Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2010

Απίστευτο μοντέλο παρουσιάζει η ΜΑΝ

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές οχημάτων έχουν πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προόδου και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα σημερινά οχήματα με αυτά της προηγούμενης δεκαετίας.

Τεράστια βήματα προόδου έχουν γίνει και στα επαγγελματικά οχήματα, τα οποία πλέον έχουν ξεπεράσει σε ποιότητα ακόμα και πολλά επιβατικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κατασκευαστές φορτηγών, όπως η ΜΑΝ που φαίνεται να ξεφεύγει τελείως από τα συνηθισμένα.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς απλά και μόνο κοιτάζοντας τη φωτογραφία του νέου της πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο χωρίς να υπερβάλλουμε βγάζει… μάτια.

Το Concept S θα παρουσιαστεί στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο και αναμένεται να κλέψει την παράσταση. Δυστυχώς η ΜΑΝ δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες στη δημοσιότητα, αν και φημολογείται ότι το εν λόγω όχημα θα χρησιμοποιεί 25% λιγότερα καύσιμα και θα εκπέμπει 25% λιγότερους ρύπους CO2. Αν και είναι σίγουρο ότι το Concept S θα κλέψει την παράσταση παραμένει ακόμα άγνωστο το αν και πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.
Πηγή: www.zougla.gr

«Έσπασε» η προστασία των Blu-Ray

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες περί «σπασίματος» του HDCP (High Definition Content Protection), του συστήματος προστασίας των δίσκων Blu-Ray, διά στόματος του εκπρόσωπου Τύπου της Intel, Tom Waldrop.

Πρακτικά σημαίνει ότι πλέον, όλοι οι δίσκοι Blu-Ray μπορούν να ξεκλειδωθούν και να αντιγραφούν.
Η προστασία HDCP δημιουργήθηκε από την Intel και κρυπτογραφεί τα δεδομένα κατά τη διέλευσή τους από ένα DVI ή HDMI καλώδιο.

Το σπάσιμο της HDCP, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χάκερ, ενσωματώνοντας το κύριο κλειδί σε ένα chip, το οποίο στη συνέχεια, έχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφεί την προστασία των δίσκων Blu-Ray, παράγοντας επιμέρους κλειδιά.

Επίσης, αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι πελάτες της εταιρείας που έχουν αγοράσει άδειες HDCP, και η Intel πρόκειται να κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί πειρατικό υλικό.
Πηγή: www.zougla.gr

«Φθηνό» ipad made in China

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 05:06
Με τις ευλογίες της «Google» βγαίνουν εντός του 2010 στην αγορά δύο νέα προϊόντα της κινεζικής «Huawei», που θα τοποθετηθούν στα ίδια ράφια με τις δημοφιλείς συσκευές της Apple, i-phone και i-pad, αλλά σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Πρόκειται για τον υπολογιστή «ταμπλέτα» (pad) με οθόνη αφής, S7, που με μια κάρτα SIM θα μετατρέπεται σε κινητό και για το «έξυπνο» τηλέφωνο «U8800», με λειτουργικό «Android 2.2» της Google, που -μεταξύ άλλων- θα είναι πιθανότατα το πρώτο με GPS όγδοης γενιάς.

Ο S7 εκτιμάται ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμος στην παγκόσμια και ελληνική αγορά μέχρι τα μέσα/τέλη Νοεμβρίου.

To αθόρυβο ποντίκι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 01:00
Ένα νέο ποντίκι, μοντέρνου σχεδιασμού, κατασκεύασε η εταιρεία Microsoft.

Πρόκειται για το Arc Touch το οποίο στο κάτω μέρος του διαθέτει μία κυλιόμενη λωρίδα αφής, με αποτέλεσμα το γνωστό στους χρήστες υπολογιστών… «κλικ» να είναι περιττό. Για τη λειτουργία του απαιτούνται δύο μπαταρίες ΑΑΑ, ενώ η τιμή του είναι 70 ευρώ.
Πηγή: www.zougla.gr