Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΠΛΑ ΑΓΑΘΑ ΤΥΠΟΥ ΒΕΜΠΛΕΝ;


Ο Θόρνσταϊν Βέμπλεν ήταν Νορβηγοαμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα. Το αποκορύφωμα της σταδιοδρομίας του συνέπεσε με την χρυσή εποχή του κυνηγετικού όπλου, αλλά η σύνδεση με τα όπλα έρχεται από την ανάλυση του σχετικά με τα αγαθά πολυτελείας.

Νέο φορολογικό: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν

Νέο φορολογικό: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν Διαφορετικές επιβαρύνσεις για το ίδιο εισόδημα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων
Ρυθμίσεις με "αδικίες" φέρνει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες καθώς προβλέπει φορολόγηση με διαφορετική κλίμακα συντελεστών ανά κατηγορία εισοδήματος.
Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν τα άρθρα 1,3,6 και 10, για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα: 
-Στο άρθρο 1 ψήφισαν «Ναι» 163 βουλευτές, «Όχι» 126, ενώ 2 δήλωσαν παρών

-Στο άρθρο 3 ψήφισαν «Ναι» 162 βουλευτές, «Όχι» 124, ενώ 2 δήλωσαν παρών

-Στο άρθρο 6 ψήφισαν «Ναι» 163 βουλευτές, «Όχι» 121, ενώ 4 δήλωσαν παρών

-Στο άρθρο 10 ψήφισαν «Ναι» 162 βουλευτές, «Όχι» 124, ενώ 2 δήλωσαν παρών

Λουκέτο σε 51 εφορίες από τη Δευτέρα

Λουκέτο σε 51 εφορίες από τη Δευτέρα
Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες
στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:

Αστυνομικός φωτογράφισε «διάφανο πλάσμα»

Αστυνομικός φωτογράφισε «διάφανο πλάσμα»

Μια ομάδα κυνηγών UFO από την Ταϊβάν ζήτησε τη βοήθεια επιστημόνων, για να αποφανθεί για την αυθεντικότητα μιας φωτογραφίας που τράβηξε ένας αστυνομικός, όπως και για το πλάσμα που απεικονίζει.

Samsung: Ετοιμάζει μια πρωτοποριακή - περίεργη τηλεόραση;


Λευτέρης Ξυκομηνός
Ο νέος χρόνος έφτασε, φέροντας μαζί του την έκθεση τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Οι εταιρείες τεχνολογίας -και δη όσες δραστηριοποιούνται στο «σαλόνι» του σπιτιού μας- ανέκαθεν πάσχιζαν να επιδείξουν την υπεροχή τους στην εν λόγω έκθεση, ανοίγοντας τις ορέξεις των καταναλωτών.

Ρεκόρ απολύσεων στο περιοδικό TIME

 Στην προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα

Σε δραστικότατες περικοπές προσωπικού θα προχωρήσει το ιστορικό περιοδικό TIME για να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα κατά 100 εκατ. δολάρια.

Χάπι ντομάτας «φάρμακο» για εγκεφαλικά και εμφράγματα

 Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας, εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου.

Εξαιρετικά νέα για το κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη»«Χαράς ευαγγέλια» για τους Κύπριους αφού τα νέα από το μέτωπο των πετρελαίων ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι πολύ καλά και είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ…

Αλβανικοί λεονταρισμοί, άγνοια κινδύνου και ελληνική ΑΟΖ…

Η Αλβανία φαίνεται να οδηγείται στον δρόμο της… απωλείας εάν το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας είναι ακριβές και εμμέσως πλην σαφώς υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί το δικαίωμα της Ελλάδας στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Κλήσεις εφέδρων καταδρομέων για πολιτική και επιχειρησιακή ενημέρωση επί της ΑΟΖ... 01/13/2013 - 05:02

Νέα διάσταση παίρνει η αποκάλυψη του defencenet.gr στις 14 Οκτωβρίου 2012 για την έκτακτη άσκηση-ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων που εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης, μετά τις επίμονες διαρροές για επικείμενη - έστω άτυπη - ανακήρυξη ΑΟΖ με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον ΟΗΕ.
Αξίζει να δούμε τι είχε συμβεί τότε, αλλά και τι ακολούθησε μετά, που σε συνδυασμό με την μεγάλη διακλαδική άσκηση που ετοιμάζεται για τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου δείχνει ότι στην κυβέρνηση θέλουν να είναι έτοιμοι για τυχόν "απότομες" αντιδράσεις της Άγκυρας.

"Πατώνουν" τα κανάλια - Λιγότερο αξιόπιστο το MEGA

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κανάλια και εμπιστεύονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το ίντερνετ για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της VPRS. Οι τηλεθεατές, έχοντας την άποψη οτι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν συμφέροντα, κρίνουν αυστηρά τα δελτία ειδήσεων και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Στην τελευταία θέση, δε, κατατάσσουν, τo Mega ως προς την αντικειμενικότητά του.