Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

BERETTA ES 100 VITORIA


Η πολυτέλεια δεν είναι πάντα ακριβή
Οι δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, που μαστίζουν την Ελλάδα για αρκετούς μήνες, είναι για όλους τους πολίτες πρωτόγνωρες κι απ’ ό,τι διαπιστώνεται αποτελούν τη βασική αιτία για την αναπροσαρμογή του τρόπου ζωής τους. Η συγκεκριμένη κρίση, αναπόφευκτα, επηρέασε και την κυνηγετική οικογένεια καθώς οι κυνηγοί, ως οικογενειάρχες, είναι αναγκασμένοι να περικόψουν δαπάνες προκειμένου
να αντιμετωπίσουν τα νέα οικονομικά δεδομένα. Τόσο οι μετακινήσεις όσο και η ανανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού τίθενται πλέον σε νέες βάσεις αξιολόγησης.
Δεν είναι πλέον μονάχα οι κυνηγότοποι που ολοένα και «μακραίνουν» εξαιτίας της αύξησης της τιμής
των καυσίμων. Οι Ελληνες κυνηγοί, που ήδη έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους καθώς το
οικογενειακό βαλάντιο έχει συρρικνωθεί, είναι διστακτικοί και στις αγορές τους, γεγονός που
έχει δημιουργήσει συμφόρηση στην κυνηγετική αγορά. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου όλα αναθεωρούνται, τα χόμπι και άλλες δραστηριότητες δεν παύουν να υπάρχουν, αλλά προσαρμόζονται και αυτά στα νέα δεδομένα. Στην περίπτωση, βέβαια, του κυνηγίου, που για τους περισσότερους κυνηγούς δεν αποτελεί ένα απλό χόμπι ή μια ευκαιριακή διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά, ουσιαστικά, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με άλλες «αμυντικές μεθόδους».
Ηδη αρκετές επιχειρήσεις του χώρου έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές πολλών προϊόντων
τους και οι περισσότερες ανακοινώνουν δελεαστικές προσφορές
για να αντισταθμίσουν το μειωμένο τζίρο. Ωστόσο, η ευελιξία στη μείωση των τιμών δεν είναι κάτι ιδιαίτερα εύκολο για όλες τις εταιρίες με τη φορολογία γενικότερα αλλά και τους ειδικούς φόρους να καλπάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στον κρίσιμο τομέα της αγοράς κυνηγετικών όπλων επικρατεί προ-
βληματισμός καθώς το τουφέκι ήταν, είναι και θα παραμείνει η σοβαρότερη -μετά το κυνηγόσκυλο- επένδυση του κυνηγού. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, σε μία από τις πρόσφατες εξορμήσεις μας να δοκιμάσουμε μία από τις προσφερόμενες εναλλακτικές λύσεις στον τομέα των κυνηγετικών όπλων.
Αρωγός στην προσπάθειά μας η Beretta Hellas, το ισχυρό brand name του χώρου με τη μεγάλη
γκάμα κυνηγετικών όπλων που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και εγγύησης της ιταλικής εταιρίας που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων κυνηγών σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιλέξαμε, λοιπόν, να πάρουμε μαζί μας ένα «μισοξεχασμένο» μοντέλο, μια αυτογεμή καραμπίνα Beretta ES 100 Vitoria. Η αξία οι δυνατότητες του όπλου μας ήταν πάνω-κάτω γνωστά, ακόμα κι όταν αναδύθηκε δυναμικά
η Xplor, η οποία συγκέντρωσε, όπως ήταν λογικό, την προσοχή του ενδιαφερόμενου αγοραστικού κοινού. Ιδιαίτερα μετά την επίσημη παρουσίαση της light εκδοχής της Xplor κάποια προγενέστερα μοντέλα επισκιάστηκαν.
Αδικα, κατά την προσωπική μας γνώμη, καθώς όλη η γκάμα της Beretta περιλαμβάνει ανταγωνιστικά μοντέλα που υπερτερούν -το ένα του άλλου- σε καινοτομίες αλλά και προσιτές τιμές για την απόκτησή τους.
Για παράδειγμα, η ES 100 Vitoria με μηχανισμό αδρανείας, ενώ διατηρεί αξιοπρεπέστατα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αποκτά σήμερα ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, εκείνο του χαμηλού κόστους για την αγορά της. Κι επειδή η πολυτέλεια της Beretta δεν είναι απαραίτητα ακριβή αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε μαζί της σ’ ένα απρογραμμάτιστο κυνήγι, από εκείνα που αποφασίζονται την τελευταία στιγμή έχοντας σύμμαχο τον καιρό αλλά και την ύπαρξη διαθέσιμου χρόνου.

Μηχανισμός αδρανείας
Σε διάφορες παραλλαγές με ξύλινα ή συνθετικά μέρη
Θαλάμη 76” (76mm) Magnum
5 Tcoke Mobilchoke
Κάνες 61, 66 και 71 cm
Βάρος 3,150
Πιέσεις 1370
Χώρα κατασκευής Ισπανία
Εγγύηση 3 χρόνια

Γάβγισμα


Ο εκπαιδευτής ιχνηλατών, κ. Θανάσης Παπαϊωάννου, μας είπε πως για να γαβγίζει επίμονα ένα
σκυλί σίγουρα κάτι συμβαίνει. Μπορεί να φοβάται, να πονά, να διψά, να πεινά, να αισθάνε-
ται κάποια ιατρική ενόχληση ή απλά να είδε (ή να άκουσε) κάποιο άλλο σκυλί και να ήθελε να
δηλώσει την ύπαρξή του. Πρέπειφυσικά να προσέχουμε πως όσα σκυλιά γαβγίζουν επίμονα (εκτός
των προαναφερόμενων καταστάσεων) μπορεί να το κάνουν επειδή είναι νευρικά ή αν πάσχουν
από έλλειψη κοινωνικοποίησης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα σκυλί μόνο του, να μην ασχολού-
μαστε μαζί του και με την εκπαίδευσή του και να θέλουμε ως διά μαγείας να μη γαβγίζει με κάθε
ερέθισμα που θα περάσει απ’ το οπτικό ή το ακουστικό του πεδίο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως
το σκυλί πρέπει να βγαίνει κάθε μέρα έξω, μιας και όσα γαβγίζουν συνέχεια είναι όσα στην ουσία
φοβούνται τον κόσμο και αντιδρούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Τρόποι αντιμετώπισης Αρχικά το κυνηγόσκυλο χρειάζεται φροντίδα και παρέα, μιας και δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο του Σαββατοκύριακου, που χρησιμοποιείται μόνο για το κυνήγι, αλλά ένας μόνιμος και σταθερός σύντροφος στην καθημερινότητα.
Το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης που δεν έχει ελεύθερους χώρους είναι να
το γυμνάζει και να το πηγαίνει καθημερινά βόλτα έτσι ώστε να κουράζεται και να έχει ανάγκη
για ύπνο και ησυχία.
Το επόμενο που μπορεί να κάνει ο κυνηγός -αν πρέπει να αφήνει για ώρες μόνο του το σκύλο είναι να αγοράσει ένα μεγάλο κόκαλο απ’ το χασάπη. Το νηγόσκυλο θα ασχοληθεί με το κόκαλο μέχρι να γυρίσει το αφεντικό του και έτσι δεν θα «χαλάσει» τον κόσμο.
Ενας απ’ τους φυσικούς τρόπους περιορισμού του γαβγίσματος που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές είναι το φίμωτρο. Ο κ. Καλφόπουλος μάς εξήγησε πώς λειτουργεί: Οταν το σκυλί γαβγίζει χωρίς λόγο, του φοράμε επιτόπου το φίμωτρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξειπολύ το στόμα του και να γαβγίσει. Αφαιρούμε έπειτα από λίγο το φίμωτρο. Αν συνεχίσει να γαβγίζει, την ίδια στιγμή του το ξαναφοράμε. Με αυτόν τον τρόπο (και χωρίς πόνο) καταλαβαίνει πως αυτό που κάνει απλά απαγορεύεται.
 Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο κολάρα με νερό και κάθε φορά που γαβγίζει το σκυλί, ο ιδιοκτήτης το ψεκάζει με νερό, με την ποσότητα που έχει ρυθμίσει. Αν και κανένας απ’ τους εκπαιδευτές με τους οποίους μιλήσα με δεν εγκρίνει τέτοιες μεθόδους, πρέπει να σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν οι εξής: Ηλεκτρονικό κολάρο - «αντι-γάβ»: Ελεγχόμενο κολάρο με αυξανόμενη στάθμη ρεύματος που έχει κατηγορηθεί για ψυχοσωματικά προβλήματα στο σκύλο. Το όλο σύστημα λειτουργεί με μπαταρία και όταν ο σκύλος γαβγίζει τον χτυπά ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτοσχέδιο κολάρο: Υπάρχουν κυνηγοί που αφού βάλουν το «αντιγάβ» στο σκύλο τους στη
συνέχεια φτιάχνουν ένα αυτοσχέδιο περνώντας στο κολάρο δύο βίδες. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος έχει την ψευδαίσθηση πως αν γαβγίσει θα λειτουργήσει ξανά το κολάρο. Πρόκειται για έναν πιο
«φυσικό» τρόπο, που όμως από πολλούς έχει κατηγορήθει πως επίσης προκαλεί στρες στο ζώο.
Προσοχή: Αν το σκυλί έχει τελειώσει την εκπαίδευσή του, είναι συνήθως ήσυχο και ξαφνικά
αρχίζει να γαβγίζει επίμονα, τότε καλό είναι να ελέγξουμε τον περίγυρο, μη τυχόν έχει «μυριστεί»
κάποιο ποντικό ή και κάποιον κλέφτη.
Αν αποκλείσουμε αυτές τις περιπτώσεις και το κυνηγόσκυλο συνεχίζει να παραπονιέται, πρέπει να τσεκάρουμε μήπως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.
www.e-typos.com

SAGITTAIRE POLYNOX -EXTRA LUXE -ΒΑΣΗ ΑΤΣΑΛΙ


Ενα δίκανο γιά όλα τα κυνήγια, με μεταβλητό μήκος κανών καθώς και ανοιγμάτων. Κατασκευάζεται από ατσάλι . Το ατσάλι, που χρησιμοποίείται είναι το γνωστό Super diamant και η επεξεργασία των κανών γίνεται με σφυρηλάτηση εν ψυχρώ. Εκδοση EXTRA LUXE       
 
Ονομασία μοντέλου
POLYNOX EXTRA LUXE
Κωδικός παραγγελίας
262 CX 71 M -272 CX 71 M
Τιμή λιανικής
2028,00 € / 262 - 2139,00 € / 272
 -Ολικό βάρος..
περίπου 3,000 κιλά
Κλειδιά όπλου
Εναλλάξιμοι πείροι εμπρός και κωνικοί πίσω
Διαμέτρημα
12 cal.
Ολικό μήκος
111 εκ.
Αριθμός φυσιγγίων
2
Τσοκ
Εναλλασώμενα 5 τεμάχια
Ρίγα
7 χιλ
Ξύλα
Καρυδιά με φινίρισμα λαδιού
Αορτηριούχοι
Τοποθετημένοι
Εξωλκείς
Απλοί (262) - Αυτόματοι (272)
Σκανδάλες
2 (με την 1η λειτουργεί σαν μονοσκάνδαλο.)
Βάση
ατσάλι
Κοντάκι
Πιστολέ (η αγκλέ με επιβάρυνση +80,00 €)και δυνατότητα γιά ΑΡ. με επιβάρυνση + 90Ε
Πιέσεις δοκιμών
1370 + ατσάλινα σκάγια
Τιμή : 2028.00 - 2139.00
   

DEMAS AZUR AD ELOGE FC  Τα πλαγιόκανα της σειράς AZUR σχεδιασμένα από τον Paul Demas, είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις επιλογές του πελάτη. (Τσοκάρισμα, μήκος κάνης, χρωμίωμα, εξολκείς, διαστάσεις και κλίση κοντακιού, επιλογή σκανδάλης και λοιπά πρόσθετα όπως δάκρυ και ενίσχυση moustache.) Τα βασικά μοντέλα διατίθενται με σταθερό τσοκά- ρισμα της επιλογής του πελάτη, μήκος κάνης 71εκ. και δύο σκανδάλες. Βάση με τριπλά κλειδιά από ατσάλι 35 NCD 16 (το ισχυρότερο ατσάλι που χρησιμοποιείται για την κατασκευή δικάνων, αντοχής 5.700 bar ). Το τελεί- ωμα της βάσης είναι με διπλή στρογγυλή εισαγωγή στο κοντάκι. Χειροποί- ητο σκάλισμα και αγγλικές γιρλάντες σε όλη τη βάση. Δυνατότητα παραγ- γελίας ενίσχυσης «moustache». Με μακριά φυλάκτρα της σκανδαλοθή- κης. Κοντάκι πιστολέ ή αγγλέ, από ρίζα τουρκικής καρυδιάς, χειροποίητη ψάθα και φινίρισμα λαδιού. (Η ποιότητα των ξύλων ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο.) Σε όλα τα μοντέλα υπάρχει δυνατότητα κατασκευής «δακρύ- ου». Κάνες από 60 έως 76εκ., με σταθερό τσοκάρισμα ή με εναλλασσό- μενα τσοκ με παραγγελία. Βάρος από 2,400 έως 3,00 κιλά. Παραδίδονται σε θήκη πολυτελείας. Αορτηριούχοι τοποθετούνται κατόπιν παραγγελίας χωρίς χρέωση. Κατασκευάζονται σε διαμετρήματα 12 cal, 16 cal, 20 cal, 28 cal ή 36 cal. (Τα πλαγιόκανα σε διαμετρήματα 28 cal ή36 cal διατίθενται με επιβάρυνση κατόπιν παραγγελίας.) Μοντέλο με απλούς εξολκείς. Μισές πλάκες με χειροποίητο σκάλισμα μίας φιγούρας ζώου και αγγλικές γιρλάντες σε όλη τη βάση. Τα ξύλινα μέρη, με φινίρισμα λαδιού, είναι από ρίζα τουρκικής καρυδιάς 3 αστέρων. Μοντέλο με αυτόματους εξολκείς. Με ολόκληρες πλάκες και χειροποίητο σκάλισμα με δυνατότητα επιλογής μίας από 3 διαφορετικές παραστάσεις ζώων πλαισιωμένη από αγγλικές γιρλάντες σε όλη τη βάση. Ξύλα από ρίζα τουρκικής καρυδιάς 4 ή 5 αστέρων (ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη) με φινίρισμα λαδιού. Πλαγιόκανο με αυτόματους εξολκείς, ολόκληρες πλάκες, ενίσχυση «moustache» τύπου Ηolland & Ηolland. Χειροποίητο σκάλισμα επίχρυσων ζώων πλαισιωμένο σε όλη τη βάση από αγγλικές γιρλάντες με βαθύ σκάλισμα. Κοντάκι από ρίζα τουρκικής καρυδιάς ανώτατης ποιότητας με φινίρισμα λαδιού.    

Απομακρύνεται από το ηλιακό μας σύστημα το Voyager 1


Κοντά στην έξοδο από το Ηλιακό μας Σύστημα είναι το Voyager 1, το διαστημόπλοιο που βρίσκεται στη...

 μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη - περίπου 17,4 δισ. χλμ μακριά μας και το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Nasa, εντόπισε μια διαφορά στη ροή των σωματιδίων που το περιβάλλουν.
Αυτά τα σωματίδια, που προέρχονται από τον ήλιο, κινούνται πλέον με πλάγια κατεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι το Voyager βρίσκεται κοντά στο άλμα προς το διαστρικό Διάστημα, το Διάστημα μεταξύ των άστρων.
"Οταν εκτοξεύθηκε το Voyager, η διαστημική εποχή ήταν μόλις 20 ετών. Δεν είχαμε ιδέα για το πόσο μακριά θα έπρεπε να ταξιδέψουμε για να βγούμε από το Ηλιακό Σύστημα. Τώρα ξέρουμε ότι σε περίπου πέντε χρόνια θα έχουμε βγει έξω, για πρώτη φορά στην ιστορία", είπε στο BBC ο Εντουαρντ Στόουν, επικεφαλής του προγράμματος της Nasa.
Το Voyager 1 εκτοξεύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977, και το διαστημόπλοιο Voyager 2 στις 20 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.
Αρχικός στόχος των αποστολών αυτών της Nasa ήταν η εξερεύνηση του Δία, του Κρόνου και του Ουρανού, έργο που ολοκληρώθηκε το 1989
cosmo.gr

Το 5% του προσωπικού της, απολύει η Yahoo

Στην απόλυση περίπου 600 εργαζομένων αναμένεται να προχωρήσει αμέσως, ίσως και σήμερα, η Yahoo, σύμφωνα με δύο πηγές...
 που γνωρίζουν καλά τα θέματα της εταιρείας.

Οι περικοπές θα αντιπροσωπεύουν το 4-5% του εργατικού δυναμικού σε μια εταιρεία που το σύνολο του προσωπικού ανερχόταν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 14.100 άτομα. Οι απολύσεις γίνονται δύο χρόνια μετά από την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης της εταιρείας από την Κάρολ Βαρτζ, και τη στιγμή που η Yahoo προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας ενώ μέσω ανταγωνισμού με την Google και το Facebook.
Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Πηγή: tro-ma-ktiko

Στα άδυτα του Τσερνόμπιλ από το 2011

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του διαβόητου πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ και τη γύρω...
 απαγορευμένη ζώνη στο κοινό από το 2011.
Οι ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα από ιδιωτικές εταιρείες, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, είναι παράνομες και επικίνδυνες.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδραστήρας 4 του εργοστασίου εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986 και απελευθέρωσε ένα σύννεφο ραδιενεργών υλικών που μόλυνε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης.
Έκτοτε εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από μολυσμένες εκτάσεις στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, τμήματα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
Σε μία ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ οριοθετήθηκε και εκκενώθηκε μία ζώνη αποκλεισμού που επισήμως παραμένει ακατοίκητη. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις.
Ως πόλη φάντασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το Πριπιάτ, η πόλη των 50.000 κατοίκων που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 για να φιλοξενήσει τους εργάτες του Τσερνόμπιλ. Οι 2.500 εργαζόμενοι του εργοστασίου δουλεύουν σήμερα με βάρδιες προκειμένου να ελαχιστοποιείται η έκθεση στη ραδιενέργεια.
Από το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοινώθηκε ότι οι ξεναγήσεις στη ζώνη αποκλεισμού θα επιτραπούν αφού πρώτα καθοριστεί η ασφαλής διαδρομή που θα ακολουθούν οι τουρίστες. Ανακοίνωσε επίσης ότι φιλοδοξεί να ολοκληρώσει ένα νέο στέγαστρο για τον αντιδραστήρα 4 μέχρι το 2015.
Η νέα "σαρκοφάγος" πρόκειται να καλύψει την τσιμεντένια και μεταλλική κατασκευή με την οποία καλύφθηκε πρόχειρα ο αντιδραστήρας μετά το ατύχημα. Η παλιά αυτή κατασκευή έχει εμφανίσει ρωγμές και διαρρέει ραδιενέργεια, δημιουργώντας ανησυχίες για νέο ατύχημα.
Με εκτιμώμενο κόστος γύρω στα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, η "σαρκοφάγος" θα έχει ύψος 105 μέτρα, πλάτος 150 μέτρα, μήκος 260 μέτρα και βάρος 20.000 τόνους. Στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης
 
cosmo.gr

Δεύτερο κύμα χιονιά


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε για τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και οι ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

Ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Τετάρτης στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Από το πρωί της Πέμπτης οι καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη στη Βόρεια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τη Βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία, ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα ενταθούν και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα δυτικά, για να περιοριστούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής στα νοτιοανατολικά της χώρας. 
www.zougla.gr

Τι μπορούμε να κάνουμε με το πλήκτρο Windows key (το πλήκτρο που έχει το λογότυπο των windows) που είναι στο πληκτρολόγιο μας ;

•Windowskey+Home: Ελαχιστοποιεί ότι έχετε ανοικτό εκτός το ενεργό παράθυρο.


• Windowskey+Space: Κρατώντας πατημένα τα δυο πλήκτρα όλα τα παράθυρα γίνονται διαφανεί με αποτέλεσμα να μπορείτε να δείτε την επιφάνεια εργασίας.
• Windowskey+Πάνω βελάκι: Μεγιστοποιεί το ενεργό παράθυρο.
• Windowskey+Shift+Windowskey+Πάνω βελάκι: Μεγιστοποιεί κάθετα το ενεργό παράθυρο.
• Windowskey+Κάτω βελάκι: Πατώντας μια φορά επαναφέρει κάτω το παράθυρο, τη δεύτερη φορά το ελαχιστοποιεί.
• Windowskey+Δεξί / αριστερό βελάκι: Τοποθετεί το παράθυρο δεξιά ή αριστερά καταλαμβάνοντας τη μισή οθόνη.Αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει και με το ποντίκι: σύροντας το παράθυρο στη δεξιά ή αριστερή μεριά της οθόνης.
• Windowskey+Τ: Εμφανίζει ότι πρόγραμμα έχουμε ανοικτά στη γραμμή εργασιών (όπως όταν περνάμε το ποντίκι από επάνω), έχοντας πατημένο το Windowskey και πατώντας διαδοχικά το Τ εναλλάσσεται στα προγράμματα.
• Windowskey+P: Ανοίγει παράθυρο με τις ρυθμίσεις παρουσίασης για την οθόνη σας.
• Windowskey+ (+/-): Zoom in/out.
• Windowskey+0: Επανέρχεται στο κανονικό μέγεθος.
• Windowskey+G: Εναλλάσσεται ανάμεσα στις μικροεφαρμογές της οθόνης σας.
• Windowskey+Break: Εμφάνιση του παραθύρου συστήματος.
• Windowskey+E: Εμφάνιση του ο υπολογιστής μου.
• Windowskey+R: Άνοιγμα της εκτέλεσης.

http://assosgreek.blogspot.com , http://www.net-start.gr

Πρόγνωση καιρού Χίου apo meteo.gr

Ημερομηνία Ώρα Θερμ/σία Υγρασία Διεύθ. ανέμου- Ένταση Καιρός - φαινόμενα
Τρίτη 14/12/2010 20:00 11 °C 75% 3 Μποφόρ ΒΔ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Τετάρτη 15/12/2010 02:00 9 °C 80% 3 Μποφόρ ΒΔ ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
Τετάρτη 15/12/2010 08:00 7 °C 90% 2 Μποφόρ ΒΔ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Τετάρτη 15/12/2010 14:00 12 °C 57% 2 Μποφόρ B ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
Τετάρτη 15/12/2010 20:00 11 °C 71% 3 Μποφόρ BA ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Πέμπτη 16/12/2010 02:00 11 °C 64% 3 Μποφόρ Α ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Πέμπτη 16/12/2010 08:00 15 °C 86% 6 Μποφόρ NA ΒΡΟΧΗ
Πέμπτη 16/12/2010 14:00 14 °C 78% 5 Μποφόρ ΝΔ ΒΡΟΧΗ
Πέμπτη 16/12/2010 20:00 13 °C 87% 5 Μποφόρ N ΒΡΟΧΗ
Παρασκευή 17/12/2010 02:00 10 °C
Αισθητή Θερμοκρασία7 °C
77% 5 Μποφόρ ΝΔ ΒΡΟΧΗ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 4-6 ΗΜΕΡΩΝ
Παρασκευή
17/12/2010
08:00 8 °C
Αισθητή Θερμοκρασία5 °C
62% 5 Μποφόρ ΝΔ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Παρασκευή
17/12/2010
14:00 10 °C
Αισθητή Θερμοκρασία7 °C
43% 5 Μποφόρ ΝΔ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Παρασκευή
17/12/2010
20:00 8 °C
Αισθητή Θερμοκρασία5 °C
56% 4 Μποφόρ Δ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Σάββατο
18/12/2010
02:00 8 °C 67% 3 Μποφόρ ΝΔ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Σάββατο
18/12/2010
08:00 11 °C 77% 5 Μποφόρ N ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Σάββατο
18/12/2010
14:00 15 °C 76% 6 Μποφόρ ΝΔ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Σάββατο
18/12/2010
20:00 13 °C 81% 6 Μποφόρ ΝΔ ΒΡΟΧΗ
Κυριακή
19/12/2010
02:00 11 °C 70% 5 Μποφόρ Δ ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
Κυριακή
19/12/2010
08:00 10 °C 72% 3 Μποφόρ Δ ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή
19/12/2010
14:00 13 °C 47% 2 Μποφόρ ΒΔ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Κυριακή
19/12/2010
20:00 9 °C 70% 2 Μποφόρ B ΚΑΘΑΡΟΣ
Δευτέρα
20/12/2010
02:00 6 °C 82% 2 Μποφόρ B ΚΑΘΑΡΟΣ