Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ  Η φοβία... της διόπτρας!
Ο ελληνικός νόμος περί όπλων πάσχει από.... έναν παθολογικό φόβο προς τις διόπτρες! Οι διόπτρες απαγορεύονται, με ελάχιστες εξαιρέσεις σκοπευτικών αθλημάτων όπου οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση διόπτρας, γιατί οι αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν αλλιώς...
Ομως τι ακριβώς κάνει η διόπτρα και τη φοβούνται τόσο πολύ οι νομοθέτες μας;
Η διόπτρα κάνει το προφανές: μεγεθύνει τον στόχο και έτσι ο αδαής υποθέτει ότι διευκολύνει τη σκόπευση. Ομως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς...
Εκτός από τον στόχο, η διόπτρα... μεγεθύνει και τις κινήσεις του σκοπευτή. Δηλαδή το σταυρόνημα κινείται ανάλογα με τις αναπνοές και τους παλμούς καρδιάς του σκοπευτή, όπως και ανάλογα τις όποιες μικροκινήσεις του σώματός του. Η μεγέθυνση των κινήσεων σέρνει το σταυρόνημα πέρα δώθε στον στόχο και μάλλον δυσκολεύει τη σκόπευση παρά τη διευκολύνει. Οσο πιο δυνατή είναι η διόπτρα, τόσο πιο δύσκολη είναι η χρήση της. Η διόπτρα δεν πρόκειται να μετατρέψει έναν μέτριο σκοπευτή σε άσο της σκοποβολής, διά της απλής παρουσίας της στο όπλο!
Ομως, η διόπτρα κάνει μερικά άλλα πράγματα, που την καθιστούν πολύτιμο κυνηγετικό βοήθημα.
Το πρώτο είναι η ευκολότερη και ακριβέστερη αναγνώριση του θηράματος. Οταν το θήραμα μεγεθύνεται κατά 2 ή περισσότερες φορές, τότε μειώνεται η περίπτωση λάθους. «Τον πήρα για αγριογούρουνο και του έριξα», δεν μπορεί να συμβεί με τη χρήση διόπτρας.
Επίσης, η διόπτρα αυξάνει τη φωτεινότητα του στόχου και έτσι καθιστά τα θηράματα ευδιάκριτα στο πρωινό σύθαμπο. Με το θήραμα ορατό, είναι δυνατή η επιλογή ή απόρριψή του λόγω ηλικίας ή σωματικού βάρους. Πολλά έχουν γραφτεί για την αναγκαιότητα αποφυγής των μεγάλων θηλυκών αγριόχοιρων, καθώς και των πολύ μικρών ζώων. Τα πιο κατάλληλα προς θήρευση αγριογούρουνα είναι αυτά που ζυγίζουν 60 έως 80 κιλά. Αυτή η διάκριση διευκολύνεται με τη χρήση διόπτρας, ενώ δύσκολα μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση της.
Ακριβώς επειδή η διόπτρα καθιστά το κυνήγι πιο ασφαλές και πιο επιλεκτικό, επιτρέπεται η χρήση της σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ! Στην Ελβετία, σε μερικά είδη κυνηγίου, η διόπτρα είναι υποχρεωτική! Στη Γαλλία το γαλλικό Τμήμα Θήρας τη συστήνει στο κυνήγι μεγάλων τριχωτών. Στην Αγγλία η Επιτροπή Διαχείρισης Ελαφοειδών τη συστήνει με την εξής παρατήρηση:
«Ο έλεγχος των ελαφιών γίνεται με ραβδωτά όπλα μεγάλου διαμετρήματος [άνω του 0,22] με βλητικά δεδομένα που καθορίζονται από τον νόμο και το ιδανικό είναι να είναι εφοδιασμένα με τηλεσκοπική διόπτρα για να παρέχουν ακριβή σκόπευση».
Σε ό,τι αφορά τη σκοποβολή, η αγορά, κατοχή και χρήση διόπτρας, είναι παντελώς ελεύθερη σε ΟΛΗ την Ευρώπη και ουσιαστικά σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα που απαιτεί άδεια για την κατοχή διόπτρας. Και σαν αυτό το παράδοξο να μην ήταν αρκετό, είμαστε η μόνη χώρα που απαγορεύει τη χρήση ενός αντικειμένου, ενώ επιτρέπει την ελεύθερη εμπορία του. Κάτι τέτοια φαινόμενα βοηθούν τους ξένους να καταλάβουν φαινομενικά ακαταλαβίστικες ελληνικές παροιμίες, όπως αυτήν που λέει «πιάσ' το αβγό και κούρευτο». Η απαγόρευση της διόπτρας δεν είναι δυνατή, όταν επιτρέπονται κάθε είδους τηλεσκόπια και μονοκιάλια. Η διόπτρα δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα μονοκιάλι, με μια βάση που το στερεώνει στο όπλο. Αυτά όμως είναι θέματα κοινής λογικής και ανήκουν στη «σφαίρα» άλλων ειδικών...
Κείμενο: Νικήτας Κυπρίδημος

Kinect» για Xbox360: χειριστήρια τέλος – ο άνθρωπος ανέλαβε δράση κυριολεκτικά!


Η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου το περιφερειακό «Kinect» για την κονσόλα Xbox 360, καταργώντας πλέον και το τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και την ψηφιακή διασκέδαση. Καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο λανσάρισμα στην ιστορία του Xbox 360, ένα μεταμεσονύχτιο πανδαιμόνιο πραγματοποιήθηκε σε είκοσι τρεις χώρες τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου, αφού χιλιάδες καταναλωτές στήθηκαν στη σειρά, για να είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που θα επιστρέψουν σπίτι τους με ένα Kinect για Xbox 360.
Ο Ernst-Jan Stigter, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, απευθύνει χαιρετισμό
Υποστηρίζοντας μια τεχνολογία που πρώτη φορά εμφανίζεται σε καταναλωτικό προϊόν, το Kinect σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το σώμα σας, για να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια και να ψυχαγωγηθείτε, μετατρέποντας στην ουσία εσάς τους ίδιους σε χειριστήριο. Απλώς στέκεστε μπροστά από τον επαναστατικής τεχνολογίας αισθητήρα και το Kinect σας παρακολουθεί καθώς κινείστε.

Χωρίς κουμπιά. Χωρίς εμπόδια. Μόνο με εσάς.

Για να γιορτάσει την επίσημη κυκλοφορία του Kinect για το Xbox 360 και του Xbox LIVE στην Ελλάδα, η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε με επιτυχία μια εορταστική βραδιά, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για τους εκπροσώπους του Τύπου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εμπειρία της νέας εποχής στην ψυχαγωγία. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θύμιζαν καθιστικό σπιτιού, έγιναν οι ίδιοι το χειριστήριο, παίζοντας διάφορους τίτλους στο Kinect για Xbox 360, όπως “Kinect Adventures”, “Kinect Sports”, “Kinectimals”, “Kinect Joyride”, “ Your Shape: Fitness Evolved” και “Dance Central”. Παράλληλα, είχαν μια πρώτη διαδραστική επαφή με την ελληνική υπηρεσία του Xbox LIVE, ενώ ασχολήθηκαν και με τους μεγαλύτερους blockbuster τίτλους της χρονιάς στο Xbox 360.
Το Kinect για Xbox 360 πραγματικά αξίζει για ολόκληρη την οικογένεια. Το πακέτο «όλα σε ένα», περιλαμβάνει τη νέα Xbox 360 4GB κονσόλα, τον αισθητήρα Kinect και το παιχνίδι “Kinect Adventures”, στην εκτιμώμενη λιανική τιμή των 309€*. Εναλλακτικά, για όσους ήδη διαθέτουν μια κονσόλα Xbox 3602 στο σπίτι, υπάρχει πακέτο Kinect για Xbox 360** στη εκτιμώμενη λιανική τιμή των 159€* που περιλαμβάνει τον αισθητήρα Kinect και το παιχνίδι “Kinect Adventures” και είναι συμβατό με τις 45 εκατομμύρια Xbox 360 κονσόλες που υπάρχουν στα σαλόνια όλου του κόσμου.
Το πακέτο - αισθητήρας Kinect για Xbox 360 με το παιχνίδι Kinect Adventures

* Η παραπάνω τιμή είναι εκτιμώμενη τιμή λιανικής. Οι τιμές των προϊόντων Microsoft μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι διανομείς και οι μεταπωλητές των προϊόντων Microsoft είναι ελεύθεροι να προσδιορίζουν την τιμή των προϊόντων που εμπορεύονται. Στην παραπάνω εκτιμώμενη λιανική τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 23%.

** Απαιτούνται 190 MB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου. ) 
Πηγή: www.zougla.gr

Mε απεργιακό τσουνάμι απαντούν στο νέο μνημόνιοΗχηρή απεργιακή απάντηση μέσα από στάσεις, απεργίες και διαδηλώσεις επιχειρούν να δώσουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις σαρωτικές αλλαγές που θα ψηφίσει η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, την Τρίτη.
Στην κεφαλή της άτυπης απεργιακής πορείας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους ήταν η ενέργεια των υπαλλήλων της ΕΘΕΛ, εκτός από την εξάωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, να αποκλείσουν την έξοδο των λεωφορείων από τα περισσότερα από τα αμαξοστάσια του λεκανοπεδίου προκαλώντας εκτός από κυκλοφοριακό κομφούζιο και απελπισία στους επιβάτες που περίμεναν μάταια κάτω από τις στάσεις.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη και την Πέμπτη με 24ωρο χειρόφρενο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα μεσολαβήσουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00 ενώ το Μετρό και ο ΗΣΑΠ από τις 10:00 έως τις 18:00.
Κατά πόδας ακολουθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ οι οποίοι απαντούν με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το 24ωρο για την Τρίτη και με δύο 24ωρες απεργίες, Τετάρτη και Πέμπτη.
Καθηλωμένα θα μείνουν την Τετάρτη και τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια της χώρας λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Από τις κινητοποιήσεις δεν απουσιάζουν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (13-14 και 16-17 Δεκεμβρίου), τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, οι φαρμακοποιοί, ακόμα και οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες.
Η αγωνία της κυβέρνησης…
Ζυμώσεις, όμως, εκτός από τα εργατικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες υπάρχουν και στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους βουλευτές, με στόχο να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα διαρροών της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου, οπότε και υπήρξαν οι διαγραφές της Σοφίας Σακοράφα, του Γιάννη Δημαρά και του Βασίλη Οικονόμου.
Την πρώτη «κρυάδα» πήραν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, στην κοινή συνεδρίαση των σχετικών επιτροπών της Βουλής, και μάλιστα από φίλια «πράσινα» πυρά κυρίως για τη διαδικασία του κατεπείγοντας της ψήφισης των διατάξεων για τόσο σοβαρά θέματα όπως η περικοπή μισθών ή εκ βάθρων αλλαγή του εργασιακού χάρτη της χώρας, ο οποίος υπήρξε αποτέλεσμα πολυετών και αιματηρών αγώνων.
Το στίγμα της θέσης της κυβέρνησης έδωσε, πάντως, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μπορεί να μην έθεσε άμεσο θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά, όταν ρωτήθηκε σχετικά, χρησιμοποίησε τη φράση «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν και κρίση και συνείδηση και το αποδεικνύουν με το δύσκολο έργο τους κάθε μέρα». 
Πηγή: www.zougla.gr

ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ... (21:35μμ)

Πολλές βροχοπτώσεις εκδηλώνονται μέχρι και αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα. Σε αρκετές περιοχές των Δυτικών τμημάτων της χώρας οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεύτηκαν και απο μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα. Διάσπαρτες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου αλλά και στην Κρήτη. Ακολουθούν οι 10 πόλεις τις Ελλάδας όπου μέχρι και αυτή την ώρα έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων σε χιλιοστά. 1) Ανδρίτσαινα Ηλείας 68.8, 2) Ελάτη Αρκαδίας 60.6, 3) Κάτω Βλασία Αχαΐας 67.6, 4) Τζερμιάδων Λασιθίου 40.6, 5) Κάτω Ναυπακτία Αιτωλοακαρνανίας 39.6, 6) Βατοπαίδι Μακεδονίας 38.0, 7) Αρχαία Ολυμπία 36.6, 8) Έλος Χανίων 36.8, 9) Ναύπακτος 33.8, 10) Καρλόβασι Σάμου 30.7. Στον διπλανό χάρτη φαίνονται οι συνολικές βροχοπτώσεις της σημερινής ημέρας σε όλη την επικράτεια., καθώς και στο εσωτερικό της πράσινης καμπύλης βρίσκονται οι περιοχές που τα φαινόμενα ήταν περισσότερο έντονα (κλίκ για μεγέθυνση)

"Είδα το τέρας του Loch Ness δύο φορές"

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο πατέρας του οποίου είχε τραβήξει δύο από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του «Τέρατος του Loch Ness», επανέφερε το πάντα...
συναρπαστικό θέμα της ύπαρξής του, υποστηρίζοντας πως το έχει δει δύο φορές.
Ο περί ου ο λόγος, Simon Dinsdale από το Essex, επιμένει πως το βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, που τράβηξε ο πατέρας του, Tim, με πρωταγωνίστρια τη «Nessie», 50 χρόνια πριν, είναι πέρα για πέρα αυθεντικό.
Το σχετικό υλικό του 1960 είναι το πλέον αναγνωρίσιμο υλικό, που «αποδεικνύει» για όσους θέλουν να το πιστεύουν, την ύπαρξη του μυστηριώδους πλάσματος.
Ο Tim Dinsdale, που απεβίωσε το 1987, εργάστηκε ως αεροναυπηγός στη RAF και οργάνωσε 56 «επιχειρήσεις» στη λίμνη του Loch Ness, ενώ έγραψε πολλά βιβλία γύρω από το συγκεκριμένο μύθο.
Την πεποίθηση ότι η Nessie υπάρχει, ενισχύουν οι ισχυρισμοί του Simon Dinsdale, που υποστηρίζει, πως την είδε ιδίοις όμμασι, σε δύο περιπτώσεις, ενώ προσπαθεί να πείσει για την αυθεντικότητα του βίντεο του πατέρα του, το οποίο όταν εστάλη στη RAF για ανάλυση, δεν έτυχε αμφισβήτησης.
Οι ειδικοί είχαν κρίνει τότε, πως το αντικείμενο στο νερό «δεν ήταν ούτε βάρκα ούτε υποβρύχιο, αλλά ένα απροσδιόριστης προέλευσης αντικείμενο
cosmo.gr

Προσοχή! Επικίνδυνα 3 στα 10 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!

Προσέξτε τα λαμπάκια που αγοράζετε για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου Προστασίας...
Καταναλωτών τρία στα δέκα είναι επικίνδυνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία.
Για να είναι ασφαλή τα λαμπάκια -και άλλα διακοσμητικά είδη που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα- θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση "CE", τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (π.χ, τάση, ισχύς κτλ), καθώς και την επωνυμία του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα. Επίσης, διαπιστώστε ότι εσωκλείονται οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Τέλος, θα πρέπει επίσης να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα ελληνικά. Η χρήση για διακόσμηση υπαίθριου χώρου επιτρέπεται μόνο αν αναγράφεται σαφώς η σχετική καταλληλότητα του προϊόντος.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει ποτέ να διορθώνουν τα χαλασμένα λαμπάκια, καθώς και να μην αφήνουν τα φώτα του δέντρου αναμμένα όταν πηγαίνουν για ύπνο ή όταν λείπουν από το σπίτι.

irenepan.posterous.com

Διδυμίδες: Ερχεται η "βροχή" των αστεριών

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα....
Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρα, αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο το καθένα. Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 10 το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα επέτρεπε ακόμα και στα παιδιά να δουν μερικά πεφταστέρια, πριν πάνε για ύπνο.

Τα μάτια σας απόψε στον ουρανό!

Η ιστορία των Διδυμίδων

Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, αντίθετα με τις περισσότερες βροχές διαττόντων, δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή, τον αποκαλούμενο "3200 Φαέθωνα", που ανακαλύφθηκε το 1983 από το δορυφόρο IRAS της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό βραχώδες αντικείμενο, χωρίς "ουρά", που μερικοί αστρονόμοι θεωρούν "νεκρό" πια κομήτη, το οποίο όμως δεν αφήνει στο πέρασμα του αρκετή σκόνη για να εξηγήσει τη δημιουργία της βροχής διαττόντων. Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις τροχιές των μετεώρων των Διδυμίδων, πιστεύουν ότι μάλλον προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάχθηκαν από τον "3200 Φαέθωνα", όταν αυτός είχε πλησιάσει πολύ τον ήλιο.

Ο "Φαέθων" έχει μια εκκεντρική ιδιαίτερα ελλειπτική τροχιά, η οποία κάθε 1,4 χρόνια τον φέρνει ανάμεσα στον Ερμή και τον Ήλιο, με συνέπεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μερικών αστρονόμων, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να "ψήνεται" από την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι να τροφοδοτεί πιθανώς με νέες εκροές σκόνης το ρεύμα που προκαλεί τις Διδυμίδες, όταν τα μετέωρα εισέρχονται στην γήινη τροχιά και καίγονται από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Άλλοι επιστήμονες όμως επιμένουν ότι η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να εξηγήσει πραγματικά τον μεγάλο αριθμό σωματιδίων σκόνης που πέφτουν στη Γη με την μορφή μετεώρων.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο Μπιλ Κουκ της NASA, από όλα τα "ρεύματα" σκόνης και θραυσμάτων που συναντά κάθε χρόνο η τροχιά της Γης, το μεγαλύτερο είναι αυτό που δημιουργεί τους Διδυμίδες διάττοντες. Όπως είπε όμως, το μυστήριο της προέλευσης και δημιουργίας των Διδυμίδων δεν έχει ακόμα λυθεί οριστικά.
http://www.protothema.gr

Η κρίση χτυπά και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Smartphone_slideΟι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ήταν οι πρώτες οι οποίες έλαβαν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εξόδων τους. Είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν όσον αφορά στο θέμα των επιδοτήσεων των συσκευών και σε άλλα εσωτερικά θέματα Παραθέτουμε αναλυτικά τις εμπορικές κινήσεις που έκαναν οι εταιρίες για την αντιμετώπιση της κρίσης
 
1. Επιδοτήσεις. Παλιότερα οι επιδοτήσεις των κινητών στις νέες συνδέσεις ήταν επί της χονδρικής τιμής της συσκευής. Τώρα όταν κάνουμε νέα σύνδεση η επιδότηση είναι επί της λιανικής τιμής. Δηλαδή εάν μία συσκευή έκανε χονδρική τιμή 100 ευρώ και λιανική 120 και η επιδότηση ήταν 100 ευρώ σε ένα πρόγραμμα σύνδεσης με την παλιά μέθοδο το έπαιρνες δωρεάν ενώ με την καινούρια μέθοδο πρέπει να δώσει 20 εύρω.Αυτό έγινε εν μία νυχτί. Οι επιδοτήσεις δεν έπεσαν..η μέθοδος υπολογισμού άλλαξε όπως ενημέρωσαν οι εταιρίες κινητής…
 
2. Ανακύκλωση στο χαρτί. Με το έτσι θέλω οι αναλυτικές κλήσεις κόπηκαν..για να γίνουμε δήθεν οικολόγοι. Να αναφέρουμε ότι η Vodafone έχει πάνω από 2.000.000 συνδρομητές συμβολαίου αν η εταιρία εξοικονομεί μέσω όρο 2 φύλλα από την αναλυτική μιλάμε για 4.000.000 φύλλα Χ 0.006 το φύλλο που κοστίζει στην αγορά 24.000 ευρώ το μήνα λιγότερο κόστος πολύ γενικά!
 
3. Πώληση ή ενοικίαση ιδιόκτητων καταστημάτων, μείωση προσωπικού, αύξηση ωραρίων, ανάθεση διπλών πόστων στους εργαζόμενους για κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.
 
4. Αύξηση του ελάχιστου χρόνου ομιλίας στων ειδικών πακέτων από 30 δευτερόλεπτα στα 45 και στα ειδικά πακέτα unlimited, απεριόριστα ελάχιστος χρόνος χρέωσης στα 3 λεπτά.
 
5.Μείωση δρομολογίων και πλάνου διανομής εμπορευμάτων στα καταστήματα. Εκεί που καθημερινά υπήρχαν δρομολόγια τώρα έχουν μειωθεί σε 3 την εβδομάδα στην Αττική και 2 στην επαρχία
 
6.Μείωση του ποσοστού κέρδους από τις ανανεώσεις συμβολαίων από 14% στο 6% για το κατάστημα.
 
7.Μείωση του ποσοστού κέρδους στις κάρτες ανανέωσης στο 5% (ανάλογα την εταιρία).
 
8.Μείωση των προωθητικών προσφορών, κατάργηση επιδοτήσεων στα φτηνά πακέτα εώς και 25 ευρώ πάγιο, ο πελάτης δεν παίρνει δωρεάν συσκευή.
 
9.Μείωση της επιδότησης στην ανανέωση συμβολαίου και στον πελάτη ακόμη κι αν αυτός ζητήσει αναθεώρηση της επιδότησης. Υπάρχουν επιδοτήσεις για ανανέωση συμβολαίου 20 ευρώ για γραμμές με πάγιο 20 εύρω το μήνα.
 
10.Μείωση στο bugdet των διαφημίσεων, του διαφημιστικού υλικού υποστήριξης καταστημάτων.
 
11.Αύξηση των στόχων του καταστήματων έτσι ώστε να μην καταφέρνουν χωρίς προσφορές να τους φτάνουν και να μην δίνουν υψηλά ποσοστά airtime ή προμήθειες στοχοποίησης.
 
και η κρίση συνεχίζεται….

Mac mini 2.4

 
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Eπεξεργαστής: 2.4GHz Intel Core 2 Duo
Mνήμη (8GB maximum): 2GB (two 1GB) of 1066MHz DDR3 SDRAM
Σκληρός Δίσκος: 320GB Serial ATA, 5400 rpm
Oπτικός Δίσκος: 8x double-layer SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
Yποστήριξη Γραφικών: NVIDIA GeForce 320M graphics processor with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory
Θύρες: 1 Firewire 800Mbps, 4 USB 2.0 θύρες, SD card slot, Mini DisplayPort έξοδο και HDMI
Ήχος: build-in speaker, Combined optical digital audio input/audio line in (minijack), Combined optical digital audio output/headphone out (minijack) , HDMI support multichannel audio output
Επικοινωνία: 10/100/1000 BASE-T Ethernet connector (Gigabit)
Ασύρματη Επικοινωνία: AirPort Extreme (802.11n) και Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate) module
Λογισμικό: Mac OS X v10.6 Snow Leopard με ελληνική λειτουργικότητα
iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Front Row, Xcode Developer Tools
iLife ’09 (includes iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

MAC OS X 10.6.3 SNOW LEOPARD 
Καλύτερo. Γρηγορότερo. Ευκολότερο.

Το Mac OS X είναι φημισμένο για την απλότητα, την αξιοπιστία και την ευχρηστία του. Έτσι, όταν οι μηχανικοί της Apple έπρεπε να σχεδιάζουν το Snow Leopard είχαν ένα μόνο στόχο: να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο ένα ήδη εκπληκτικό λειτουργικό σύστημα. Έψαξαν για σημε ία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν, να απλοποιήσουν και να κάνουν ακόμα πιο γρήγορα - από μικρές λεπτομέρειες όπως την εξώθηση των εξωτερικών δίσκων μέχρι σημαντικές λειτουργίες, όπως η εγκατάσταση του λειτουργικού. To Snow Leopard βελτιώνει όλη την εμπειρία του Mac σας. Με μεγάλους και μικρούς τρόπους, γίνεται γρηγορότερο, πιο αξιόπιστο, και ευκολότερο στη χρήση. Είναι ο Mac που ξέρετε και αγα πάτε, αλλά ακόμα καλύτερος.Οι νέες βασικές τεχνολογίες του Snow Leopard αποκαλύπτουν τη δύναμη της σημερινής προηγμένης τεχνολογίας hardware και προετοιμάζουν το Mac OS Χ για μελλοντική καινοτομία. Κάθε Mac διαθέτει βοηθητικές τεχνολογίες οι οποίες δίνουν τη δυνατ ότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να ζήσουν την εμπειρία που ένας Mac μπορεί να προσφέρει. Οι καινοτομίες στο Snow Leopard ενισχύουν την προσβασιμότητα ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, το Snow Leopard καταλαμβάνει λιγότερο από το μισό χώρο στο σκληρό σας δίσκο σε σχέση με την παλαιότερη έκδοση, ελευθερώνοντας 6GB - αρκετά για 1.500 περισσότερα τραγούδια ή μερικές χιλιάδες φωτογραφίες.Τέλος, το Mac OS Χ Snow Leopard περιλαμβάνει ενσωματωμένη υποστήριξη για την πιo πρόσφατη έκδοση του Microsoft Exchange Server, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mail, το iCal και το Address Book, στο σπίτι και στη δουλειά σας.

APPLE LED CINEMA DISPLAY 27''

Σας παρουσιάζουμε την νέα 27" LED Cinema Display.

Οθόνη widescreen 27 ιντσών, με τεχνολογία LED οπίσθιου φωτισμού.Μεγαλύτερη οθόνη, για τις μεγάλες ιδέες σας!
Συνδέστε το Mac σας μέσω του Mini DisplayPort στην LED Cinema Display για μια πανοραμική οπτική εμπειρία, που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Με 60% περισσότερα pixel από την 24" LED Cinema Display, τώρα έχετε ακόμα περισσότερο χώρο για τις εφαρμογές και τα παράθυρά σας.

Τεχνολογία LED οπίσθιου φωτισμού.

Μοναδική φωτεινότητα, χωρίς αναμονή. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας LED οπίσθιου φωτισμού. Αντίθετα με τις περισσότερες οθόνες που χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν πριν να επιτευχθεί η μέγιστη φωτεινότητα, η οθόνη LED οπίσθιου φωτισμού ενεργοποιείται άμεσα και η φωτεινότητά της είναι ομοιόμορφη.
Ο νέος αισθητήρας φωτισμού, ρυθμίζει έξυπνα την φωτεινότητα της LED Cinema Display με το περιβάλλον του δωματίου σας, ενώ η τεχνολογία in-plane switching (IPS), σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε φωτεινή εικόνα και ζωντανά χρώματα, ακόμα και όταν βλέπετε υπό γωνία. Εκμεταλλευτείτε, τέλος, την ενσωματωμένη κάμερα iSight, το μικρόφωνο, τα ενσωματωμένα ηχεία 49-watt και το subwoofer, που προσφέρουν μοναδικό ήχο, ενώ στο πίσω μέρος της οθόνης, θα βρείτε και τρεις επιπλέον θύρες USB.

2.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Google


Λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Google να δίνει αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ακόμα 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η διεύθυνση της Google είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι στη βιομηχανία του Διαδικτύου έχει ξεσπάσει «πόλεμος για την αναζήτηση ταλέντων».
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, οι αγγελίες για νέο προσωπικό που δημοσιεύει η εταιρεία στο δικτυακό της τόπο ανέρχονταν την Παρασκευή στις 2.076 θέσεις. Οι περισσότερες αγγελίες ζητούν μηχανικούς και υπεύθυνους πωλήσεων και περίπου οι μισές αφορούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 50 άτομα ζητούνται για την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται πλέον στους 23.000 υπαλλήλους, αυξημένο κατά 18% από τις αρχές του έτους, εν μέρει λόγω της φετινής εξαγοράς 20 άλλων εταιρειών. Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, η Google θα δώσει αύξηση 10% στο σύνολο των εργαζομένων της το 2011. Η κίνηση ερμηνεύτηκε από αναλυτές ως προσπάθεια να περιοριστεί η διαρροή εργαζομένων προς το Facebook, μεγάλο αντίπαλο της μηχανής αναζήτησης, καθώς το 10% των εργαζομένων στο Facebook είναι πρώην υπάλληλοι της Google.
Μαρία Προκοπίου

ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ


beretta800x600.jpg

Περιοχές διαβίωσης

  Οι προτιμήσεις του αγριογούρουνου είναι πολλές όσον αφορά τις περιοχές διαβίωσης του ένας όμως όρος είναι σχεδόν απαράβατος ΗΣΥΧΙΑ. Θα το συναντήσει κανείς σε βαθύς λόγγους με πυκνή βλάστηση (πουρνάρια, κουμαριές, κέδρα) ,σε δάση από δρυς, έλατα ,οξιές, βελανιδιές , καστανιές. Το υψόμετρο φαίνεται να μην παίζει σπουδαίο ρόλο αλλά από  +400 μ. έως +1200 μ. ζουν το 90% των θηραμάτων.

Διατροφή

Είναι ζώο παμφάγο . Αρέσκεται όμως στους καρπούς άγριους και ήμερους (κάστανα, βελανίδια, σύκα, μήλα, καρύδια)καθώς και ρίζες , βλαστάρια. Εκλεκτός μεζές του τα καβούρια που ψάχνει μετά μανίας στις άκρες των ποταμών και των ρεμάτων.

Πολλαπλασιασμός

Το θηλυκό  γεννά αναλόγως την ηλικία του 3-8 μικρά. Συνήθως όμως ο αριθμός των μικρών είναι 4.

Το σκυλί

Το υπ` αριθμόν ΕΝΑ εργαλείο για το κυνήγι του αγριογούρουνου, το Α και το Ω της επιτυχίας. Εάν δεν έχεις καλά σκυλιά καλύτερα να κάθεσαι στο σπίτι σου και να βλέπεις τηλεόραση παρά να γυρνάς στα βουνά, είναι χαμένος χρόνος και κόπος. Εγώ είχα την τύχη να κυνηγήσω με τα καλύτερα σκυλιά που εμφανίστηκαν στην ορεινή Ναυπακτία και Φωκίδα.
Το όπλο
Πολλά έχουν γραφτεί για τα όπλα και τα φυσίγγια που πρέπει να χρησιμοποιεί ο κυνηγός του μεγάλου και πολύ άγριου αυτού θηράματος. Ένα όμως είναι σωστό η πείρα. Και σε αυτό είμαι απόλυτος. Το όπλο λοιπόν πρέπει να είναι MAGNUM με μήκος κάνης 70-71cm, full. Στην παρέα μου σχεδόν όλοι προτιμούμε Αμερικανικά όπλα με αχρωμιώτες κάνες για πολύ πιο καλύτερα αποτελέσματα τις κρύες ημέρες. Τα φυσίγγια οπωσδήποτε πρέπει να είναι <φρέσκα> δηλ. να μην έχουν μείνει για χρόνια στην ζώνη του κυνηγού γιατί χάνουν την αποτελεσματικότητα τους. Τα νούμερα πρέπει να είναι ΟΟΟΒ ή ΟΟΒ συνήθως Αμερικανικά ή Καναδικά.

Η παρέα

Χμ!! Εδώ εξαρτάται όλη η έκβαση του κυνηγίου και το τελικό αποτέλεσμα, άρα είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας για την επιτυχία. Στην παρέα λοιπόν πρέπει να ισχύουν 3 κανόνες. 1] Ένας πρέπει να κάνει τον αρχηγό και να είναι αρχηγός. Οι υπόλοιποι πρέπει να τον ακούν και να κάνουν αυτά που τους λέει , αυτός δε πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν του όλες της γνώμες των υπόλοιπων κυνηγών έτσι ώστε να επιτυνχάνεται το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. 2] Η παρέα πρέπει να είναι <κλειστή> δηλαδή να μην εισέρχονται μέσα καινούργια και άγνωστα άτομα για να μην διασπάτε η συνοχή και η επικοινωνία μεταξύ των κυνηγών που την απαρτίζουν. 3] Η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της παρέας κατά την διάρκεια του κυνηγίου πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη ώστε όλοι να γνωρίζουν την εξέλιξη του αλλά και να ενημερώνουν τον αρχηγό που συνήθως βρίσκεται πολύ μακριά.  Απαραίτητος λοιπόν σε αυτό το κυνήγι ο ασύρματος σε όλους.
VASILLIOS G. SEREMETIS

Οι πιο χρεωμένοι δήμοι στην Ελλάδα

Στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα χρέη σε 50 Δήμους της χώρας και προέρχονται κυρίως από δάνεια τραπεζών και προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πρώτος ο Δήμος Πειραιά.Δείτε την υπόλοιπη λίστα...

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εκτός από τα δάνεια οι δήμοι έχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και κατασκευαστικές εταιρίες. Στην πρώτη θέση είναι ο δήμος
Πειραιά, ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων και τρίτος ο δήμος Αχαρνών.
Στη λίστα που παρουσιάζεται, εμφανίζονται τα χρέη των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους:

Πειραιά: χρέος 131.128.767 ευρώ
Αθηναίων: χρέος 129.492.613 ευρώ
Αχαρνών: χρέος 55.227.003 ευρώ
Αμαρουσίου: χρέος 52.216.609 ευρώ
Θεσσαλονίκης: χρέος 42.677.741 ευρώ και 33.500.000 ευρώ οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
Ααπροπύργου: χρέος 41.738.337 ευρώ
Ρόδου: χρέος 41.263.506 ευρώ
Νίκαιας: χρέος 40.036.501 ευρώ
Περιστερίου: χρέος 37.984.492 ευρώ
Ιωαννίνων : χρέος 32.433.246 ευρώ
Ζωγράφου: χρέος 26.486.485 ευρώ και 30.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους
Άνω Λιοσίων:χρέος 24.847.223 ευρώ και 35.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους
Καρδίτσας: χρέος 18.533.122 ευρώ
Φυλής: χρέος 17.956.832 ευρώ
Τρικάλων: χρέος 17.693.165 ευρώ


http://ellinasblog.blogspot.com/

10 πράγματα που μας δίδαξε το facebook τόσο καιρό...

1) Να βγάζω photo τον εαυτό μου γυμνό και να σφίγγομαι όσο μπορώ για να φαίνομαι τούμπανο.
2) Να βγάζω photos επάνω στον νιπτήρα από τις τουαλέτες σε όλα τα μαγαζιά
3) Να σουφρώνω τα χίλια μου σε όλες τις φωτογραφίες σαν να θέλ...ω να φιλήσω κάποιον
4) Να έχω φτάσει στο σημείο κάθε φορα που κλάνω να το κάνω δημοσίευση
5) Να ψάχνω σαν τρελός κάθε καινούριο quiz που βγαίνει για να απαντήσω (λες και ισχύουν αυτά που λέει)
6) Να κάνω like μέχρι και σε ένα απλό καλημέρα
7) Να έχω πιο πόλο...υς φίλους στο fb παρα στην ζωή μου
‎8) Να με ρωτάει κάτι ο αδερφός μου από το διπλα δωμάτιο και να του απαντάω μέσο αμεσου μηνύματος
9) Να αλλάζω την photo στο προφίλ μου πιο συχνά από τις μπλούζες μου
10) Ο πραγματικός κόσμος δεν είναι εκεί έξω... αλλα εδώ μέσα

http://printindoulia.blogspot.com/2010/12/10-facebook.html

Βαρυχειμωνιά πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Βόρεια Ελλάδα. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Σύμφωνα με την Τροχαία, στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης κοντά στη Χαλάστρα και τα Νέα Μάλγαρα η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Νομοί Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρέχει και κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς.
Κλειστή παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα η ορεινή διάβαση από τον Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλειο, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή και στους οδηγούς που κινούνται τόσο επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών όσο και στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, όπου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Πυκνό χιόνι πέφτει στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου η Τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Χορτιάτη Αγίου Βασιλείου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραικάστρου.
Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και στους Νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών κοντά στον Λαχανά, με τα συνεργεία αποχιονισμού να καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν ανοικτό τον δρόμο.
Προβλήματα σημειώνονται, ωστόσο, και στο τμήμα της Εγνατίας Οδού «Κλειδί - Αλεξάνδρεια Ημαθίας», αλλά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, από τα διόδια των Μαλγάρων μέχρι τον Κορινό.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Κιλκίς, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων. Παράλληλα, δυσχερής καθίσταται και η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου των Νομών Δράμας και Σερρών.
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των πλοίων, κλειστή παραμένει η θαλάσσια διάζευξη της Καβάλας προς τον Πρίνο, ενώ τα δρομολόγια από το λιμένα της Κεραμωτής προς τη Θάσο και αντίστροφα διεξάγονται μόνο για τα πλοία κλειστού τύπου.
Κλειστά τα σχολεία σε Μακεδονία και Θράκη

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν για σήμερα δέκα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και το σύνολο των σχολείων στους Νομούς Σερρών και Ημαθίας, με απόφαση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, όπως και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πιερία.

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα, δεν λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια στο Σοχό, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Βαθύλακκο και τα Κουφάλια, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στη λειτουργία των σχολείων της Ασσήρου, εξαιτίας προβλημάτων πρόσβασης από κλειστούς δρόμους.
Στην Πιερία πέντε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά, καθώς και το Δημοτικό Ελατοχωρίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Κολινδρού και Αιγινίου, Πίδνας, Παλαιοστάνης, Αλωνίων, Σφενδάμης, Μεθώνης, Παλιού Ελευθερίου.
Σύμφωνα με την περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας, κλειστά είναι πέντε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Δράμας, και έξι γυμνάσια και λύκεια. Στην Καβάλα δεν λειτούργησαν δέκα σχολεία της δευτεροβάθμιας και 17 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στην Ξάνθη, δέκα και 15 αντίστοιχα.
Κλειστά είναι όλα τα σχολεία στους Νομούς Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, αλλά στη Δυτική Μακεδονία.
tro-ma-ktiko

Η Toshiba επιδεικνύει οθόνη / ταμπλέτα 3D άνευ ειδικών γυαλιών

Η τεχνολογία τρισδιάστατης προβολής για τον κινηματογράφο και αντίστοιχα τρισδιάστατης απεικόνισης στις τηλεοράσεις – οθόνες δεν είναι κάτι το νέο, όσο και αν προσπαθούν οι εταιρείες να μας πείσουν, καθώς ήδη μετράει περί τα 40 τουλάχιστον χρόνια ζωής στις κινηματογραφικές αίθουσες (τέλη δεκαετίας ’60 – αρχές ’70). Με απλά λόγια, λόγω της ραγδαίας αύξησης του καταναλωτικού κοινού εν γένει στον τομέα της τεχνολογίας (με αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των τιμών των πρώτων υλών και υλικών) τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι εταιρείες βελτίωσαν την ποιότητα τρισδιάστατης προβολής στον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα αποφάσισαν να μας προσφέρουν σε προσιτές (;) τιμές, νέες τηλεοράσεις με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης.Κάπου εδώ όμως, ξεκινούν οι «ιδιοτροπίες» της 3D τεχνολογίας, τουλάχιστον με την παρούσα τεχνογνωσία – βλέπετε η βασική «ιδιοτροπία» είναι αυτή της υποχρεωτικής χρήσης ειδικών γυαλιών, είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση, ώστε να γίνεται αντιληπτή από τον θεατή η 3η διάσταση. Χωρίς γυαλιά, δεν υπάρχει 3D προβολή / απεικόνιση ή μήπως υπάρχει; Μια άλλη τεχνοτροπία, αυτή των αυτο-στερεοσκοπικών τηλεοράσεων / οθόνων, μπορεί να επιτύχει το ίδιο σχεδόν τρισδιάστατο αποτέλεσμα, χωρίς να απαιτεί ο θεατής να φοράει τα ειδικά γυαλιά.
Ακούγεται ωραίο, βολικό και ο δρόμος για το μέλλον, όμως κι εδώ υπάρχει δυστυχώς «ιδιοτροπία», η οποία κιόλας δεν μπορεί να αποφευχθεί καθώς «δημιουργείται» από τον τρόπο που αυτο-στεροσκοπικές οθόνες / τηλεοράσεις «παράγουν» την 3η διάσταση: ο θεατής πρέπει να παρακολουθεί από συγκεκριμένη απόσταση αλλά και υπό συγκεκριμένη γωνία, ήτοι σχεδόν ή ακριβώς κάθετα με την επιφάνεια της οθόνης – λίγο να μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά αρχίζει και χάνεται το εφέ της 3ης διάστασης. Έτσι, έχουμε καταλήξει σε δύο βασικές οδούς «αφοσίωσης» των εταιρειών: η μία είναι αυτή της βελτίωσης των ειδικών γυαλιών (ελαφρύτερα, καλύτερο design, μικρότερο κόστος απόκτησης) και η άλλη είναι αυτή της συνεχόμενης αύξησης της γωνίας θέασης για τις αυτό-στερεοσκοπικές οθόνες / τηλεοράσεις.

Η Toshiba, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επί σειρά δεκαετιών στην εξέλιξη της τεχνολογίας σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στην πρόσφατη έκθεση «3D Expo 2010» παρουσίασε σε πειραματική μορφή μια επίπεδη οθόνη 12.1 ιντσών, όσο μια υπερμεγέθης ταμπλέτα δηλαδή ή αν θέλετε ένα netbook / μικρό laptop, που απεικονίζει μια χαρά τρισδιάστατο περιεχόμενο χωρίς γυαλιά, αλλά, όταν ο θεατής την κινεί / περιστρέφει, αντίστοιχα μετακινείται τρισδιάστατα το περιεχόμενο που απεικονίζεται! Στο παρακάτω βίντεο, ο υπεύθυνος της Toshiba, εξηγεί πως αυτό που έκαναν στα εργαστήρια ήταν το εξής: συνειδητοποίησαν ότι ο μέσος (αν όχι όλοι) θεατής / χρήστης παρακολουθεί ακριβώς ή σχεδόν ακριβώς, κάθετα την οθόνη μιας μικρής συσκευής (όπως π.χ. μιας ταμπλέτας), συνεπώς αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να καταφέρουν η συσκευή να απεικονίζει το 3D περιεχόμενο «υπολογίζοντας» ότι ο θεατής πάντα παρακολουθεί κάθετα.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό: καθώς περιστρέφει / κινεί με τα χέρια του σε διάφορες γωνίες την ταμπλέτα ο υπεύθυνος της Toshiba, το περιεχόμενο περιστρέφεται σαν να «εξέχει» / ξεπροβάλλει εκτός οθόνης, με πλήρως «πιστευτή» αίσθηση! Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για μια πιθανή μελλοντική χρήση, όπως η επιλογή ενός αθλητικού παπουτσιού της αρεσκείας μας μέσα από μια διαθέσιμη γκάμα, όταν ο υπεύθυνος χειρίζονταν την ταμπλέτα, το ζευγάρι αθλητικών υποδημάτων που είχε επιλέξει να δει, «αναδυόταν» από την οθόνη, με φουλ τρισδιάστατη απεικόνιση και μάλιστα χωρίς κανένα «κόλλημα», «σπάσιμο» ή «τρεμούλιασμα», όλα κινούνταν με απόλυτη φυσική «ρευστότητα» που ακολουθούσε επακριβώς τις κινήσεις του υπευθύνου της Toshiba.

Βέβαια, αυτό το εγχείρημα της εταιρείας είναι μια «μελλοντική (και πιθανή) ματιά» και όχι πραγματική συσκευή που υπάρχει στα καταστήματα, εντούτοις αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στην κατηγορία τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς χρήση ειδικών γυαλιών. Προς το παρόν, η μοναδική συσκευή με αυτό-στερεοσκοπική οθόνη (που δεν χρειάζεται δηλαδή τα ειδικά γυαλιά) είναι η νέα φορητή κονσόλα «Nintendo 3DS», που αναμένεται την ερχόμενη Άνοιξη (2011) και στηνχώρα μας, με τις πρώτες επιδείξεις να προκαλούν ενθουσιώδη σχόλια από τους απανταχού φίλους της τεχνολογίας και των videogames.
http://www.diginfo.tv/2010/12/10/10-0261-r-en.php

Τελευταίο επεισόδιο απόψε για "Το Νησί"

Ένα ακόμα συγκλονιστικό επεισόδιο της σειράς «Το Νησί» θα παρακολουθήσουν απόψε το βράδυ οι τηλεθεατές.


Μάλιστα το σημερινό 9ο επεισόδιο της ελληνικής σειράς θα είναι και το τελευταίο της χρονιάς, καθώς από την επόμενη βδομάδα το MEGA έχει προγραμματίσει να προβάλλει την ίδια ώρα το «Master Chef» που μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του « Έλληνα Master Chef». Με αυτό τον τρόπο γίνεται και «οικονομία» σε δύσκολους καιρούς, γιατί «Το Νησί» δεν είναι και η πιο φθηνή παραγωγή...
«Το Νησί» θα "επιστρέψει" πάλι στις οθόνες μας με καινούρια επεισόδια από τον Ιανουάριο.

http://www.markos.tv/teleytaio-epeisodio-apopse-gia-nisi

Ο ιδρυτής του facebook αποφάσισε να δώσει τη μισή του περιουσία

Όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχουν δηλώσει οτι πρόκειται να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, το «Giving Pledge» Το «Giving Pledge» δεν δέχεται χρήματα ούτε συμβουλεύει για το πώς πρέπει να διαθέτουν τα χρήματα που δίνει κάθε δισεκατομμυριούχος, το μόνο που ζητάει είναι όσοι έχουν χρήματα να θα βοηθήσουν οικονομικώς φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωφελείς σκοπούς της αρεσκείας τους.

Σε αυτό το εγχείρημα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος υποσχέθηκε και αυτός να δώσει την μισή περιουσία του σε κοινωφελείς σκοπούς της επιλογής του, ενώ δήλωσε οτι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι περιμένουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους για να δώσουν τα χρήματά τους παρόλο που υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν με αυτά άμεσα.
Συνολικά στην καμπάνια Giving Pledge συμμετέχουν στους 57 δισεκατομμυριούχοιμεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ και ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας. Ola-e-tipota

Da Vinci Code: Ανακαλύφθηκαν αριθμοί και γράμματα στα μάτια της Mona Lisa.

Μια νέα ανακάλυψη έκαναν οι συντηρητές του πίνακα του Leonardo Da Vinci ,Mona Lisa όπου ανακάλυψαν γράμματα και αριθμούς καλά κρυμμένους στα μάτια της.

Βρίσκονται στην κόρη των ματιών της και έχουν ήδη διακρίνει τα γράμματα L και V. Η ανακάλυψη έγινε τώρα με την χρήση μικροσκοπίου και αποκάλυψε ένα ακόμα κρυφό μυστικό του Da Vinci.

O Silvano Vinceti πρόεδρος του Ιταλικού National Committee for Cultural Heritage, που εξέτασε τον πίνακα ανέφερε ότι «με γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει κανένας τα νέα ευρήματα αλλά σίγουρα μπορεί να διακρίνει έστω και κάτι ακόμα και με μεγεθυντικό φακό.»Επίσης τόνισε ότι « στο δεξί μάτι φαίνονται καθαρά τα γράμματα L και V τα οποία πιστεύουμε ότι αναφέρονται στο όνομα του δημιουργού ενώ στο αριστερό υπάρχουν διάφορα σύμβολα τα οποία ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις τι μπορεί να σημαίνουν. Υπάρχoυν ένα B , ένα CE, ο αριθμός 72 ,κάτι που μοιάζει με L και ο αριθμός 2. »

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο πίνακας είναι 500 ετών και δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο μετά από τόσα χρόνια τι είχε πρωτογραφτεί επάνω. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για λάθος τους καλλιτέχνη αλλα ότι έβαλε τα σημάδια εκεί για κάποιον δικό του λόγο.»

www.7news.gr/

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στα λευκά ντύθηκε το Τρόοδος η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου - ενώ το χειμερινό σκηνικό που ενέσκηψε από το απόγευμα της Παρασκευής και θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, συνθέτουν οι τοπικές καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, οι σφοδροί άνεμοι και το τσουχτερό, για τα δεδομένα της Κύπρου, κρύο. Από τη μεταβολή του καιρού και κυρίως από τις έντονες βροχοπτώσεις - δεν έλειψαν τα προβλήματα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να απαντάει σε δεκάδες κλήσεις πολιτών για βοήθεια. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας. Δραματικές ώρες έζησαν στην Αθηένου το βράδυ της Παρασκευής, όταν κατήλθε ορμητικός ο ποταμός Καφούντας, τα νερά του οποίου πλημμύρισαν σπίτια και υποστατικά. Στην οικία της 94χρονης Χρυστάλλας Ζένιου, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές σκηνές, όταν δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, που υπηρετούν στο σταθμό Αθηένου, εισήλθαν στο πλημμυρισμένο σπίτι και διέσωσαν από πνιγμό την κατάκοιτη γυναίκα. Είχε προηγηθεί απεγνωσμένο τηλεφώνημα του γιου της στην Αστυνομία, καθώς το νερό μπήκε στο σπίτι ξαφνικά και πριν προλάβουν να αντιδράσουν ξεπέρασε το μισό μέτρο. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Τρόοδος, ενώ η χιονόπτωση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη την Κύπρο, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ιδιαίτερα ψυχρός ήταν ο καιρός χθες Κυριακή, ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αναρτήθηκε από Καλλιάνος Ιωάννης στις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 7 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων πυροσβεστών και των τριών πολιτών ,που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, λόγω κακοκαιρίας, στο οροπέδιο Νίδας του νομού Ρεθύμνου. Το ελικόπτερο "super puma" της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στο Ηράκλειο μεταφέροντας δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Νωρίτερα, είχαν μεταφερθεί οι δύο πρώτοι πυροσβέστες. Οπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, όλοι οι διασωθέντες είναι καλά...
kairos1.blogspot.com

Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον Ν.Γρεβενών


Ήταν ευχάριστη έκπληξη για όλους μας η χθεσινή χιονόπτωση στα Γρεβενά. Ξυπνήσαμε όλοι βλέποντας μία πραγματικά άσπρη μέρα.
Η Πολιτική προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από το πρωί βρίσκετε στους δρόμους και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο... ιδιαίτερο πρόβλημα. Η χιονόπτωση όμως συνεχίζεται,τα προαύλια των σχολείων είναι λογικό να μην έχουν καθαριστεί ακόμα, και σύμφωνα με απόφαση του Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπέδευσης Ν.Γρεβενών, όλα τα σχολεία του Νομού θα μείνουν κλειστά για την αποφυγή ατυχημάτων.
ΑΕΤΟΣ2: Ξανακοιμηθείτε...

http://aetos-grevena.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html

TimeCommand : μετατρέπει το iPad σας σε ένα ακριβό dimmer.


Η XtremeMac ‘μονοπώλησε’ τις βάσεις για iPod για πολύ καιρό, και τώρα ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Gary Bart ίδρυσε την Stem Innovation, εταιρεία που ειδικεύεται αποκλειστικά σε περιφερειακά συσκευών iOS. Το πρώτο προιόν της εταιρείας λέγεται Time Command.
Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια απλή βάση. Παραπέμπει μάλλον σε κάτι σαν πίνακα ελέγχου της κρεββατοκάμαρας. Μεταξύ των άλλων δελεαστικών λειτουργιών είναι συμβατό με iPhone/iPod/iPad και παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού σύμφωνα με τη διάθεση του κατόχου (περιλαμβάνει ρυθμιστή ένασης φωτός και λειτουργία ‘ξύπνημα με το φως’), εφεδρική μπαταρία (για να μπορούμε να ξυπνήσουμε για τη δουλειά ακόμη και αν έχει κοπεί το ρεύμα), εφαρμογή ραδιοφώνου μέσω internet και κάτι που ονομάζεται Stem:Sonic iQ επεξεργασία ψηφιακού σήματος.

Διαθέσιμο στα Apple store για 100 δολάρια.

http://www.dailytech.gr/

Σεισμοφοβίες και γιατί δημιουργούνται

«Νιώθετε δύσπνοια, ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος ή πίεση, αίσθημα πνιξίματος ή ασφυξίας, ζαλάδα και ίλιγγο, αίσθημα τρεμουλιάσματος σε διάφορα σημεία του σώματος, εφίδρωση, ξηροστομία, αίσθημα λιποθυμίας ή ταραχής; Μήπως φοβάστε τους σεισμούς;»
Ο σεισμός στην Αϊτή αλλά και πρόσφατα στη χώρα μας έκανε πολλούς από μας να ανησυχήσουν. Μερικοί, όμως, ανησύχησαν περισσότερο. Άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα, να ζητούν πληροφορίες για το εάν αυτός είναι ο κύριος σεισμός ή θα ακολουθήσει μεγαλύτερος, ρωτούν τους σεισμολόγους αν επίκειται σεισμός στην περιοχή τους και έτσι αρχίζει μια διαρκής ανησυχία και ένας φόβος ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Παρότι είμαστε μια χώρα με υψηλή σεισμικότητα, δεν συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι σεισμοί δεν είναι καταστροφικοί και δεν έχουν όλοι την ίδια ένταση.

Παρόλα αυτά, ο φόβος για τους σεισμούς είναι ως επί το πλείστον μια φυσιολογική και υγιής αντίδραση προστασίας του ατόμου μπροστά σε ένα φυσικό φαινόμενο. Ωστόσο, η σεισμοφοβία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Άνθρωποι με αυτή τη φοβία θα κάνουν τα πάντα, για να αποφύγουν τους σεισμούς οποιουδήποτε τύπου ή είδους και αν είναι αυτός. Οποιοδήποτε γεγονός, κατάσταση, πληροφορία, εικόνα ή συμβολισμός, ο οποίος σχετίζεται με σεισμό, αρκεί για ενεργοποιήσει αυτόν τον υπερβολικό φόβο. Η φοβία επηρεάζει αρνητικά το σύστημα της ασφάλειας μας, δίνει λανθασμένους συναγερμούς στο σώμα μας και επιτάσσει μάχη, φυγή ή λιποθυμία. (Fight, flight, Faint) όλα τα σωματικά συμπτώματα που μπορεί να νιώθουμε στη σκέψη και μόνο ενός σεισμού είναι για να προστατευτούμε. Μόνο που, στην περίπτωση της φοβίας, δεν υπάρχει πραγματικός σεισμός αλλά η ιδέα του σεισμού. Σκέψεις ενός απρόσμενου, καταστροφικού σεισμού, κατά τον οποίο θα απειληθεί η ζωή μας και εμείς δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να προστατευτούμε, ενεργοποιούν λανθασμένους συναγερμούς στο σώμα και στη συμπεριφορά μας.

Αντιθέτως, ο ανθρώπινος μηχανισμός θα λειτουργήσει τέλεια, όπως και όλο το σύστημα ασφάλειας μας, για να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο ή απειλή και να επιβιώσουμε με τις λιγότερες απώλειες αν τον απαλλάξουμε από την «παράλογη φοβία» μας και τον εμπιστευτούμε.

Στα άτομα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σεισμοφοβία περιλαμβάνονται τα άτομα με γενικότερη προδιάθεση στο άγχος και στον φόβο καθώς και άτομα που έχουν ζήσει έναν καταστροφικό σεισμό.

Εάν επηρεάζεστε έντονα από τους σεισμούς:

• Ό,τι και αν ακούσετε ή δείτε στα ΜΜΕ, φιλτράρετε το με ψυχραιμία και θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι σεισμοί δεν είναι καταστροφικοί.

• Πάρτε μέτρα πρόληψης και προστασίας. Φτιάξτε ένα πλάνο διαφυγής, εάν αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα!

• Καθησυχάστε τον εαυτό σας και δείξτε εμπιστοσύνη στο προσωπικό σύστημα ασφάλειάς σας. Σκεφτείτε: «Ό,τι και αν γίνει, θα τα καταφέρω».

• Ενημερωθείτε περισσότερο. Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί ανασφάλειες.

• Οργανώστε τις σκέψεις σας και μετατρέψτε τις σε θετικές.
Εάν έχετε έναν επίμονο και διαρκή τρόμο για τους σεισμούς. Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρώσετε τη σκέψη σας σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον φόβο σας για τους σεισμούς. Εάν έχετε την επιθυμία να φύγετε για να γλυτώσετε από κάποιο επικείμενο σεισμό, τότε είναι η ώρα να απαλλαγείτε από αυτή την φοβία. Αλλάξτε τις πεποιθήσεις σας και κάντε τα βήματα εκείνα που θα σας βοηθήσουν να ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και την ηρεμία που χρειάζεστε, για να τα ξεπεράσετε τον φόβο, τη λύπη, το άγχος, την αγωνία. Είναι η ώρα να σπάσετε τον φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων και να βρείτε την αιτία του φόβου σας, για να τον αντιμετωπίσετε!.

Δρ Χαρά Νομικού

Κλινικός Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας του Παν/μιου II Le Miraill /France
http://www.nomikou.gr/ Email hara@nomikou.gr