Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ


Συντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος   
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η άνοδος της θερμοκρασίας που η Γη είδε από το 1980 μέχρι το 1998 είναι "άνευ προηγουμένου" λένε οι "οικολόγοι".
Η ανθρωπότητα έχει πειστεί από αυτό τον ισχυρισμό περί "άνευ προηγουμένου" θέρμανσης και υπέγραψε το Πρωτόκολλο του Κυότο που θα μας αναγκάσει από τον Ιανουάριο του 2011 να πληρώνουμε 13 τοις εκατό πιο ακριβά την ΔΕΗ, για να αγοράσει τις λεγόμενες πιστώσεις διοξειδίου του άνθρακα.
Πρόκειται περί απάτης!
Καθώς έχουν οπισθοχωρήσει οι παγετώνες στη Νορβηγία οι επιστήμονες βρίσκουν σημαντικά ευρήματα που δείχνουν ότι η περιοχή ήταν ακάλυπτη από πάγους πριν 1500 χρόνια. Δηλαδή η απουσία παγετώνων δεν ήταν καθόλου "άνευ προηγουμένου". Επειδή η είδηση είναι σημαντική την μεταφράζω ακριβώς όπως ήλθε από το Ρώυτερ:
"Η Γη των γιγάντων του Πάγου αποκαλύπτει ίχνη αποικιών πριν από τους Βίκινγκς.
Juvfonna Νορβηγία, Η κλιματική αλλαγή αποκαλύπτει κυνηγετικό εξοπλισμό για το κυνήγι ταράνδων που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι των Βίκινγκς στα πιο ψηλά βουνά της Ευρώπης.
"Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου.... οι πάγοι δεν ήταν τόσο μικροί για πολλούς, πολλούς αιώνες" λέει ο Lars Piloe, Δανός επιστήμονας που ηγείται ομάδας  αρχαιολόγων του πάγου που ερευνά το νεοαποκαλυφθέν έδαφος στα 1850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ειδικά κυνηγετικά ραβδιά, τόξα και βέλη, ακόμη και ένα παπούτσι 3400 ετών είναι ανάμεσα στα ευρήματα  που αποκαλύφθηκαν μετά το λιώσιμο του παγετώνα το 2006. Ο αρχαιολόγος Piloe έχει βρει πασσάλους που οι κυνηγοί έβαζαν το έδαφος πριν 1500 χρόνια για να αναγκάσουν τους ταράνδους να κατευθυνθούν προς τα καρτέρια των κυνηγών οπλισμένων με τόξα.
Οι αρχαιολόγοι είναι σε έναν αγώνα εναντίον του χρόνου. Ξύλινα αντικείμενα που αποκαλύπτονται από τους λιωμένους πάγους δεν αντέχουν πάνω από λίγα χρόνια. Το δέρμα, τα φτερά και το μαλλί που βρίσκονται πάνω σε βέλη εξαϋλόνονται σε μερικές μέρες. Η περιοχή του Jotuneheimen είναι ασυνήθιστη επειδή τόσα πολλά ευρήματα αποκαλύπτονται ταυτόχρονα. Μόνο στη Juvfonna βρέθηκαν εξακόσια αντικείμενα.
Οι ανακαλύψεις στη Νορβηγία δεν είναι οι μόνες. Καθώς οι παγετώνες συρρικνώνονται σε άλλα σημεία, από την Αλάσκα ως την Σιβηρία βρίσκονται και άλλα ευρήματα. Ενα από αυτά ήταν το λείψανο του Οτζι, που βρέθηκε στην Ιταλία και είχε σκοτωθεί από ένα βέλος πριν 5000 χρόνια. Μουμιοποιημένα πτώματα βρέθηκαν κάτω από παγετώνες στις Ανδεις.
Ο επιστήμονας Patrick Hunt του πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ερευνά το σημείο στις Αλπεις που πέρασε ο Αννίβας με ελέφαντες το 218 πΧ. Ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα ανησυχητικό λιώσιμο των πάγων. "Προβλέπω ότι θα δούμε περισσότερες ανακαλύψεις από αραχαιολόγους των πάγων" είπε ο Hunt.
Το μέτωπο των πάγων στη Νορβηγία έχει οπισθοχωρήσει κατά 18 μέτρα στους τελευταίους 12 μήνες, αποκαλύπτοντας μια λωρίδα γης με αντικείμενα της εποχής του Σιδήρου, δηλαδή 1500 ετών, και από την εποχή των Βίκινγκς, πριν 1000 χρόνια. Μέσα στους πάγους οι επιστήμονες βρίσκουν ακόμη και κοπριά των ταράνδων.
Επειδή το κυνήγι του τάρανδου ήταν ομαδικό και οργανωμένο, οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι η Νορβηγία είχε οργανωμένη κοινωνία πριν 1500 χρόνια, στην αρχή του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Ενα κυνήγι ταράνδου θα ήθελε μια ομάδα 20 ατόμων. Ο αρχαιολόγος Piloe δείχνει μια ξερολιθιά, πιθανά φυλαχτρα που έφτιαξαν οι κυνηγοί. "εδώ μπορείς να νιώσεις σαν κυνηγός" λέει ο επιστήμονας."
Τι συμπεραίνουμε από αυτό το ρεπορτάζ των Ρώυτερ;
Οτι σημεία της Νορβηγίας που σήμερα είναι καλυμμένα με παγετώνες, όπου ο πάγος έχει βάθος δεκάδων μέτρων, πριν 1500 χρόνια ήταν χορτολίβαδα όπου ζούσαν τάρανδοι και δρούσαν ομάδες κυνηγών.  Πριν 1000 χρόνια, στα ίδια μέρη, πέρασαν Βίκινγκς κυνηγοί με βέλη με σιδερένιες αιχμές.
Αρα η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου "ανευ προηγουμένου". Οσοι "οικολόγοι" βλέπουν τα ευρήματα στη Νορβηγία, στις Αλπεις, την Αλάσκα και τις Ανδεις, και δεν δίνουν καμία εξήγηση, ή (χειρότερα) τα αγνοούν και επιμένουν ότι η θέρμανση είναι πρωτοφανής και δικαιολογεί τερατώδεις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας είναι απατεώνες. Οταν βλέπουμε στην Ελλάδα ανθρώπους με πολιτικά "κοννέ" να αυτοχαρακτηρίζονται "έμποροι ρύπων" και να ετοιμάζονται να μεσιτέψουν στην πώληση πιστώσεων διοξειδίου στην ΔΕΗ, να κονομήσουν δηλαδή από το υστέρημα της ελληνικής οικογένειας, και όταν βλέπουμε ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους να πρωταγωνιστούν στην προπαγάνδα για την υπερθέρμανση, τότε δικαιούμαστε να θυμώνουμε. Θυμώνουμε διότι βλέπουμε πως πρώτα μας τρομοκρατούν και μετά μας τα παίρνουν, και μάλιστα χοντρά.
Αϊσσιχτίρ πεζεβέγκηδες!
Πηγή: www.oplognosia.com

Επικίνδυνος ιός στο Facebook


Επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται στο Facebook, από την Κυριακή 31/10, με εξαιρετική ταχύτητα, απειλώντας κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές χρηστών...

Πρόκειται για επίθεση drive-by download, δηλαδή εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου, να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger, το οποίο όμως κάνει redirect αυτόματα, σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.

Το μόνο που περιέχει είναι ένα link, που προτρέπει το ''κατέβασμα'' ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Ουσιαστικά, όμως, δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.

Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό , γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία των κατόχων του στέλνει e-mails και μηνύματα στο facebook στις διάφορες επαφές.

Το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.
Έτσι θα υπάρξουν πολλά περιστατικά, τις επόμενες ώρες στα προφίλ στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει «I got you a surprise…» και από κάτω «εστάλη μέσω facebook mobile».

Πηγή:www.zougla.gr