Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2010

BERETTA A400 LIGHT


<p>BERETTA A400 LIGHT</p>  ΔΟΚΙΜΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Η απόλυτη... άνεση!
Η νέα Beretta A400 Light είναι η ελαφριά έκδοση της Α400. Το βάρος της -στα τρία κιλά- την κατατάσσει αυτοδικαίως στα ελαφριά αυτογεμή. Ταυτόχρονα, η Α400 παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τα πρώτα δείγματα της σειράς 400, που είχαμε δει πριν από μερικούς μήνες. Προφανώς η Beretta έλαβε και αξιοποίησε τα μηνύματα της αγοράς...
Οι πρώτες εντυπώσεις της Light είναι η ευκολία χρήσης που είναι εμφανής με τη συναρμολόγηση και το πρώτο τράβηγμα του κλείστρου. Ο μηχανισμός είναι ομαλός και για κάποιον λόγο θυμίζει την αίσθηση της παλιά καλής Α302. Παραδόξως, η αίσθηση της ελαφρότητας είναι πολύ όμοια, ενώ το ελατήριο επανάταξης της Α400 είναι μπροστά, γύρω από την αποθήκη, και όχι πίσω στο κοντάκι όπως είναι στην 302.
Το κοντάκι της Α400 είναι εφοδιασμένο με το σύστημα Kick Off. Για όσους δεν το ξέρουν, το σύστημα αποτελείται από ένα ειδικό πέλμα με ελατήρια, που αποσβαίνουν μέρος του κραδασμού. Το ερώτημα πολλών κυνηγών είναι κατά πόσο το σύστημα επηρεάζει την επώμιση, δηλαδή αν με την επώμιση συμπιέζονται τα ελατήρια του Kick Off ή το κατά πόσο το σύστημα έχει την ικανότητα να επανέλθει αρκετά γρήγορα μετά από κάθε βολή...
Η απάντηση, μετά από δοκιμή με εκατοντάδες φυσίγγια και γομώσεις από 31 μέχρι και 42 γραμμάρια, είναι σαφής! Το σύστημα δεν επηρεάζει την επώμιση. Το φυσιολογικό κράτημα του όπλου δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συμπιέσει το Kick Off. Με το κλώτσημα το Kick Off συμπιέζεται και απορροφά το αισθητό κλώτσημα. Η επαναφορά των ελατηρίων του Kick Off είναι πιο γρήγορη ακόμη και από τον πιο γρήγορο ντουμπλέ, οπότε έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να πιεστεί η σκανδάλη όταν το αμορτισέρ είναι «πατωμένο».

Η βολή με το Kick Off είναι άνετη. Ο ώμος δεν αισθάνεται την έντονη συμπίεση που έχει ένα συμβατικό κοντάκι. Για όσους έχουν πρόβλημα με το κλώτσημα, το Kick Off είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βοήθημα που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Για τους υπερευαίσθητους που θέλουν να εξαλείψουν τελείως κάθε αίσθηση κλωτσήματος, είναι δυνατός ο συνδυασμός του Kick Off με ένα κοντάκι με παράλληλη ράχη, ώστε να μην υπάρχει ούτε η τριβή του κοντακιού με το μάγουλο (έτσι το κλώτσημα να είναι εντελώς ανεπαίσθητο).
Το κοντάκι βέβαια έχει και κολάρα ρύθμισης για μετατροπή των διαστάσεων και της πλάγιας κλίσης στα μέτρα του χειριστή. Τα κολάρα είναι μια απλή αλλά εξαιρετικά σημαντική πατέντα, που προσφέρει στο εργοστασιακό όπλο τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου... Με ένα τόσο απλό εξάρτημα μπορεί να αλλάξει η κλίση κατά 5 χιλιοστά ανά μέγεθος κολάρου. Στην Α400 είναι δυνατή και η περαιτέρω ρύθμιση από οπλουργό (για άτομα με ειδικά μέτρα), διότι δεν έχει ελατήριο επανάταξης μέσα στο κοντάκι!
Λειτουργικά το Α400 ήταν άψογο. Ρίξαμε δεκάδες φυσίγγια κάθε τύπου, με γομώσεις από 31 έως 42 γραμμάρια, καθώς και φυσίγγια 65 χιλιοστών. Το όπλο δεν έδειξε καμία ένδειξη δυσλειτουργίας σε καμιά φάση της δοκιμής. Το γέμισμα της αποθήκης είναι εύκολο, τα φυσίγγια γλιστράνε στην αποθήκη με ελάχιστη προσπάθεια. Η ίδια ευκολία είναι εμφανής σε κάθε σημείο χειρισμού: απελευθέρωση του κλείστρου, απομόνωση αποθήκης και ασφάλεια. Επίσης η Α400 έχει εξαιρετική αίσθηση σκανδάλης, κάτι σπάνιο σε καραμπίνα.
Η κάννη της Α400 είναι άξια σχολίου για πολλούς λόγους. Η δουλειά που υπάρχει σε σημεία συνήθως αόρατα στον μέσο χρήστη- είναι εξαιρετική. Η ουρά της κάννης είναι τέλεια διαμορφωμένη και λειασμένη σε επίπεδο χειροποίητου όπλου. Είναι αυτή η λείανση σημαντική για τη λειτουργικότητα του όπλου; Μάλλον όχι, όμως το γεγονός ότι έχει γίνει είναι ένδειξη της τελειομανίας των σχεδιαστών της Beretta και προσφέρει μια ιδιαίτερη ικανοποίηση στον πελάτη.
Το προφίλ της κάννης έχει μελετηθεί για να δίνει μια κάννη ελαφριά μπροστά, κάτι που συμβάλλει στο ζύγισμα του όπλου, ενώ παραμένει αρκετά ανθεκτική για να αντέξει την δοκιμή στις 1370 πιέσεις και την πιστοποίηση για ατσάλινα σκάγια. Η θαλάμη είναι 76 χιλιοστών και ικανή να ρίξει όλα τα φυσίγγια μήκους μέχρι 76 χιλιοστών. Ο αυλός είναι Optima Bore με διάμετρο 18,6 χιλιοστά, την ιδανική δηλαδή διάμετρο για το 12άρι. Οπως συνηθίζεται στα σύγχρονα όπλα, η ρίγα είναι εξαεριζόμενη, πλάτους 6 χιλιοστών με άψογη χάραξη...
Το σύστημα λειτουργίας της Α400 είναι νέο με πιστόνι αερίων ικανό να δεχτεί όλες τις γομώσεις (από τις ελαφριές σκοπευτικές των 24 γραμμαρίων μέχρι μάγκνουμ) χωρίς ρύθμιση. Η καινοτομία για ένα όπλο της Beretta είναι στη μεταφορά του ελατηρίου επανάταξης από το κοντάκι γύρω από την αποθήκη. Το κλείστρο βρίσκεται σε ένα ενιαίο σύνολο με τον σιδηρόδρομο και τις ράγες. Η ενιαία κατασκευή κρατά τα τμήματα συναρμολογημένα σε ένα υποσύνολο, που διευκολύνει την αποσυναρμολόγηση του όπλου για συντήρηση και έλεγχο. Για προστασία του ελατηρίου υπάρχει ένα πλαστικό κάλυμμα.
Η κεφαλή του κλείστρου είναι περιστροφική και δένει με δύο «αυτιά» στην κάννη. Είναι γνωστή η αντοχή του περιστροφικού κλείστρου από την εποχή που εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε στα τουφέκια Mauser στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι ίσως ένα από τα πιο ισχυρά κλειδώματα στον κόσμο των όπλων! Οπως και η ουρά της κάννης, το κλείστρο έχει άψογο φινίρισμα που θα συμβάλει στην αντοχή του όπλου στη χρήση, αλλά και στην οπτική τέρψη του κατόχου.
Το γενικό φινίρισμα της Α400 είναι καλαίσθητο και συγκρατημένο χωρίς υπερβολές. Η βάση έχει ένα ματ γκρι χρώμα και τα ξύλα της είναι φινιρισμένα με λάδι.
Η Α400 είναι τόσο λειτουργική και τόσο άνετη στη χρήση, που βάζει σε σκέψεις κατά πόσο θα ξεπεράσει τα προηγούμενα μοντέλα που άφησαν εποχή (δηλαδή, τα μοντέλα της σειράς 300 που έφεραν μια νέα διάσταση στο κυνηγετικό όπλο).
Η τιμή της Α400 Light αρχίζει από **** ευρώ. Τα όπλα Beretta εισάγονται από την Beretta Ελλάς ΕΠΕ, τηλ. 210-3250614.
TIPS
Η Beretta μπήκε στον χώρο της καραμπίνας αερίων στη δεκαετία του 1960 και μεγαλούργησε με τα θρυλικά πια μοντέλα Α300, 301, 302, 303 και 391. Η Α400 συνεχίζει την παράδοση στις καραμπίνες αερίων με αλλαγές στο σχήμα του κλείστρου και μεταφορά του ελατηρίου στο μπροστινό μέρος του όπλου όπου το βάρος συγκεντρώνεται ανάμεσα στα χέρια για καλύτερο ζύγισμα. Το Α400 διατηρεί τα στοιχεία της απλότητας και ευκολίας στη συντήρηση που προσέφερε η σειρά 300.
Κείμενο: Νικήτας Κυπρίδημος

Μαία διένυσε έξι χιλιόμετρα με σκι για να ξεγεννήσει!

Μια μαία διένυσε περισσότερα από έξι χιλιόμετρα με σκι το πρωί του Σαββάτου στο νησί της Δανίας Μπόρνχολμ...
για να βοηθήσει μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της από τα χιόνια, σύμφωνα με τον πατέρα της εγκύου.
Η μαία αναγκάστηκε να πάει με χιονοπέδιλα στο χωριό Τετζν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να βοηθήσει την κόρη του, καθώς μια άλλη μαία, η οποία πήγαινε με τεθωρακισμένο όχημα του στρατού στο σπίτι τους, αποκλείστηκε στο δρόμο, εξήγησε ο Ρένε Βανγκ Χάνσεν.
«Έκανε περίπου έξι με επτά χιλιόμετρα κατ'αυτόν τον τρόπο», σημείωσε.
Η κόρη του, Γκίτε, κατάφερε εντέλει αργά σήμερα το απόγευμα να ανέβει σε τεθωρακισμένο του στρατού για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο της Ράνε, κύριας πόλης του Μπόρνχολμ, όπου αναμένεται να γεννήσει ένα αγοράκι. «Πάει καλά», σημείωσε ο πατέρας της.
Το Μπόρνχολμ, ένα νησί περίπου 43.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται στη Βαλτική, έχει αποκλειστεί τελείως από την Πέμπτη το βράδυ από ένα παχύ στρώμα χιονιού.
Όταν η Γκίτε αισθάνθηκε τις πρώτες συσπάσεις γύρω στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος) την παραμονή των Χριστουγέννων, δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραμείνει σπίτι της: οι αρχές του νησιού εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να καθαρίσουν τους δύσβατους δρόμους και η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Μόνο μερικά οχήματα του στρατού προσπαθούν να κάνουν τις επείγουσες μεταφορές στο νησί, αλλά και αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ο γιατρός του χωριού κατάφερε να πάει στο σπίτι της Γκίτε γύρω στις 03:00 τοπική ώρα τα ξημερώματα.
Η κατάσταση είναι χαώδης στο νησί: εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες που αποκλείστηκαν εκεί αναγκάζονται να κοιμούνται από την Πέμπτη το βράδυ σε ένα σχολείο και σε ένα στρατώνα της Ράνε, καθώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Απείλησε να αυτοκτονήσει μέσα στο δημαρχείο

Πάγωσαν» οι υπάλληλοι Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Νέας Ιωνίας στην Μαγνησία,
όταν είδαν μια 55χρονη συμβασιούχο να βγάζει από την τσάντα της ένα πιστόλι, να το στηρίζει στον κρόταφό της και να απειλεί να αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια τους!
Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί που έφτασαν στο δημαρχιακό μέγαρο και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα και να την αφοπλίσουν. Το πιστόλι με το οποίο απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή της, αποδείχθηκε ότι ήταν ομοίωμα αληθινού.
Η 55χρονη είχε ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη, με σκοπό να ζητήσει να της καταβληθούν περίπου 800 ευρώ που πίστευε ότι της οφείλονταν από την εργασία της ως συμβασιούχος. Όμως, οι υπάλληλοι της απάντησαν ότι είχε λάβει προκαταβολικά τα χρήματα και τότε εκείνη ξέσπασε. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν θα υποβάλλει μήνυση εναντίον της, καθώς η γυναίκα που είναι μητέρα δύο παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα ενώ και η υγεία της είναι κλονισμένη.
  

Νέα Υόρκη - Πεκίνο Σε Δύο Ώρες!

Εάν είστε κλειστοφοβικός, το ταξίδι με οποιουδήποτε είδους όχημα είναι προφανώς δύσκολο.
Ειδικά με αεροπλάνο, όπου πρέπει να κάθεστε μαζί με πολλούς ανθρώπους, σε ένα σχετικά μικρό χώρο (εξαρτάται βέβαια σε τι κατηγορία θέσης πετάτε!).
Σε αυτήν την περίπτωση ένα σύστημα γιγάντιων πνευματικών σωλήνων για μεταφορά ανθρώπων θα είναι ακόμα χειρότερο για εσάς.
Όμως, εάν πρέπει να ταξιδέψετε κάπου βιαστικά (ακόμη και σε κάποιο διεθνή προορισμό), το σύστημα ΕΤ3 μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε.
Οι σχεδιαστές πίσω από τον σύστημα σωλήνων ΕΤ3 πιστεύουν ότι η μεταφορές πρέπει να είναι πράσινες, οικονομικές και γρήγορες. Στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σύστημα κατάφεραν να ονειρευτούν το “διαστημικό ταξίδι στη Γη”.
Το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου είναι γιγάντιοι πνευματικοί σωλήνες που διασχίζουν όχι μόνο μια χώρα, αλλά ολόκληρη την υδρόγειο σαν ένα τεράστιο σύστημα αυτοκινητοδρόμων.Λένε ότι “η ταχύτητα στα πρώτα συστήματα ΕΤ3 είναι 600 χιλιόμετρα την ώρα (370 μίλια), για τις διαδρομές εσωτερικού και θα εξελιχτεί σε 6.500 χιλιόμετρα την ώρα (4.000 μίλια) για τις διεθνείς διαδρομές, κάτι που θα επιτρέψει τη μεταφορά επιβατών και φορτίου από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο μέσα σε δύο ώρες”.
Τα αρχικά ΕΤ3 σημαίνουν Evacuated Tube Transport Technologies.Για την ώρα οι σχεδιαστές ετοιμάζουν μια εικονικής πραγματικότητας τρισδιάστατη προσομοίωση του συστήματός τους και έχουν στήσει και έναν ιστότοπο, όπου μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προσομοίωση, όταν την ετοιμάσουν.
Τι λέτε, πιστεύετε ότι αυτό είναι το μέλλον των μεταφορών;
http://www.dailytech.gr

Ένα εκατ. δολάρια από Τουρκία σε Σκόπια


Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Βετζντί Γκιονούλ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε ότι αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός στην ήδη πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών.
Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η πΓΔΜ και η Τουρκία δεν έχουν κοινά σύνορα, ο τουρκικός λαός εκλαμβάνει την ΠΓΔΜ ως τον κοντινότερο γείτονα:
"Η Τουρκία δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη Μακεδονία και απέστειλε πρέσβη, αλλά επίσης αναγνώρισε τη χώρα μαζί με το ιστορικό της παρελθόν των 1.000 χρόνων και όχι με κάποιο αρκτικόλεξο", ανέφερε ακόμη ο κ. Γκιονούλ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας της πΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους που βοηθούν στην πελτίωση των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε:
"Στόχος της Μακεδονίας είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έχουμε ανάγκη από φίλους και η Τουρκία είναι ένας από τους ισχυρότερους εταίρους που υποστηρίζουν τη χώρα στην πορεία της προς τη Συμμαχία".
Ο κ. Γκιονούλ πραγματοποιεί επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας ξεκίνησε το 1993 και από τότε μέχρι σήμερα, το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας που η Τουρκία έχει χορηγήσει στην ΠΓΔΜ, ανέρχεται στα 16 εκατ.δολάρια.
cosmo.gr

Τουρκική πρόκληση: Η φρεγάτα Bodrum έκοβε βόλτες στη Χίο.

Bodrum Burak Class Corvettes BEIKOZ BAFRA BARTIN BANDIRMA BOZCAADAΣε άλλη μία επιθετική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία,  στέλνοντας την κορβέτα  BODRUM (F-501) A-69 type, σε αποστολή έξω από την Κύμη στην Εύβοια με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες της ανοικτά και παραβιάζοντας επί μισή ώρα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα έξω από την Σκύρο! Η BODRUM ξεκίνησε την πορεία της το απόγευμα από τα Δαρδανέλλια πήρε πορεία δυτική πέρασε ανοικτά του Αγίου Όρους και εν συνεχεία ακολούθησε πορεία νότια.
Έφτασε στην Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο, όπου με χαμηλή ταχύτητα πέρασε δυτικά του νησιού και κατευθύνθηκε προς την Κύμη στην Εύβοια, στο ύψος της Κύμης πήρε πορεία βορειοανατολική και τώρα βρίσκεται δυτικά της Χίου, κάπου στο κεντρικό Αιγαίο. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρέθηκε περί τις 02.40 τα ξημερώματα και αποχώρησε από αυτά περί τις 03.15.
Στην Σκύρο είναι πέρα από την Σμηναρχία Μάχης, είναι εγκατεστημένη μία συστοιχία MIM-104 Patriot ΡAC-3 και επίσης μία συστοιχία MM-40 Exocet που ελέγχουν όλο το Αιγαίο, από την περιοχή εξόδου των Δαρδανελλίων μέχρι και την περιοχή έω από τον ναύσταθμο της Σμύρνης.
Είναι η δεύτερη κίνηση τέτοιου είδους που κάνουν οι Τούρκοι μέσα σε μία εβδομάδα και ο προβληματισμός ως προς το τι εξυπηρετούν αυτές οι κινήσεις στα Επιτελεία είναι αρκετά έντονος. Υπάρχει μία άποψη ότι πιθανόν να δοκιμάζουν το νέο σύστημα ραντάρ ελέγχου του Αιγαίου το Uzun Ufuk.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης το BODRUM έγινε αντιληπτό από το φυλάκιο της Παναγίας, στις Οινούσσες έχοντας πορεία τη Σάμο, ενώ αργά το απόγευμα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Σοβαρό τροχαίο, στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Ξεπέρασε τον αρχικό κίνδυνο, ο 19χρονος οδηγός.
Σοβαρό τροχαίο, με θύμα τον 19χρονο στρατιώτη, Σταμάτη Γεωργούλη (του Ζαννή), από τη Λαγκάδα, σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις 18:30, έξω από το Νοσοκομείο.

Όλα συνέβησαν όταν το άτυχος νεαρός, που οδηγούσε το δίκυκλό του, με κατεύθυνση από Χίος προς Λαγκάδα, προσέκρουσε στις νησίδες που βρίσκονται έξω από το Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της αρχικής του πορείας και να καταλήξει σε παρακείμενο τοιχίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, ωστόσο φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον αρχικό κίνδυνο ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο της μεταφοράς του στην Αθήνα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η Στρατονομία της 96 ΑΔΤΕ.
kounoupi.gr

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Ούτε την σημερινή ημέρα δεν σεβάστηκαν οι Αττίλες. Ανίερη πρόκληση της ψευδοαστυνομίας στα κατεχόμενα ημερα των Χριστουγέννων, παραβιαζει για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων του Ριζοκαρπάσου.

Οι ψευδοαστυνομικοί δεν διστάσαν να εισβάλουν στον Ιερό Ναό του λίγο μετά την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, να βγάλουν έξω τους πιστούς μαζί με τους Ιερείς, απαγορεύοντας τους την συνέχιση της Ακολουθίας, με το «αιτιολογικό» ότι δεν είχαν καταθέσει αίτηση.
Ο Αρχιεπίσκος Χρυσόστομος τονίζει ότι στα 36 χρόνια παράνομης κατοχή, ουδέποτε χρειάστηκε «άδεια» για την Λειτουργία στο Ριζοκάρπασο. Έντονα ενοχλημένος από το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζει ότι θα καταγγείλει τα κατεχόμενα σε ΕΕ και Η.Ε.
Εκνευρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ως ανίερη χαρακτήρισε την απαράδετη πράξη των κατοχικών αρχών να διακόψουν την θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. «Καταδικάζουμε την ανίερη πράξη των κατοχικών αρχών που δεν άφησαν σήμερα τους ιερείς της Καρπασίας να λειτουργήσουν τόσο στο Ριζοκάρπασο όσο και στην Γιαλούσα και οι χριστιανοί της Καρπασίας σήμερα δεν έχουν κάνει Χριστούγεννα». Έκδηλα ενοχλημένος τονίζει ότι θα προβεί σε διαβήματα στα Η.Ε και την ΕΕ.
«Η πράξις τους αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και είμεθα έτοιμοι να καταγγείλουμε την κατοχική δύναμη στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στον Πάπα και θα καλέσουμε τον λαό μας πλέον σε εγρήγορση γιατί τουλάχιστον τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου, για 36 ολόκληρα χρόνια δεν τον εμπόδισαν ποτέ να κάνει την Θεία Λειτουργία. Είναι η πρώτη φορά που τον έβγαλαν από την Ακολουθεία της Θείας Λειτουργίας, τον ξέντυσαν και του απαγόρευσαν να λειτουργήσει. Τέτοιες απαράδεχτες συμπεριφορές δεν πρέπει πλέον ο λαός μας να ανεχθεί. Σίγουρα έχουμε κατοχή αλλά έχουμε την αξιοπρέπεια μας, έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός και δεν πρέπει επαναλαμβάνω, να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο».
Ερωτηθείς αν και στο παρελθόν λαμβανόταν η «άδεια» των κατοχικών αρχών, ο Αρχιεπίσκοπο τόνισε ότι «ο Πάτερ Ζαχαρίας τυπικά υπέβαλλε κάθε μήνα ότι θα λειτουργούσε κάποιες μέρες. Σίγουρα υπέβαλε ότι θα λειτουργήσει και τα Χριστούγεννα. Είναι η πρώτη φορά που απαγόρευσαν στον πάτερ Ζαααρία και τον έβγαλαν βιαίως από την εκκλησία»

www.agioritikovima.gr

Ισχυρός σεισμός στον Ειρηνικό - 'Αρση συναγερμού για τσουνάμι

7,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ ήταν τελικά το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με νεότερη μέτρηση. 'Αρση συναγερμού για τσουνάμι απο το σεισμολογικό κέντρο στη Χαβάη.
Ενω αρχικά είχε ανακοινωθεί οτι το μεέγθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, νεότερη μέτρηση έδειξε οτι είναι 7,3. Παράλληλα, το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο στη Χαβάη ανέφερε, ότι "η επιφάνεια των υδάτων αυξήθηκε στην περιοχή της δόνησης μόλις 15 εκατοστά" κι "ήρε τον συναγερμό των τοπικών αρχών για καταστροφικό παλιρροϊκό κύμα". Προηγούμενη ανακοίνωση έκανε λογο για πιθανό τσουνάμι στα νησιά Φίτζι και Βανουάτου.
Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε τα ξημερώματα, εντοπίζεται 120 χιλόμετρα δυτικά των νησιών Βανουάτου και σε εστιακό βάθος μόλις 20- 30 χιλιομέτρων απο την επιφάνεια της θάλασσας.  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές απο το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου.
Τα νησιά Βανουάτου εκτείνονται μεταξύ της Αυστραλίας και των νησιών Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή αυτά εντάσσονται "στη ζώνη πυρός του Ειρηνικού", όπου η δραστηριότητα τεκτονικών πλακών είναι και συνήθης κι έντονη.

Το μήνυμα άργησε 147 χρόνια

Ημερομηνία 4 Ιουλίου 1863 φέρει το γράμμα που ήταν τοποθετημένο σε μπουκάλι και είχε ως παραλήπτη έναν στρατηγό των Νοτίων.

Το μικρό μπουκάλι είχε παραδοθεί σε Μουσείο το 1896 αλλά οι υπεύθυνοι του αποφάσισαν μόλις στις αρχές της φετινής χρονιάς να ερευνήσουν το περιεχόμενο του.

Μόλις η διευθύντρια του μουσείου διάβασε το περιεχόμενο του μηνύματος, κατάλαβε ότι επρόκειτο για κωδικοποιημένο μήνυμα. Γι’ αυτό και απευθύνθηκε σε συνταξιούχο πράκτορα της CIA, ο οποίος μετά από μερικές εβδομάδες της είπε ότι το μήνυμα ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να σταλούν ενισχύσεις για την υπεράσπιση της πόλης Vicksburg στην πολιτεία του Μισισιπή.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία γραφής του μηνύματος συμπίπτει με την ημέρα που η συγκεκριμένη πόλη «έπεσε» στα χέρια των Βόρειων, με πολλούς ιστορικούς να θεωρούν την εξέλιξη αυτή κομβική για την πορεία του Αμερικάνικου Εμφυλίου που έληξε το 1865 με την ήττα των Νότιων.

Τα Χριστούγεννα στον κόσμο!


Κάθε λαός έχει τον δικό του τρόπο να γιορτάζει την γέννηση του Χριστού, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τιμούν την άγια αυτή ημέρα με λαμπρότητα. Δείτε ορισμένα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα σε χώρες του κόσμου:

Γερμανία: ζάχαρη για τον Άγιο Βασίλη!

Η λίστα των δώρων των παιδιών στη Γερμανία δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Τα παιδιά στην Γερμανία, γράφουν σε ένα χαρτί τα δώρα που θέλουν από τον Άγιο Βασίλη και δίπλα κολλούν φωτογραφίες των δώρων αυτώ!. Η πρωτότυπη αυτή λίστα, αφήνεται δίπλα στο παράθυρο κοντά στην είσοδο του σπιτιού, μαζί με ένα πιατάκι με ζάχαρη για να πάρει δύναμη ο... κουρασμένος Άγιος Βασίλης!

Αγγλία: γλέντι γύρω από τις μηλιές

Στην Αγγλία τα Χριστούγεννα γιορτάζονται γύρω από τις… μηλιές! Οι αγρότες στα προάστια του Λονδίνου μαζεύονται γύρω από τις μηλιές, τραγουδούν τα και πυροβολούν τα κλαδιά των δέντρων για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα!

Φινλανδία: κανείς δεν ξεχνά όσους έφυγαν

Οι Φινλανδοί, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα παρέα με τους νεκρούς τους! Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μέρα σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένη στους αγαπημένους νεκρούς κάθε οικογένειας. Έτσι, οι περισσότερες οικογένειες της χώρας, κάθε παραμονή Χριστουγέννων, συγκεντρώνονται στα νεκροταφεία, κρατώντας στο χέρι τους ένα αναμμένο κερί και καθαρίζοντας το πολύ χιόνι από τα μνήματα...

Αυστραλία: γιορτή στην παραλία


Η Αυστραλία μπορεί μεν να γιορτάζει τα Χριστούγεννα, όπως ο υπόλοιπος πλανήτης αλλά οι κάτοικοί της δεν φορούν παλτό και ζεστά μπουφάν αλλά… μαγιό και μπικίνι καθώς η θερμοκρασία εκείνη την εποχή αγγίζει τους 40ο Κελσίου! Οι Αυστραλοί απολαμβάνουν τα χριστουγεννιάτικα μπάνια τους τιμ/ώντας με τον τρόπο αυτό την ημέρα!

Δανία: το τυχερό αμύγδαλο

Στη χιονισμένη Δανία, το εορταστικό δείπνο σερβίρεται τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Πρώτο πιάτο είναι η παραδοσιακή πουτίγκα ρυζιού, που μαγειρεύεται σε μια κατσαρόλα, όπου μέσα έχει προστεθεί ένα μόνο αμύγδαλο! Όποιος βρει το αμύγδαλο αυτό στη σούπα του, θεωρείται ο τυχερός της χρονιάς!

Βραζιλία: ψάρι, γαλοπούλα και σαμπάνια για το τραπέζι της γιορτής

Άλλη μια χώρα, όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι Βραζιλιάνοι, στολίζουν το δέντρο τους με κεριά και τοποθετούν κάπου κοντά και μία φάτνη. Πριν φύγουν για τη νυχτερινή εκκλησιαστική λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, στρώνουν με κάθε επισημότητα το εορταστικό τους τραπέζι (cena), προκειμένου να δειπνήσει η Αγία Οικογένεια, όταν εκείνοι θα απουσιάζουν στην εκκλησία. Το μενού περιλαμβάνει ψάρι αλλά και την παραδοσιακή γαλοπούλα καθώς και μπόλικη σαμπάνια. Τα δώρα των παιδιών φέρνει το βράδυ ο Papa Noel και τα κρύβει στα παπούτσια τους αλλά και σε διάφορες γωνιές του σπιτιού για να ψάξουν να τα βρουν το πρωί.

Πηγή: clickatlife.gr

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ''ΙΝΔΙΑΝΟΣ'' ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΜΥ...

Οι αεροδιάδρομοι κλειστοί, τα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος, τα λεωφορεία αποκλεισμένα στα αμαξοστάσια και εκατομμύρια Ευρωπαίοι κολλημένοι στην... ακινησία. Θαμμένα κάτω από παχιές στρώσεις χιονιού, τα δίκτυα συγκοινωνιών της Γηραιάς ηπείρου παρέλυσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Κι όμως, μόλις τον Νοέμβρη, η Βρετανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία («Met Office»), ένας από τις πιο έγκυρους και προβεβλημένους μετεωρολογικούς οργανισμούς της υφηλίου, προέβλεπε χαρακτηριστικά πως ο χειμώνας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν «ασυνήθιστα ήπιος και ξηρός», καθώς και «κατά 1,5 βαθμό θερμότερος από το μέσο όρο». Στην πορεία, οι ουρανοί σκοτείνιασαν, το Λονδίνο ντύθηκε στα λευκά, η μέση θερμοκρασία υποχώρησε κατά 5 βαθμούς Κελσίου και η βρετανική ΕΜΥ διαψεύστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Τα είχε πει
Ωστόσο, αυτός που δικαιώθηκε (μάλιστα για πολλοστή φορά) από τα τερτίπια του καιρού ήταν ένας μεμονωμένος, αμφιλεγόμενος αστροφυσικός με φάτσα «τρελού επιστήμονα» και έδρα το Λονδίνο, ο Πιρς Κόρμπιν.
Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του της επίσημης «Met Office», ο 53χρονος Κόρμπιν υποστήριζε, ήδη από τον περασμένο Μάιο, πως τον Δεκέμβρη θα χιόνιζε και πως ο χειμώνας του 2010 θα ήταν ένας από τους ψυχρότερους των τελευταίων 100 ετών. Πράγματι, στην πορεία χιόνισε και ο υδράργυρος έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
«Ο Κόρμπιν μοιάζει να αποδεικνύεται σωστός στο 85% των περιπτώσεων και σοβαροί επιχειρηματίες -κυρίως καλλιεργητές- αρχίζουν να βασίζονται στις προβλέψεις του. Μάλιστα, στα μάτια ορισμένων «αυτός ντροπιάζει τη χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους πολίτες εθνική μετεωρολογική υπηρεσία», σχολιάζει από τη μεριά του, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Daily Telegraph», ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
Το εντυπωσιακό, ωστόσο, στην περίπτωση του αιρετικού αστροφυσικού είναι πως αυτός, πάλι σε αντίθεση με τους συναδέλφους του της βρετανικής ΕΜΥ, δεν έχει στη διάθεσή του ούτε πανάκριβα τηλεσκόπια ούτε κάποιον «υπερυπολογιστή» αξίας 33 εκατ. στερλινών όπως εκείνοι. Κάθε άλλο, μάλιστα. Ο Πιρς Κόρμπιν προβλέπει τον καιρό κάνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ό,τι έκαναν οι Ινδιάνοι πριν από αιώνες: παρακολουθώντας τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδός του, την οποία μάλιστα αρνείται να αποκαλύψει, φέρεται να βασίζεται σε έναν συνδυασμό στατιστικών δεδομένων και σύγχρονων παρατηρήσεων της ηλιακής ακτινοβολίας.  «Δεν έχω ιδέα εάν ο τρόπος του είναι ορθός ή όχι, αλλά πολλές από τις προβλέψεις του αποδεικνύονται σωστές και αυτός μοιάζει να έχει σταθερό προβάδισμα σε σύγκριση με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία», σημειώνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Κόρμπιν, ο Μπόρις Τζόνσον.
 Πράγματι, ο κολλημένος με τον ήλιο επιστήμονας, ο οποίος να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε διατελέσει ενεργό στέλεχος των Εργατικών και ακτιβιστής-καταληψίας υπερασπιζόμενος το δικαίωμα όλων στη στέγαση, έχει δικαιωθεί μετεωρολογικά σε αρκετές περιπτώσεις (1990, Νοέμβριος 2007, καλοκαίρι 2009, Δεκέμβρης 2010 κ.ά.).

ΕΩΣ ΤΟ 2035
Προβλέπει νέα εποχή παγετώνων
Ο ίδιος ο Κόρμπιν υποστηρίζει πως μπορεί να «δει» τον καιρό που θα έχει σε 12 ή 13 μήνες από κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ συχνά-πυκνά δεν διστάζει ακόμη και να παίζει τις προβλέψεις του στο... στοίχημα.
Πάντως, για τους επικριτές του, ο 53χρονος αστροφυσικός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσωπικότητα αμφιλεγόμενη, εκκεντρική και ενίοτε απλώς τυχερή.
Οσο για τις προβλέψεις του, αυτές συχνά αποκηρύσσονται ως «εμπειρικές» (στερούμενες επαρκούς επιστημονικής τεκμηρίωσης) και «νεφελώδεις» (ούτε ακριβώς σωστές, αλλά ούτε ακριβώς λάθος). Να σημειωθεί πως ο Κόρμπιν βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής και προσέλκυσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2008, όταν αρνήθηκε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και διακήρυξε το τέλος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Η παγκόσμια υπερθέρμανση τελείωσε και δεν είχε να κάνει με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα... ο πλανήτης ξεκίνησε να ψύχεται και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Βρετανός για τον οποίο η κακοκαιρία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα μάλιστα με τον Κόρμπιν, μια νέα «μίνι εποχή των παγετώνων» είναι πιθανό να μας έχει χτυπήσει την πόρτα έως το 2035.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Απότομη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας απο την προσεχή Τρίτη αρχικά στα Βόρεια της Ελλάδας. Την Τετάρτη όμως το κύμα ψύχους θα επηρεάσει και την υπόλοιπη επικράτεια δίνοντας αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Νότια χώρα. 
Ενδεικτικά θα σας αναφέρω οτι την Τετάρτη που μας έρχεται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις μεσημεριανές ώρες θα έχουν ως εξής : Βόρεια σύνορα 3 βαθμοί κελσίου, Βόρεια και Κεντρικά μέχρι το ύψος της Λαμίας 5 βαθμοί, υπόλοιπα Κεντρικά 7-8 βαθμοί, Νότια 9-10 βαθμοί. Μόνο σε περιοχές του Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου θα επηκρατήσουν μέγιστες θερμοκρασίες ανώτερες των 10 βαθμών, φτάνοντας τοπικά μέχρι και τους 14-15 βαθμούς αντίστοιχα.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Ελλάδας αλλά και σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα στη Βόρεια χώρα. Υπομονή λοιπόν για λίγες ακόμα μέρες, μέχρι να ξανανιώσουμε την παρουσία του χειμώνα.
www.kairos1.blogspot.com