Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

ΤΡΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  
Τρείς λίστες με Χιώτες φορολογούμενους που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό βρίσκονται στα χέρια των προϊσταμένων στη ΔΟΥ Χίου.  
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφορίας Νίκο Φράγκο η πρώτη λίστα αφορά Χιώτες φορολογούμενους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και σχετική επαγγελματική δράση στις χώρες αυτές και καλούνται να αποδείξουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις εμπορικές τους δραστηριότητες.
Η δεύτερη λίστα  περιλαμβάνει 37 ονόματα  φορολογούμενων που έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό και την ίδια στιγμή έχουν οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο.
«Γίνεται μια διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να αποδοθούν τα οφειλόμενα στο ελληνικό δημόσιο» αναφέρει ο Κ.Φράγκος, λέγοντας ότι η τρίτη λίστα περιλαμβάνει ονόματα φορολογούμενων που φαίνεται να έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό.
Μάλιστα οι τελευταίοι μέσα στις γιορτές πήραν και από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικά ειδοποιητήρια, προκειμένου να προσκομίσουν μέσα σε διάστημα 20ημερών τα απαραίτητα έγγραφα και δηλώσεις που να αποδεικνύουν τον τρόπο προέλευσης των χρημάτων αυτών. «Ήδη έχουμε δυο τρεις περιπτώσεις καταθετών που έχουν έρθει στην  εφορία με τα απαιτούμενα έγγραφα, δικαιολογώντας τα ποσά κυρίως από πωλήσεις ακινήτων και αγροτεμαχίων» λέει ο κ.Φράγκος.
Όσον αφορά τα ποσά, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ δηλώνει ότι τα ειδοποιητήρια δεν γράφουν το ακριβές ποσό, με τον ίδιο από την πείρα του να εκτιμά ότι πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για αρκετές  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Οι λίστες τώρα και οι σχετικές εντολές για διερεύνηση μπορεί να υπάρχουν στην εφορία της Χίου, δεν υπάρχει όμως και το απαιτούμενο προσωπικό προκειμένου να στελεχωθούν τα κλιμάκια για τους ελέγχους, με τον κ.Φράγκο να διαβεβαιώνει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις συγκεκριμένες υποθέσεις.  
tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου