Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2010

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΦΕΚΙΑΣ


Συντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος   

Η φωτογραφία είναι από εργαστήριο βλητικών μελετών και δίνει μια καθαρή εικόνα της ανάπτυξης της βολής με σκάγια και πλαστικό συγκεντρωτήρα στα πρώτα δύο μέτρα από το στόμιο. Αυτό που γίνεται σε αυτή την απόσταση από το στόμιο επηρεάζει τι θα γίνει στο στόχο.
Από αριστερά είναι η εικόνα αμέσως μετά την έξοδο της γόμωσης από το στόμιο. Ο συγκεντρωτήρας είναι ακόμη κλειστός, τα πτερύγια του άθικτα. Τα αέρια της πυρίτιδας έχουν εκτονωθεί προς τα πλάγια αλλά ένα σημαντικό μέρος σχηματίζει μια στήλη αερίων ακριβώς πίσω από τα σκάγια. Σε αυτό το σημείο είναι προφανής η επίδραση των αερίων πάνω στην γόμωση, όχι μόνο υπάρχει πίεση προς τα σκάγια αλλά ένα μέρος των αερίων έχει προπορευθεί των σκαγίων.
Στην δεύτερη εικόνα η στήλη των σκαγίων, λόγω μεγαλύτερη μάζας και συσσωρευμένης ενέργειας έχει προσπεράσει τα αέρια. Τώρα είναι εμφανής η επίδραση της αντίστασης του αέρα πάνω στα πτερύγια του συγκεντρωτήρα που αρχίζουν και ανοίγουν.
Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε ένα σκάγι να έχει περάσει μπροστά από τα  υπόλοιπα ενώ τα πτερύγια του συγκεντρωτήρα έχουν ανοίξει και φρενάρουν. Αυτή η φωτογραφία τείνει να αποδείξει την ορθότητα της άποψης ότι το τσοκ πιέζει τα μεσαία σκάγια της γόμωσης προς τα εμπρός.
Γύρω στα πενήντα εκατοστά από τό στόμιο ο συγκεντρωτήρας φρενάρει καθώς ανοίγουν τα πτερύγια του και στρέφονται προς τα πίσω. Η γόμωση είναι τώρα ελεύθερη από τον συγκεντρωτήρα και ήδη αρχίζει να αντιμετωπίζει την αντίσταση του αέρα. Εδώ φαίνεται η τάση των κεντρικών σκαγίων να "τρέχουν" πιο γρήγορα από τα περιφερειακά.
Τελική φάση. Ο συγκεντρωτήρας έχει μείνει πίσω με τα πτερύγια του πλήρως αναδιπλωμένα. Τα κεντρικά σκάγια είναι σαφώς πιο συγκεντρωμένα και διαχωρίζονται από τα περιφερειακά που δείχνουν ότι ανοίγουν και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο μετά την απελευθέρωση τους από τον συγκεντρωτήρα.
Σύμφωνα με την αεροδυναμική ανάλυση της γόμωσης τα κεντρικά σκάγια, αυτά που συμπιέζονται από το τσοκ, ταξιδεύουν πιο γρήγορα από τα περιφερειακά σκάγια. Καθώς τα σκάγια πάνε προς το στόχο τα μπροστινά επιβραδύνονται από την ανίσταση του αέρα και μένουν πίσω και τα διαδέχονται τα σκάγια που έρχονται από το πίσω μέρος της στήλης. Η φωτογραφία δείχνει ότι μάλλον έτσι γίνεται, αν και δεν θα το μάθουμε ποτέ με ακρίβεια αν δεν γίνει πείραμα με χρωματισμένα σκάγια και φωτογράφιση των σκαγίων σε όλη τους την διαδρομή και όχι μόνο στα πρώτα δύο μέτρα από το στόμιο.
Το άλλο ερωτηματικό που ανακύπτει από την φωτογράφιση είναι ο ρόλος του ανοίγματος των πτερυγίων. Από ότι φαίνεται στις τρεις τελευταίες φάσεις, το φρενάρισμα από το άνοιγμα των πτερυγίων σημειώνεται πριν την απομάκρυνση της γόμωσης από την επίδραση των αερίων. Με τα πτερύγια ανοικτά και το σώμα του συγκεντρωτήρα να πιέζεται από τα αέρια, φαίνεται ότι τα σκάγια πιέζονται από τον συγκεντρωτήρα και ανοίγουν, όπως δείχνει η πεπλάτυνση της στήλης στην προτελευταία φάση.
Ισως αυτή την πεπλάτυνση της στήλης είχαν υπόψη αυτοί που πατεντάρισαν το τσοκάκι με τα φρένα. Πρόκειτα για τσοκάκι που έχει μικρά δόντια που επιβραδύνουν την τάπα και δεν την αφήνουν να εμβολίσει τα σκάγια.
Μη ρωτήσετε που θα βρείτε αυτό το τσοκάκι. Δεν εισάγεται στην Ελλάδα και χάθηκαν τα ίχνη του σύντομα μετά την εμφάνιση του στην Αμερική. Το τσοκάκι ονομαζόταν Patternmaster και η εταιρεία που το έφτιαξε λεγόταν Inpromark. 

MACBOOK PRO 17.0" COREI7 2.66GHZ/8GB/500GB@7200/GT330/AG GREEK ΚΑΙ ΔΩΡΟ WIFI ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ


  Με νέους διπύρηνους επεξεργαστές Intel Core i5 και Intel Core i7, τα νέα MacBook Pro 15 και 17 ιντσών εκτοξεύουν την απόδοση έως και 50%, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τo αποτέλεσμα για την ταχύτητα. Η νέα κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 330 έχει μέχρι και 30% υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, από την προκάτοχό της. Τέλος, η επαναστατική τεχνολογία της Apple που εναλλάσσει αυτόματα επεξεργαστές γραφικών (μεταξύ NVIDIA και Intel HD), αποσκοπεί στη μέγιστη επίδοση όταν τη χρειάζεστε (παιχνίδια 3D), ή την καλύτερη απόδοση της μπαταρίας (αγγίζει έως και τις 9 ώρες), όταν δεν τη χρειάζεστε (διαβάζοντας e-mail).
Περιλαμβάνει η συσκευασία:
  • MacBook Pro
  • 60W MagSafe Τροφοδοτικό, AC πρίζα τοιχου, και καλώδιο τροφοδοσίας
  • Πανάκι καθαρισμου οθόνης
  • DVD Εγκατάστασης/Επαναφοράς συστήματος
  • Εκτυπωμένο και ηλεκτρονικό documentation
Περιλαμβάνει λογισμικό:
  • Mac OS X v10.6 Snow Leopard (συμπεριλαμβάνει τα iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)
  • iLife (Περιλαμβάνει iPhoto, iMovie , iDVD, iWeb, GarageBand)
  • Δυνατότητα απόκτησηςτου GR update και της Yποδομής Γραμματοσειρών μέσω download από τη διεύθυνση http://downloads.isquare.gr

Μέγεθος Οθόνης
17.0''
Ανάλυση Οθόνης
1920 x 1200
Τύπος Οθόνης
LED-Backlit Antiglare Display
Τύπος Επεξεργαστή
Intel Core i7
Συχνότητα Επεξεργαστή
2.66 Ghz
Cache Επεξεργαστή
3 MB
FSB Επεξεργαστή
1066
Μέγεθος Μνήμης
8192 MB
Τύπος Μνήμης
DDR3
Συχνότητα Μνήμης
1066 Mhz
Τύπος Σκληρών Δίσκων
SATA
Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου
500 GB
Ταχύτητα Σκληρών Δίσκων
7200 Rpm
Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών
Nvidia
Chipset Κάρτας Γραφικών
NVIDIA GEFORCE GT 330M
Μνήμη Κάρτας Γραφικών
512 MB
Οπτικό Μέσο
Superdrive
Λειτουργικό Σύστημα
Mac OS Snow Leopard & GR Update
Γλώσσα Λειτουργικoύ
Greek And English
Ηχεία
Stereo Speakers
Εισοδος : Mic In
Ναί
Εξοδος : Headphone
Ναί
Τύπος Μπαταρίας
Li-Ion
Αυτονομία Μπαταρίας
8 ΏΡΕΣ
Ethernet
Gigabit Ethernet
Ασύρματη Δικτύωση
Ναί
Τύπος Ασύρματης Δικτύωσης
802.11n
Bluetooth
Ναί
Webcam
Ναί
Αριθμός Εισόδων: USB 2.0
3
Αριθμός Εισόδων: FireWire
1
Part Number Κατασκευαστή
Z0GP
Μεικτό βάρος
3.490
Καθαρό βάρος
2.990

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ LASER XEROX PHASER 5550N


 Απόδοση και λειτουργικότητα στις Α3 ασπρόμαυρες εκτυπώσεις.
Εκτυπώστε περισσότερα, εκτυπώστε πιο γρήγορα. Καθώς είναι παραγωγικός, αξιόπιστος και διαθέτει διάφορα στοιχεία για μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ο εκτυπωτής laser Xerox Phaser 5550 αποδίδει τα μέγιστα σε κάθε γραφείο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υψηλών εκτυπωτικών απαιτήσεων για διαφορετικές εφαρμογές. Ισχυρή απόδοση. Εργαστείτε δυναμικά #ε τον Phaser 5550 τον εκτυπωτή laser που παρέχει τον υπέρτατο συνδυασμό κορυφαίας απόδοσης και εντυπωσιακής ποιότητας εκτύπωσης. Τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν χρόνος αδιάλειπτης λειτουργίας και ο ασφαλή. Με ενσωματωμένη υποστήριξη διαχωρισμός του τύμπανου εκτύπωσης για τα 802.1x και IPv6, τα πιο πρόσφατα από την κασέτα γραφίτη επιτρέπουν πρωτόκολλα ασφάλειας δικτύου. τη βελτιστοποιημένη χρήση κάθε συστατικού.
Τεχνολογία Eκτύπωσης
Laser
Είδος Εκτύπωσης
Ασπρόμαυρη Εκτύπωση
Δοχεία Μελανιών
1
Ταχύτητα Ασπρόμαυρης Εκτύπωσης
50 Σελ/Λεπτό
Μέγιστο Μέγεθος Εκτύπωσης
A3
Μνήμη Εκτυπωτή
256 MB
Σύνδεση USB
Ναί
Σύνδεση Ethernet
Ναί
Part Number Κατασκευαστή
5550V_N
Μεικτό βάρος
42.000
Καθαρό βάρος
41.000
Μονάδα μέτρησης
KG
Μέγεθος/Διαστάσεις
-
EAN/UPC
-
Εγγύηση
1 έτος OnSite

''ΠΑΓΩΜΕΝΗ'' Η ΕΥΡΩΠΗ...

Πολικές συνθήκες επικρατούν και την Κυριακή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προκαλώντας τεράστια προβλήματα κυρίως στις αεροπορικές πτήσεις στο τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα. Στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση ενώ είναι ελάχιστα τα αεροπλάνα που θα απογειωθούν. Οι αρχές του αεροδρομίου απομάκρυναν 30 τόνους χιονιού από το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών με τον πάγο να είναι, πλέον, το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Στη Γερμανία οι πτήσεις που ακυρώθηκαν μόνο την Κυριακή από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έφτασαν τις 470 ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, το Σαρλ Ντε Γκολ και το Ορλί, τα οποία αναμένεται να υποδεχθούν με μεγάλη καθυστέρηση περίπου 700.000 ταξιδιώτες.
http://kairos1.blogspot.com

Το 15% των παιδιών... τζογάρουν στο διαδίκτυο!

Την επικινδυνότητα του διαδικτύου την έχουμε επισημάνει πολλές φορές, είτε σε θέματα παιδεραστίας είτε σε θέματα - γενικά - εξάρτησης από τον υπολογιστή μας.
Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε ένα βίντεο για το τζόγο και το κατά πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας να πέσουν θύματα σερφάροντας στο ίντερνετ.
Δείτε ακόμη τι μπορείτε να κάνετε εσείς για αν αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο...


http://www.markos.tv/15-ton-paidiontzogaroyn-sto-diadiktyo

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΖΩΟΥ

Photobucket Της Αμαλίας Μήτσουρα
                                          Κτηνιάτρου, Υπ. Διδάκτορα
Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο τους, ώστε να μπορέσουν να δώσουν οι ίδιοι τις πρώτες βοήθειες στο ζώο τους μέχρι να μπορέσουν να επισκεφτούν τον πλησιέστερο κτηνίατρο (κυνηγοί και μη). Παρακάτω θα περιγραφούν τα βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και και ο τρόπος χρήσης τους και αφοράει όλους τους ιδιοκτήτες με κατοικίδια ζώα.
Σε περίπτωση τραυματισμού: Γάζες, ελαστικός επίδεσμος, τσιρότο καθώς και ήπια αντισηπτικά (ειδικά για ανοικτά τραύματα). Αν στο ζώο προκληθεί μια ανοικτή πληγή που αιμορραγεί πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία, ως ότου το μεταφέρουμε στον κτηνίατρο. Πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά η πληγή με ένα ήπιο αντισηπτικό διάλυμα στο οποίο εμποτίζουμε γάζες και με αυτές καθαρίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια του τραύματος. Έπειτα τοποθετούμε γάζες με αντισηπτικό σε όλη την επιφάνεια και κλείνουμε το τραύμα με τον ελαστικό επίδεσμο και μεταφέρουμε το ζώο στον κτηνίατρο. Ο τελευταίος θα κρίνει ανάλογα με το είδος του τραύματος τι επιπλέον ενέργειες πρέπει να γίνουν. Αν το τραύμα αιμορραγεί τότε η επίδεση μας πρέπει να είναι πολύ σφικτή και να επισκεφτούμε τον γιατρό όσο τον δυνατόν γρηγορότερα.
Σε περίπτωση δηλητηρίασης: αποτροπίνη και ατροπίνη είναι οι δραστικές ουσίες που χρειαζόμαστε (filtalon, αμπούλες ατροπίνης και σύριγγες του 1ml και 2,5ml). Αν δείτε το ζώο σας να προσλαμβάνει τροφές άγνωστης προέλευσης, τότε σταματήστε κάθε δραστηριότητα και παρακολουθήστε το ζώο σας. Αν εμφανίσει τρέμουλο, σπασμούς ή και σιαλόρροια πρέπει να δράσετε αμέσως. Αν το ζώο διατηρεί τις αισθήσεις του (αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα) τότε ξεκινήστε τη χορήγηση του Filtalon υποδόρια και σε δοσολογία 0,2ml αν 10kg σωματικού βάρους. Χρησιμοποιήστε την σύριγγα του 1ml, ανασηκώσετε το δέρμα πάνω από τα μπροστινά του άκρα, έτσι, ώστε να δημιουργηθεί ένα «ρολό» από πλεονάζον δέρμα, τρυπίσετε αυτό με τη σύριγγα σας παράλληλα με το σώμα του ζώου και εκχύστε εκεί την ποσότητα φαρμάκου, αφού απομακρύνετε την σύριγγα κάνετε μασάζ στην περιοχή και ξεκινήστε για να φτάσετε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Το ζώο στα επόμενα 10 λεπτά περίπου θα αρχίσει να κάνει εμετό, αφήστε το να κάνει εμετό ως ότου να βγάζει μόνο υγρά του στομάχου χωρίς περιεχόμενο. Έπειτα από τουλάχιστον 30 λεπτά κάνετε ενδομυϊκή έκχυση της ατροπίνης. Το φάρμακο αυτό έχει αντιεμετική δράση στους σκύλους και γάτες, εκτός από την καρδιοτονωτική ενέργεια που έχει. Η ενδομυϊκή χορήγηση γίνεται στο πίσω άκρο και συγκεκριμένα στην πίσω πλευρά στο μπούτι και απλοϊκά εκεί που θα πιάνετε αρκετή ποσότητα μυ. Κάνετε αναρρόφηση με ήπια δύναμη, αν τραβήξετε αίμα σημαίνει ότι έχετε εισέλθει σε κάποια αγγείο, σταματήστε και επαναλάβετε όλη τη διαδικασία, αν όχι χορηγήστε στη συνέχεια 1ml ανά 10kg σωματικού βάρους. Να παρατηρείτε τα μάτια του ζώο και αν οι κόρες των ματιών διασταλούν (μεγαλώσουν) τότε η ατροπίνη ενέργησε. Η διαδικασία που περιγράφτηκε είναι η λεγόμενη πλύση στομάχου, θα είναι σωτήρια για την ζωή του ζώου σας, ως ότου μεταβείτε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο, έτσι ώστε να εξετασθεί και να του δοθούν οι απαιτούμενες επιπλέον βοήθειες ανάλογα με την περίσταση.  
Σε περίπτωση υπερκόπωσης: Να έχετε πάντα μαζί σας κάποιο είδος ζαχαρώδους διαλύματος (σιρόπι καραμέλας ή κύβους ζάχαρης). Προσοχή υπάρχει η αντίληψη ότι το ζώο πρέπει να πάει νηστικό στο κυνήγι ή στην εξάσκηση, αυτό όμως είναι λανθασμένη αντίληψη. Το σωστό είναι να ταΐζετε το ζώο σας 2 και1/2ώρες πριν από ταξίδι ή άσκηση. Έτσι, αν παρατηρήσετε το ζώο σας να εκδηλώνει συμπτώματα αδυναμίας μετά από έντονη άσκηση και κυρίως σε ακραίες θερμοκρασίες διακόψετε άμεσα την άσκηση και τοποθετήσετε στα ούλα του ζώου το σιρόπι η ζαχαρόνερο και ξεκινήστε για το πλησιέστερο κτηνιατρείο.

Βίαιοι θάνατοι δεκάδων σκύλων σε Ξάνθη, Βοιωτία, Γιάννενα

Το αποτρόπαιο θέαμα δεκάδων νεκρών σκυλιών με τραύματα από σφαίρες (!) στα κορμιά τους, αντίκρισαν μέλη του φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης “ΣΩ.ΖΩ.”, όταν επισκέφθηκαν την περιοχή των Κιμμερίων Ξάνθης μετά από καταγγελία που έκανε ένας κάτοικος!
Διάσπαρτα στην περιοχή όπου τους υπέδειξε, βρίσκονταν τα άψυχα σώματα...
 περισσότερων από είκοσι ζώων που έχασαν τη ζωή τους εντελώς ανυπεράσπιστα απέναντι στην δολοφονική μανία ενός αρρωστημένου μυαλού… Δυστυχώς, ο αυτόπτης μάρτυρας δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα τις έρευνες για την ανακάλυψη του απάνθρωπου δράστη. Το μόνο που είδε ήταν ότι οδηγούσε ένα πράσινο αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να δει τις πινακίδες.
Το σωματείο αναζητά πληροφορίες για τον μανιακό που σκόρπισε τον θάνατο στα άτυχα τετράποδα με τόσο φρικιαστικό τρόπο και καλεί όποιον γνωρίζει το παραμικρό για αυτό το γεγονός, να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με την Αστυνομία ή το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης “ΣΩ.ΖΩ.” στο τηλέφωνο: 6985901160 ή το φαξ: 2541064242.
Σε ένα άλλο περιστατικό, τώρα, η ασυνειδησία των επτά Αλβανών κακοποιών που συνελήφθησαν στις 31 Μαρτίου για μια σειρά από ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Βοιωτίας, ήταν η αιτία για μια πραγματική τραγωδία με θύματα πέντε κυνηγόσκυλα… Τα άτυχα τετράποδα βρήκαν φρικτό θάνατο από δίψα και ασιτία κλειδωμένα μέσα στο ειδικό κουτί μεταφοράς του αυτοκίνητου του ιδιοκτήτη τους που έκλεψαν οι ληστές, όταν τα παράτησαν χωρίς να τα απελευθερώσουν!
Οι δράστες προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία μετά τις ταυτόχρονες ληστείες στην Εθνική και στην Αγροτική τράπεζα της Μαλεσίνας, στις 26 Μαρτίου… Έξω από τη Λιβαδειά ακινητοποίησαν ένα Nissan Navara υπό την απειλή των όπλων τους, ανάγκασαν τον 38χρονο οδηγό να κατεβεί και διέφυγαν με αυτό. Όμως, στο πίσω μέρος υπήρχε το ειδικό κουτί με τα πέντε κυνηγόσκυλα του ράτσας Γιούρα του οδηγού που πήγαινε για κυνήγι!
Μάταια αναζητούσε τα ίχνη του αυτοκινήτου του ο 38χρονος. Ακόμη κι όταν συνελήφθησαν οι δράστες, δεν αποκάλυψαν πού το είχαν αφήσει. Παρά τις έρευνες που έκανε ο ίδιος φωνάζοντας τα σκυλιά του, παρά τις ανακοινώσεις και αγγελίες που έβαλε σε περιοδικά για το κυνήγι και σε σχετικές ιστοσελίδες, δεν κατόρθωσε να τα βρει…
Ώσπου, πριν από λίγες μέρες ένας βοσκός βρήκε το αυτοκίνητο σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση Καμάρι στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, εννέα ολόκληρους μήνες μετά την ληστεία! Όμως, τα άτυχα κυνηγόσκυλα ήταν νεκρά σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, αφού οι απάνθρωποι κακοποιοί δεν νοιάστηκαν να τα απελευθερώσουν όταν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τα άφησαν να πεθάνουν!
Τέλος, στις Λογγάδες Ιωαννίνων, οι κάτοικοι του χωριού και τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα έπαθαν σοκ το απόγευμα της Πέμπτης, όταν είδαν έναν συγχωριανό τους να πυροβολεί εν ψυχρώ τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο ένα αδέσποτο σκυλί! Και δεν σταμάτησε εκεί… Ενώ το άτυχο ζώο ψυχορραγούσε, άρπαξε ένα ξύλο και άρχισε να το χτύπα στο κεφάλι για να το αποτελειώσει! Στη συνέχεια, μάζεψε το πτώμα του νεκρού τετράποδου -προφανώς με σκοπό να το πετάξει κάπου αλλού- και εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να τον εμποδίσει!
protothema.gr

Καρκίνος του πνεύμονα: Eντοπίστηκε γονιδιακή ποικιλομορφία

Επιστήμονες ανακάλυψαν γενετική αλλοίωση που συμβαίνει σε συνήθη μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε καπνιστές, που όπως δήλωσαν...
 προσφέρει στόχο ανάπτυξης νέων φαρμάκων.
Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science Translational Medicine», ερευνητική ομάδα από τη Γερμανία δήλωσε ότι το γονίδιο FGFR1 είναι νέος «ύποπτος» όσον αφορά τον επιδερμοειδή καρκίνο του πνεύμονα.
Ο Nicholas Turner, του Ινστιτούτου για την έρευνα στον καρκίνο, του Λονδίνου, δήλωσε ότι μέχρι τώρα τα νέα για τέτοιους ασθενείς δεν ήταν καλά. Ωστόσο, θεωρεί ότι η νέα έρευνα αποτελεί την πρώτη αχτίδα ελπίδας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Roman Thomas, του Max Planck Institute for Neurological Research της Γερμανίας, δημιούργησε γενετικά προφίλ μεγάλης ομάδας καρκινικών κυττάρων πνεύμονα και ανακάλυψε ότι τα δείγματα επιδερμοειδούς καρκίνου του πνεύμονα περιείχαν περισσότερα αντίγραφα του γονιδίου FGFR1 σε σχέση με άλλους τύπους καρκίνου.
Ο Thomas δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι φάρμακα γνωστά ως καταστολείς του FGFR, σχεδιασμένα να μπλοκάρουν τη λειτουργία αυτού του γονιδίου θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα έναντι αυτού του είδους καρκίνου του πνεύμονα.
Μετά τον εντοπισμό του γονιδίου, η ερευνητική ομάδα δοκίμασε σε ποντίκια φάρμακο καταστολέα του FGFR και ανακάλυψε ότι συρρίκνωνε τους όγκους.
Μόνο οι όγκοι με την ενίσχυση του γονιδίου επέδειξαν τη συγκεκριμένη ακραία ευαισθησία στον καταστολέα FGRF.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν περαιτέρω κλινικές δοκιμές αυτού του τύπου φαρμάκων σε ασθενείς έχουν καλά αποτελέσματα, ενδεχομένως θα μπορούσαν να διατεθούν φάρμακα προς χρήση εντός 5 ετών.

irenepan.posterous.com

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

 
Πολλά προβλήματα φαίνεται να έχει ο διάδρομος του αεροδρομίου, καθώς όποτε βρέχει λιμνάζουν τα νερά σε συγκεκριμένα σημεία, κάτι που σίγουρα δημιουργεί προβλήματα κατά την προσγείωση και την απογείωση των αεροπλάνων και φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων. Έτσι, την Τετάρτη με τη βροχή για να μπορέσουν τα αεροπλάνα να απογειωθούν αναγκάστηκαν να αφήσουν απέξω επιβάτες, ώστε να μειωθεί το βάρος.
Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν άμεσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων πριν να υπάρξει κάποιο ατύχημα ή πριν οι εταιρείες μειώσουν και άλλο τις πτήσεις για το νησί μας, αφού αυτές καλούνται να πληρώσουν την αποζημίωση στους επιβάτες.
www.chiosnews.gr

Έρχεται και νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα συνδικάτα εργαζομένων, με την ψήφιση του προϋπολογισμού να βρίσκεται αυτή τη φορά στο προσκήνιο...
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα για την προσεχή Τετάρτη, 22 του μήνα. Την ίδια ημέρα στο κοινοβούλιο θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του 2011.
Απεργίες προγραμματίζουν και οι εργαζόμενο στα μέσα μεταφοράς, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Το λεκανοπέδιο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τραμ όλο το 24ωρο. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να βρει στους δρόμους της Αθήνας μόνο λεωφορεία κι αυτά μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Το συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.
Παράλληλα, για τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη, Παρασκευή 23 και 24 Δεκεμβρίου ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας.
http://www.enet.gr

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έκθεση video games

Στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων βρίσκεται ο «παράδεισος» του gamer, καθώς η μεγαλύτερη έκθεση video games φιλοξενείται στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου!Η έκθεση «GAME ON 2.0» παρουσιάζει την ιστορία των πιο δημοφιλών video games από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Μήπως ξεχάσατε το παλιό σας Atari για χάρη των σημερινών πιο εξελιγμένων παιχνιδιών ή του PC σας; Ευκαιρία να το ξαναθυμηθείτε!
Το μεγάλο ατού, πάντως, είναι ότι όλοι μπορούν να παίξουν δωρεάν και τα 150 παιχνίδια της έκθεσης, από το «κλασσικό» Space Invaders μέχρι το Uncharted 2.
Η «GAME ON 2.0» έχει προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες ανά τον κόσμο, καθώς έχει ταξιδέψει μεταξύ άλλων σε Μελβούρνη, Λονδίνο, Σιάτλ, Τελ Αβίβ, Σικάγο, Ελσίνκι και Εδιμβούργο. star.gr

"Τίτλοι τέλους" για την Τασώ Καββαδία

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της "κακιάς'". Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου.
Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».
Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.
Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν. Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις. Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Απέκτησε τρία παιδιά.
newpost.gr

Ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων

Ο καιρός για την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, προβλέπεται γενικά αίθριος στα περισσότερα τμήματα της Χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 στα ορεινά και από 9-17 στα πεδινά της χώρας...
Σποραδικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και σε περιοχές στα βορειανατολικά της Χώρας. Αναλυτικά ο καιρός στο http://www.k24.gr/

Παγωμένος Φάρος

Από φάρος έγινε σπίτι του πάγου. Όπως βλέπεται στις φωτογραφίες παρακάτω φάρος μετατρέπεται σε γλυπτό κοντά στο Κλίβελαντ του Οχάιο από τα παγωμένα νερά της λίμνης Έρι στις ΗΠΑ.
 Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες,για την εποχή, έπληξαν τα Ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών . Το χιόνι κατέκλυσε όλο το βόρειο Οχάιο την Δυτική Πενσιλβανία και την Νέα Υόρκη ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πολικές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες.