Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Πρώτες βοήθειες...


  Πρώτες βοήθειες...
Στο ορτύκι, τον λαγό, την μπεκάτσα και ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ανθρώπου ή σκύλου αποτελεί μεγάλη πιθανότητα.
Κάθε τραύμα από όπλο, και όχι μόνο, μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα με τα νέα προϊόντα μιας αμερικανικής εταιρείας που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στα πεδία των μαχών του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Η άμεση διακοπή της αιμορραγίας είναι το ζητούμενο σε περίπτωση τραυματισμού στον κυνηγότοπο. Τα προϊόντα αιμόστασης είναι η καλύτερη λύση για τις πρώτες βοήθειες σε αιμορραγικό τραύμα, μεγάλο ή μικρό...
Το Quik Clot καλύπτει αυτήν ακριβώς την ανάγκη σε ένα μικροσκοπικό σακουλάκι με μεγάλη διάρκεια ζωής που περιλαμβάνει μια γάζα για το πρώτο στάδιο της περίθαλψης. Μεταφέρεται εύκολα, ζυγίζει 25 γραμμάρια και σταματά την αιμορραγία από πυροβολισμό. Ενα βίντεο από το Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί στρατιώτες το χρησιμοποιούν για να σταματήσουν την αιμορραγία στον γερμανικό ποιμενικό που τους συνόδευε σε μια αποστολή, είναι χαρακτηριστικό. Μάλιστα, η Επιτροπή Καταπολέμησης Ατυχημάτων (σ.σ. υπάρχει και τέτοια στην Αμερική) το έχει επιλέξει ως το μοναδικό προϊόν για αιμοστατική βοήθεια, ενώ έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές στον αμερικανικό στρατό.
Το Quik Clot είναι ασφαλές προϊόν, δεν έχει αντενδείξεις, ενώ δεν περιέχει ζωικές ή ανθρώπινες πρωτεΐνες. Είναι απλό και εύκολο στη χρήση, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό στον έλεγχο σοβαρής αιμορραγίας και την παραμονή του ασθενή στη ζωή, έως ότου να μπορεί να αντιμετωπιστεί μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το πανάλαφρο Quik Clot στο σακίδιο είναι μια μικρή επένδυση που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Χρησιμότατο και σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στο σπίτι, σοβαρό κόψιμο από μαχαίρι, κ.λπ. Εισάγεται πλέον και στη χώρα μας από τον Δημήτρη Κοπελάκη, τηλέφωνο 22940-83144
Πηγή: www.diananews.gr

Έρχεται ο προβολέας «τσέπης»

Ο προβολέας του μέλλοντος, τον οποίο δημιούργησαν Ελβετοί ερευνητές, θα είναι τόσο μικρός, που θα μπορεί να ενσωματωθεί άνετα σε ένα φορητό υπολογιστή, σε ένα κινητό τηλέφωνο, σε μια συσκευή ΜΡ3 ή σε ένα αυτοκίνητο.

Έχει κεφαλή προβολής με όγκο μόλις ενός κυβικού εκατοστού και συνολικό μέγεθος μικρότερο από μια πιστωτική κάρτα. Η επαναστατική τεχνολογία αναπτύχθηκε από την εταιρία-τεχνοβλαστό (spin-off) Lemoptix της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), η οποία έχει την έδρα της στο Πάρκο Επιστήμης του πανεπιστημίου και έχει αντλήσει ήδη επενδυτικά κεφάλαια 1,4 ελβετικών φράγκων για να προχωρήσει στο έργο της.

Ο νανο-προβολέας αναμένεται να βγει στην αγορά έως το τέλος του 2011 για βιομηχανικές εφαρμογές, π.χ. για την αυτοκινητοβιομηχανία (τα αυτοκίνητα θα μπορούν να προβάλλουν πληροφορίες απευθείας πάνω στο παρμπρίζ σχετικά με την ταχύτητα, δεδομένα GPS κ.α.) ή την ιατρική (πληροφορίες θα μπορούν να προβάλλονται πάνω στον ασθενή στη διάρκεια μιας εγχείρησης και ο χειρουργός δεν θα χρειάζεται να γυρνάει το κεφάλι του για να δει κάποια οθόνη δίπλα του).

Το 2012 ο προβολέας θα κυκλοφορήσει για καταναλωτικές εφαρμογές.
Πηγή: www.zougla.gr