύνολο σχεδόν της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, καθώς και πλήθος κόσμου.

Αμοιβή 2.000 δολαρίων σε κυνηγούς βαμπίρ!

Αμοιβή 2.000 δολαρίων σε κυνηγούς βαμπίρ!

Η κυνηγητική περίοδος άνοιξε στην Ινδία, όχι όμως για συνηθισμένα θηράματα, αλλά για βαμπίρ...

Η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου Tamil Nadu προσφέρει αμοιβή 2.000 δολαρίων σε όποιους καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν τα βαμπίρ που τρομοκρατούν τους κατοίκους της πόλης Dharampuri.

Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο του Λούη- Aποκτήθηκε από ελληνικά χέρια


Ελληνικά χέρια σηκώνουν και πάλι το αργυρό κύπελλο του ιστορικού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. Με ανακοίνωσή του πριν από λίγα λεπτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι απέκτησε το δημοπραττηθέν κύπελλο από το οίκο Christies.

Σαν σήμερα έγινε ο καταστροφικός σεισμός του Σαν Φρανσίσκο

Ένας από τους πιο σημαντικούς σεισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας συνέβη στις 18 Απρίλη του 1906 στο Σαν Φρανσίσκο. Ο σεισμός αυτός συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς της ιστορίας όχι τόσο για το μέγεθός του αλλά κυρίως λόγω της γνώσης που αποκτήθηκε απ’ αυτόν. Συνέβη σε μια εποχή που οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις, μια εκ των οποίων και το Σαν Φρανσίσκο, άρχιζαν να παίρνουν τα χαοτικά χαρακτηριστικά τους.

Τεράστια συγκέντρωση πλυθησμού, ογκώδεις κατασκευές, ήταν μερικά από αυτά. Σήμερα λέγεται ότι, σε περίπτωση που δεν είχε γίνει ο συγκεκριμένος σεισμός, η ανάπτυξη της πόλης θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Windows 8, Windows 8 Pro και Windows RT, οι τρεις μοναδικές εκδόσεις των νέων «παραθύρων»


Λευτέρης Ξυκομηνός
Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο πιο κοντά στην επικείμενη έλευση των νέων - όγδοων - «παραθύρων» της Microsoft, κοινώς τα Windows 8, όπως είναι λογικό οι πληροφορίες γίνονται συγκεκριμένες. Παρόλο που δεν έχει επισημοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία που θα διατεθεί το νέο Λειτουργικό Σύστημα, η χρονική περίοδος που θα εμφανιστεί φημολογείται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, ιδιαίτερα κοντά στην εορταστική περίοδο, η οποία ξεκινά στις ΗΠΑ περίπου έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Black Ηawk now!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να αποδέχθηκε παλαιότερο αίτημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για δωρεάν παραχώρηση 60 μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού »Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του.  Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι  μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα που υποβλήθηκε προ 15 ημερών...

«Τρέχουν» τον άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία οι Ισραηλινοί

Η ισραηλινή ιδέα να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός άξονας, ο οποίος θα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο την Ελλάδα την Βουλγαρία και την Ρουμανία με στόχο τον περιορισμό της Τουρκίας αρχίζει σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία να υλοποιείται και να αποτελεί την νέα επίσημη πολιτική του Ισραήλ έναντι της Τουρκίας.