Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

ΗΠΑ: Θα αυξηθεί 25% η παραγωγή πετρελαίου

  Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα εκτιναχθεί 25% ως το 2014 και θα διαμορφωθεί στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
  Η εκτίναξη αποδίδεται στις ανακαλύψεις τεράστιων αποθεμάτων του αποκαλούμενου «σχιστολιθικού» πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα ξύλα του κοντακιού

Κοντάκια από σφένδαμο. Τα νερά αριστερά είναι με κοπή επίπεδη, δαξιά είναι από κοπή ακτινωτή. Το κόψιμο του κορμού είναι μεγάλη τέχνη.

Το καλό όπλο, λέει η παράδοση, αποτελείται από δύο υλικά: το ατσάλι και την καρυδιά! Οπως και άλλα «θέσφατα» του χώρου μας όμως, έτσι και αυτό, λέει τη μισή αλήθεια... Απόδειξη είναι η φωτογραφία από το βιβλίο του προέδρου της εταιρείας Purdey, της οποίας η παραδοσιακή υπόσταση είναι μάλλον δεδομένη. Η φωτογραφία δείχνει ένα μονόκαννο με κοντάκι από εξαιρετικό αμερικανικό σφένδαμο, μια απόδειξη δηλαδή ότι η καρυδιά δεν είναι το μοναδικό δέντρο για κοντάκια.

Τα ακριβά της Beretta

Είναι μια εκκεντρική ιδέα του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας που δείχνει ότι μπορεί να κατασκευάσει, κυριολεκτικά, ό,τι θέλει.

Την εποχή της κρίσης, υπάρχουν... αντικείμενα «πόθου» που δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά στους λίγους και τυχερούς που μπορούν να τα αποκτήσουν...

Το τουφέκι του Γεωργίου

Εκτός από συλλεκτικό, το συγκεκριμένο όπλο είναι μουσειακό κομμάτι γενικότερης ιστορικής αξίας!

Το όπλο αυτών των σελίδων είναι μοναδικό στο είδος του, χειροποίητο έργο τέχνης, κατασκευασμένο ειδικά για τον αυτοκράτορα της Αυστρίας, Φραγκίσκο Ιωσήφ Α' (18 Αυγούστου 1830 - 21 Νοεμβρίου 1916).

Τα παπιά του παγετού

Oταν όλα έχουν πια καλυφθεί με πάγο, τα πουλιά δεν μετακινούνται καθόλου για να μειώσουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις σε νερό και τροφή.

Το καιρικό φαινόμενο που προκαλεί «τρόμο» στα υδρόβια είναι το πάγωμα των νερών το οποίο σφραγίζει την επιφάνειά τους. Η διαίσθηση των πουλιών για τις χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται, τα θέτει σε κινητικότητα μέρες πριν, οπότε «χιμάνε» λυσσαλέα σε αναζήτηση τροφής και νερού.

Ο Μ. Αλέξανδρος για τους Αραβες ήταν ένα ον θεϊκό

Με αυτό το όνομα Iskander [=Ισκαντερ] αποκαλούσαν και αποκαλούν όλοι οι Αραβόφωνοι τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως η λέξη Iskander είναι η ακριβώς η ίδια λέξη με την λέξη Αλέξανδρος που έχει όμως αλλοιωθεί, κυρίως, λόγω της επαφής των Αραβόφωνων λαών με τους Ρωμαίους που και γι΄αυτούς, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μέγας και Θεϊκός!!!!!

Σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Λήμνου – αισθητός στη Χίο


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολύ ισχυρή, 5,9 Ρίχτερ, ήταν η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 16.16 στη θαλάσσια περιοχή 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λήμνου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Η δόνηση, που έγινε αισθητή στη Χίο, ακόμη και στην Αθήνα, είχε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.