Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Στην "εντατική" η ΦαρμακαποθήκηΘ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: "Αν κλείσει δε θα υπάρχει ασφάλεια στο νησί"
Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται το μέλλον της φαρμακαποθήκης στο νησί, στην 4η κατά σειρά γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ή θα συναποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας, που την έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία και άνοιγμα περίπου 400.000 ευρώ ή από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα – ακόμα και αυτό του «λουκέτου» - θα είναι ανοιχτά.
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Θόδωρος Νικολαϊδης, σε συνέντευξή του στην ΑΛΗΘΕΙΑ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ στο alithia.grκαι επισήμανε ότι η συνέλευση θα είναι καθοριστική σημασίας για το μέλλον της φαρμακαποθήκης στο νησί.
«Αν κλείσει δεν θα υπάρχει ασφάλεια στο νησί», ήταν η λιτή αναφορά του στις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που μπει «λουκέτο» στη φαρμακαποθήκη, η οποία λειτουργεί από το 1982.
Ο κ. Νικολαϊδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των φαρμακείων της Χίου, λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της μη εξόφλησης ακόμα οφειλομένων από ασφαλιστικούς οργανισμούς, πριν την υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ (ακόμη οφείλονται από τον Οίκο Ναύτου 580.000 ευρώ) και επισήμανε ότι οι μισοί μέτοχοι αδυνατούν να στηρίξουν την φαρμακαποθήκη, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν και φαρμακεία.
Η Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών, σύμφωνα με τον Πρόεδρό τους, αναμένεται να γίνει ή την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τετάρτη.
alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου