Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2012

WWF για Χίο: Υποχωρεί η φυσική βλάστηση, επεκτείνεται η άγονη γη

 
 Περί τα 148.000 στρ.είναι η έκταση που έκαψε η πυρκαγιά στη Χίο, τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την επιτόπια απογραφή που πραγματοποίησε το WWF Ελλάς.Από την αναφορά της περιβαλλοντικής οργάνωσης προκύπτει ότι από το σύνολο των καμμένων εκτάσεων το 66,6% αφορούσε σε φυσική βλάστηση ενώ το 31,6% σε καλλιέργειες.Οπως μάλιστα αναφέρεται από τη μελέτη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών

Oι χρήσιμες πατέντες... "Απελευθέρωσης" Λύσεις για τα κολλημένα τσοκ

   Oι χρήσιμες πατέντες... Απελευθέρωσης                  Λύσεις για τα κολλημένα τσοκ


 Κείμενο: Νικήτας Κυπρίδημος
Το τσοκάκι που “κολλάει” στην κάννη του όπλου και σφηνώνει εκεί, γίνεται ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο και σε δίκαννα και σε καραμπίνες...
Λίγο η... παραδοσιακή αφροντισιά μας, λίγο η ελλιπής συντήρηση των όπλων και η κυνηγετική απραξία λόγω οικονομικής κρίσης, το τσοκάκι που μένει στο όπλο γίνεται συχνά... ένα σώμα με την κάννη!

«Ούτε αγοράζουμε,ούτε πουλάμε πετρέλαιο θέρμανσης» δηλώνουν οι βενζινοπώλες του νησιού

Με εμπάργκο στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αντιδρούν οι πρατηριούχοι του νησιού.
Κύριο αίτημά τους είναι να μην εξισωθεί ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών, Σ. Λουφάκης, το Υπουργείο μέσα από την εξίσωση των τιμών θεωρεί ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ωστόσο αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Σε 10 μέρες έτοιμος ο περιβόητος δρόμος των Καρδαμύλων (Βίντεο)

 Τους είχαν υποσχεθεί ότι οι εργασίες του δρόμου απ' τη Λαγκάδα στα Καρδάμυλα θα προχωρήσουν ταχύτατα. Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων καλεί τους Καρδαμυλίτες την Τρίτη στις 9.00 π.μ.

Πρόταση Δημοτικής Επιτροπής Κυκλοφορίας για απαγόρευση οχημάτων στο κέντρο της πόλης

Καθυστερημένη σε σχέση με την Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου), αλλά επίκαιρη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης είναι η πρόταση για αποκλεισμό των οχημάτων από το κέντρο που κατέθεσε στην επιτροπή κυκλοφορίας ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελή Στεφάνου.

Τρέλανε τους επιστήμονες αυτό το γιγάντιο μάτι που ξεβράστηκε σε παραλία της Φλόριντα!

 Κανείς δεν γνωρίζει αν προήλθε από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο άγνωστο ως σήμερα θαλάσσιο τέρας. Επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός γαλάζιου ματιού σε μέγεθος γκρέιπφρουτ που βρέθηκε σε παραλία της Φλόριντα. Ο υπερμεγέθης οφθαλμικός βολβός «ήταν πολύ

Έρευνα αναδεικνύει εκτυπωτικά προβλήματα όταν γίνεται χρήση μη αυθεντικών μελανιών


Λευτέρης Ξυκομηνός
Η ανεξάρτητη εταιρεία Photizo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας «The Customer Experience Research for Toner Supplies 2012», σύμφωνα με τα οποία η χρήση μη αυθεντικών HP μονόχρωμων και έγχρωμων LaserJet δοχείων γραφίτη επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των εκτυπώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε επτά χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Κολοσσιαία αντιπυραυλική αιφνιδιαστική άσκηση-πρόβα πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ


  Τεράστια αντιπυραυλική άσκηση μεταξύ Ισραήλ και οι ΗΠΑ στο έδαφος του πρώτου με την συμμετοχή 3.000 προσωπικού από τις ΗΠΑ ξεκίνησε αιφνιδιαστικά και δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα ήθελε να έχει το Ισραήλ σε ότι αφορά την άμυνά του πριν εκδηλωθεί κτύπημα κατά του Ιράν: Ότι καλύτερο έχει η Δύση και η ισραηλινή αμυντική τεχνολογία στο τομέα των αντιβαλλιστικών βλημάτων θα παραταχθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτροπή μαζικής αντεπίθεσης του Ιράν.