Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Καταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο της Σάμου...
Μονάδες της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με εντολή του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης ενίσχυσης και ανακατάληψης ΑΝΣΚ στη νήσο Σάμο παράλληλα με άσκηση ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας της χώρας.
Τα παραπάνω στο πλαίσιο της άσκησης "Πυρπολητής 1/13" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μονάδων Ειδικών Δυνάμεων σε συνεργασία με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αν. Αιγαίο.
Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος των Αλεξιπτωτιστών και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων που λόγω της ικανότητας ταχείας αντίδρασης και ευελιξίας αποτελούν την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση των μονάδων στα νησιά.

Στην "εντατική" η ΦαρμακαποθήκηΘ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: "Αν κλείσει δε θα υπάρχει ασφάλεια στο νησί"
Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται το μέλλον της φαρμακαποθήκης στο νησί, στην 4η κατά σειρά γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ή θα συναποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη

550.000 ευρώ το «φέσι» των δημοτικών φορέων στη ΔΕΥΑΧ

• ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΕΡΟΥ
Η αθάνατη ελληνική νοοτροπία ότι το νερό είναι πόρος δωρεάν διθέσιμος έχει κυριεύσει τα Νομικά Πρόσωπα και τους φορείς του Δήμου Χίου. ΚΑΠΗ, Ομήρειο, Κολυμβητήριο και πολλοί άλλοι ακόμα έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης από τότε που συστάθηκαν κι ας καταγράφουν ανενόχλητοι οι υδρομετρητές της ΔΕΥΑΧ. Ποιος τους λογαριάζει…

Τα ληγμένα... άρβυλα!

Την επόμενη φορά που θα «μπορείτε» να αγοράσετε καινούργια και ακριβά άρβυλα, φροντίστε να είναι... «φρέσκα»!

Ηταν ένα κοινό μυστικό μεταξύ εισαγωγέων και εμπόρων κυνηγετικών ειδών, μέχρι... που αποκαλύφθηκε και αλλάζει τα δεδομένα στα κυνηγετικά άρβυλα!Λοιπόν, τα πανάκριβα άρβυλα που πληρώσατε ίσως και με «θυσίες» αυτήν την εποχή της κρίσης, έχουν... μια ημερομηνία λήξης που σίγουρα δεν υποπτευόσασταν... Ακόμα και του κουτιού να είναι τα κυνηγετικά σας άρβυλα, αν ο χρόνος κατασκευής τους στο εργοστάσιο υπερβαίνει τα 7 χρόνια, η σόλα... αυτοκαταστρέφεται! Ισχύει δηλαδή και με τα παπούτσια ό,τι ισχύει και με τα λάστιχα των αυτοκινήτων, όπου η πιο κρίσιμη λεπτομέρεια είναι η ημερομηνία κατασκευής τους. Μόνο που τα λάστιχα την αναγράφουν, ενώ τα άρβυλα όχι...

Αγριες νύχτες στη Ροδόπη!

«Τσεκάρει» τα πιο συχνά «περάσματα», γνωρίζοντας καλά πως  τα ζαρκάδια και τα αγριογούρουνα περνάνε πάντα από το ίδιο σημείο...

Δυο βδομάδες πριν, ξαναδιάβασα την ιστορία του λύκου και του ζαρκαδιού «γραμμένη» στο χώμα!

Μια παγωμένη μέρα του Δεκέμβρη ήταν, πάνω σε μια ανεμοδαρμένη πλαγιά της Δυτικής Ροδόπης. Και τα ίχνη της άγριας σκηνής που εξελίχθηκε εκεί την προηγούμενη νύχτα, ήταν άμεσα ορατά πάνω στο λιγοστό χιόνι... Λίγες κηλίδες αίμα, τούφες από τις τρίχες ενός ζαρκαδιού που δεν μπόρεσε να ξεφύγει, ένα τόσο δα μικρό κομμάτι από δέρμα, και τα πατήματα από δυο λύκους που μοιράστηκαν τη λεία τους!

Απίστευτο: Βρέθηκε τμήμα μηχανισμού ηλικίας 300 εκατ. ετών!

Απίστευτο: Βρέθηκε τμήμα μηχανισμού ηλικίας 300 εκατ. ετών!
Ένα κομμάτι αλουμίνιο, τμήμα κάποιου άγνωστου μηχανισμού που είχε κατασκευαστεί πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας!
Οι ειδικοί τονίζουν ότι το περίεργο αντικείμενο έχει κατασκευαστεί και δεν αποτελεί έργο των δυνάμεων της φύσης, σύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας».