Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012

Σπάνια άφιξη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": ο Τρυγγίτης νέο είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα!


Μία “μη προγραμματισμένη άφιξη” σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” (ΔΑΑ). Μέλη της Ομάδας Παρακολούθησης Πανίδας της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Αερολιμένα -οι οποίοι αποτελούν συγχρόνως και μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας- παρατήρησαν στο νότιο άκρο του αεροδρομίου έναν Τρυγγίτη Tryngites subruficollis, ένα σχετικά μικρό παρυδάτιο πουλί που αναπαράγεται στη Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη εμφανίζονται κατά καιρούς περιπλανώμενα άτομα του είδους, ιδίως κατά τη

Πλαστό το ομόλογο των 600 εκατ. δολαρίων των ομογενών!

 Πλαστό είναι το περίφημο ομόλογο των 600 εκατ. δολαρίων των ομογενών σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής.

Στον Καρφά 16 λαθρομετανάστες


 Τι και αν τα μέτρα θαλάσσιας και επίγειας αστυνόμευσης είναι ισχυρά στη Χίο; Αυτό δεν απέτρεψε Τούρκους λαθρεμπόρους να μεταφέρουν στο νησί μας... 16 άτομα Συριακής και Παλαιστινιακής καταγωγής λίγες ώρες πριν μπει η Κυριακή.

«Στο πόδι» η Αθήνα εν όψει Μέρκελ!

«Στο πόδι» η Αθήνα εν όψει Μέρκελ!

«Μεγάλη» αναμένεται να είναι η προσεχή Τρίτη... Χιλιάδες 'Ελληνες ετοιμάζονται να κατακλύσουν το Σύνταγμα, διαδηλώνοντας κατά των βάναυσων μέτρων και την πολιτική της Μέρκελ. Στην αντίπερα όχθη χιλιάδες αστυνομικοί με το δάχτυλο στο... δακρυγόνο!

Εποχή Σαρρή στην ΕΠΟ • ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ 37 ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 20 ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

 Με ψήφους 37 έναντι 20, ο Γιώργος Σαρρής είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αφήνοντας δεύτερο τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο χάνει για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία!
Οι 57 Ενώσεις της ΕΠΟ οδηγήθηκαν στις κάλπες το Σάββατο (06/10) από τις 10.00 για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με τις προβλέψεις να επιβεβαιώνονται και τον Σαρρή να παίρνει την θέση του προέδρου με διαφορά 17 ψήφων! H θητεία του Σαρρή θα είναι τετραετής και

Mεγάλες ασκήσεις σε Θράκη και νησιά με έμφαση στην επίθεση


Mε εκτεταμένες ασκήσεις τόσο στο χερσαίο όσο και στο νησιωτικό επιχειρησιακό περιβάλλον απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Αγκυρα ζητούσε την ακύρωση των ασκήσεων τουλάχιστον σε ότι αφορά το Αν.Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι "παραβιάζονται" οι συνθήκες του 1904, και του 1923.

"Σφίγγει" την Σαμοθράκη η Άγκυρα λόγω Ζουράφας και κινεζικών πυραύλων WS-1

   Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του βάθρου στην βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία βρίσκεται έξι μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης με την Τουρκία να κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της κατά την διάρκεια τοποθέτησής του από το ΠΝ με την αποστολή μεγάλων σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής σε απόσταση αναπνοής, ο κυριότερος στρατιωτικός σχηματισμός της Σαμοθράκης το ΤΔ/41 ΣΠ αναγγέλθηκε ότι  θα πραγματοποιήσει μεγάλες ασκήσεις πυροβολικού στην ανατολική θαλάσσια περιοχή του νησιού την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 9 και 12 Οκτωβρίου.

Συριακός "τσαμπουκάς": Παραδέχθηκε βομβαρδισμό Τουρκίας, απαιτεί και "συγγνώμη"


 
Τελικά η Συρία ή αισθάνεται πολύ σίγουρη από τις ρωσικές εγγυήσεις ή θεωρεί την Τουρκία όχι τόσο "μεγάλη δύναμη", καθώς πριν λίγες ώρες είχαμε νέο μπαράζ πυροβολικού από την Συρία προς την Τουρκία με στόχο βάσεις ισλαμιστών ανταρτών μέσα στο τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ οι βολές έγιναν από πυροβολαρχίες με αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Carnationτων 152 χλστ. από το οποίο διαθέτει 500 μονάδες ο συριακός Στρατός.