Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

Οι πιο φονικές και ακριβές φυσικές καταστροφές του 2010

Οι πιο φονικές καταστροφές ήταν ο σεισμός του Ιανουαρίου στην Αϊτή (222.570 νεκροί), το κύμα καύσωνα και οι φωτιές στα δάση το καλοκαίρι στη Ρωσία (56.000 νεκροί) και ο σεισμός του Απριλίου στην Κίνα (2.700 νεκροί). 
Οι φυσικές καταστροφές ήταν εξαιρετικά σοβαρές το 2010, με 295.000 νεκρούς και ζημιές ύψους 130 δισεκατομμυρίων...
 δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η υπ΄αριθμόν ένα στον κόσμο αντασφαλιστική εταιρία Munich Re, υπογραμμίζοντας ότι οι ανθρώπινες απώλειες και οι ζημιές ήταν πολύ μεγαλύτερες από το μέσο όρο των θυμάτων και των ζημιών από τις καταστροφές των τελευταίων 30 ετών.
Τα γεγονότα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες ζημιές ήταν ο σεισμός του Φεβρουαρίου στη Χιλή (ζημιές 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 520 νεκροί) και οι πλημμύρες από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο στο Πακιστάν (9,5 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές και 1.760 νεκροί).
Από τις πιο αναπτυγμένες χώρες, η δυτική Ευρώπη επλήγη από την καταιγίδα Σύνθια τον Φεβρουάριο (65 νεκροί και ζημιές 6.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και οι ΗΠΑ από ανεμοστρόβιλους (συνολικές ζημιές 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
Συνολικά η Munich Re κατέγραψε 950 φυσικές καταστροφές το 2010, αριθμός πολύ υψηλότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών (615 φυσικές καταστροφές).
Οι φυσικές αυτές καταστροφές προκάλεσαν τετραπλάσιο αριθμό θυμάτων από το μέσο όρο των θυμάτων των καταστροφών από το 1980: 295.000 νεκρούς έναντι του μέσου όρου των 66.000 και προκάλεσαν μεγαλύτερες ζημιές, 130 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι ενός μέσου όρου 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων
newsit.gr

Ουσία του κακάο θεραπεύει τον επίμονο βήχα

Όπως ισχυρίζονται ερευνητές, μια χημική ουσία που περιέχεται στο κακάο μπορεί σύντομα να αποτελέσει φάρμακο κατά του...
 επίμονου βήχα.
Οι Βρετανοί ερευνητές, που μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν το τελικό στάδιο δοκιμής του φαρμάκου που περιέχει την ουσία θεοβρωμίνη- συστατικό που βρίσκεται στη σοκολάτα και το κακάο- δήλωσαν ότι το φάρμακο ενδεχομένως να κυκλοφορήσει εντός δύο ετών.
Το φάρμακο ονομάζεται BC1036 και αναπτύσσεται από την εταιρεία SEEK.
Ο Manfred Scheske, της εταιρείας SEEK, ανακοίνωσε ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει σημαντικά την αντιμετώπιση του επίμονου βήχα, γεγονός που θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν από αυτόν

irenepan.posterous.com

Έρχεται ο πολυφορτιστής των smartphones

Πολύ σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας όπως το Blackberry και το iPhone.
Μόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011», εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι smartphones συσκευές «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.
Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Έρχεται το Woori Pad!

Ένα νέο tablet θα λανσάρει στην αγορά μία κορεάτικη εταιρία.
Το «μεγάλο όπλο» του Woori Pad είναι η οθόνη του, καθώς εφοδιάζεται με μία 9.7 ιντσών, ανάλυσης 1028 x 764. Για επεξεργαστή χρησιμοποιεί έναν που τρέχει στο 1 GHz, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει τα 16 ή τα 32 GB.
Παράλληλα διαθέτει θύρα microSDHC και USB, ενώ για λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί το Android 2.2.
Μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η τιμή του και η ημερομηνία διάθεσης του.

Με εγκεφαλικό κινδυνεύουν οι γυναίκες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας

Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα Σουηδών επιστημόνων.
Οι ερευνητές της μονάδας διατροφικής...

 επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την Δρ Σουζάνα Λάρσον, μελέτησαν περίπου 34.700 γυναίκες ηλικίας 39 έως 73 ετών (όλες χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα το 1997, οπότε ξεκίνησε η μελέτη), από τις οποίες το 4% υπέστη εγκεφαλικό μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Η κυριότερη αιτία (το 78% των περιστατικών) ήταν το φράξιμο κάποιας αρτηρίας που τροφοδοτούσε με αίμα τον εγκέφαλο, ενώ η δεύτερη σε συχνότητα αιτία ήταν η εγκεφαλική αιμορραγία.
Οι επιστήμονες, που έκαναν συνεχείς επανελέγχους επί 10 χρόνια, βρήκαν ότι το 10% που έκανε τη μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος (τουλάχιστον 100 γραμμάρια τη μέρα), είχε 42% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθει εγκεφαλικό σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν λίγο κρέας (κάτω από 25 γραμμάρια τη μέρα).
Όσες γυναίκες ανήκαν στο 20%, που έτρωγε περισσότερο κρέας (τουλάχιστον 86 γραμμάρια ημερησίως), είχαν 22% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού από φράξιμο αρτηρίας, σε σχέση με όσες έτρωγαν λιγότερα από 36,5 γραμμάρια τη μέρα.
Η διατροφή με άφθονο κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί από παλαιότερες έρευνες με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο αυξημένος κίνδυνος για ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθεια και υψηλή πίεση αίματος (βασική αιτία του εγκεφαλικού).
Η έρευνα δεν διαπίστωσε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος και σε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό από αιμορραγία, ούτε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρέσκου κρέατος ή κρέατος από πουλερικά και στα εγκεφαλικά.
Το κόκκινο κρέας βρέθηκε να αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις μη καπνίστριες και στις γυναίκες χωρίς διαβήτη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας περιέχει πολύ νάτριο που μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος, καθώς και σίδηρο που μπορεί να επιταχύνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες κάνουν ζημιές στους ιστούς και τις αρτηρίες

tanea.gr

Σήμα κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια

Η αύξηση της θερμοκρασίας, που συνεπάγεται λιώσιμο των πάγων και κατ’ επέκταση πλημμύρες και απώλεια των...
 υδάτων, θα δυσχεράνει το μέλλον των τοπικών κοινοτήτων στα Ιμαλάια και άλλα ορεινά συγκροτήματα.
Οι παγετώνες σε Χιλή, Αργεντινή και Αλάσκα, σύμφωνα με νέα έκθεση του UNEP, λιώνουν «γρηγορότερα και για μεγαλύτερη περίοδο συγκριτικά με τους παγετώνες σε άλλες περιοχές της Γης».
Λόγω αυτού, πολλοί άνθρωποι που κατοικούν σε κοινότητες στις πλαγιές των βουνών αντιμετωπίζουν τις πολύ σοβαρές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή και χρειάζονται βοήθεια για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
Οι πλημμύρες που οφείλονται στο λιώσιμο των πάγων έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, με τα ορμητικά νερά από τους λιωμένους πάγους να διαλύουν τα μικρά φράγματα από πέτρες και βράχους και να πλημμυρίζουν οι κοιλάδες.
«Οι τοπικές κοινότητες των Ιμαλαΐων πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σκληρό και απρόβλεπτο μέλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, Erik Solheim.
H προηγούμενη έκθεση του UNEP για την υπερθέρμανση του πλανήτη είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι «τραγικοποιεί την κατάσταση και υπερβάλλει σε ό,τι αφορά το λιώσιμο των παγετώνων».

cosmo.gr

Πήγαν να ληστέψουν τα γερόντια και έφυγαν με... σκάγια

Μπορεί να διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του, όμως ακόμα το λέει η καρδιά του! Ο λόγος για έναν 83χρονο ο οποίος...
 πυροβόλησε εναντίον ληστών που μπήκαν μέρα μεσημέρι στο σπίτι του, στην Παραλία Αυλίδας Εύβοιας. Οι δύο δράστες εισέβαλαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην κατοικία του ζευγαριού, ηλικίας 83 και 80 ετών αντίστοιχα, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Ομως, γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από το γέροντα, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει.
Οταν είδαν ότι ο παππούς δεν το έβαζε κάτω, οι αδίστακτοι ληστές τού επιτέθηκαν με ξύλινο ρόπαλο και με ένα κατσαβίδι (!), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά στο κεφάλι. Τότε ο 83χρονος, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του, πήρε την καραμπίνα του (την οποία κατείχε νόμιμα) και πυροβόλησε τραυματίζοντας στην κοιλιά τον έναν από τους δύο δράστες, ηλικίας 32 ετών.
Αιμόφυρτος ο νεαρός και ο συνεργός του το έβαλαν στα πόδια, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο τραυματίας εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Θηβών, όπου προφανώς τον μετέφερε ο συνεργός του, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία. Ο 32χρονος λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και από εκεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Στο μεταξύ, ο γέροντας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας, στον οποίο απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών και είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα με περιοριστικούς όρους.
Τον τελευταίο καιρό αρκετοί ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες σπιτιών κοιμούνται κυριολεκτικά με τις καραμπίνες κάτω από το μαξιλάρι τους, αφού όπως λένε, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούν

espressonews.gr

"Τείχος στα ελληνοτουρκικά σύνορα"


Σε άκρως αποκαλυπτικές έως καυστικές δηλώσεις προχώρησε ο νομάρχης Ανδριανούπολης, Βαλί Σοζέρ, σχετικά με μεταναστευτικά θέματα στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας.

Η «μεγάλη» Intel εισέρχεται με ταινίες στο ψηφιακό θέαμα


Μέχρι πριν από περίπου έξι με επτά χρόνια, όταν θέλαμε να δούμε μια ταινία όχι από τηλεοπτικό κανάλι, οι επιλογές μας ήταν δύο: ή πηγαίναμε στον κινηματογράφο ή επισκεπτόμασταν το συνοικιακό βίντεο κλαμπ. Από τότε κύλισε αρκετό νερό στο αυλάκι, ήτοι από τη στιγμή που διατέθηκε στο καταναλωτικό κοινό η τεχνολογία γραμμών aDSL για σύνδεση με το Διαδίκτυο, που προσέφερε για πρώτη φορά υψηλές ταχύτητες σε σχέση με την προγενέστερη τεχνολογία (dialup 56k modem / ISDN 128k modem), άρχισαν να εμφανίζονται ιστοσελίδες / υπηρεσίες που διέθεταν ταινίες σε ψηφιακή μορφή, τις οποίες μπορούσαμε να «κατεβάσουμε» στον υπολογιστή μας και να τις απολαύσουμε με δυο/τρία κλικ του ποντικιού - μια αρκετά εύκολη διαδικασία (αναφερόμαστε στις νόμιμες «οδούς»).
Πλέον, το να βλέπουμε ταινίες μέσω / από το Διαδίκτυο έχει γίνει σχεδόν «δεύτερη φύση» για τους περισσότερους ψηφιακούς καταναλωτές - ακόμα και οι παιχνιδοκονσόλες Xbox360 και Playstation 3 μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες ενοικίασης η/και αγοράς ταινιών σε ψηφιακή μορφή. Εταιρείες όπως οι Apple, Netflix, Hulu, VuDu προσφέρουν υπηρεσίες μετάδοσης ψηφιακών ταινιών, με ολοένα αυξανόμενη πελατεία… όμως ποια εταιρεία λείπει;

Η «μεγάλη» Intel αποφάσισε να εισέλθει στην «αρένα» διαδικτυακής μετάδοσης (streaming) ταινιών σε ψηφιακή μορφή - για όσους δεν τη γνωρίζουν αρκεί να αναφέρουμε πως είναι η Νο1 παγκοσμίως εταιρεία έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής τσιπ πάσης φύσεως (κεντρικούς «εγκεφάλους», επεξεργαστές γραφικών, ελεγκτές, κ.λπ.) για υπολογιστές. Ποιο, όμως, είναι το σημείο διαφοράς της Intel σε σχέση με ό,τι προσφέρουν οι άλλες εταιρείες που αναφέραμε; Είναι πολύ απλό: η Intel, όντας εταιρεία κατασκευής τσιπ, μπορεί να «δέσει» την όποια υπηρεσία της με τα τσιπ που αναπτύσσει, προσφέροντας έτσι ένα σύνολο εξυπηρέτησης προς καταναλωτή αλλά και εταιρεία παραγωγής ταινιών, που δεν μπορεί καμία άλλη ανταγωνιστική εταιρεία (τουλάχιστον προς το παρόν) να προσφέρει.
Αυτό ακριβώς έκανε η Intel, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την έλευση των νέων τσιπ-κεντρικών επεξεργαστών «Core» για το 2011 για υπολογιστές και της υπηρεσίας «Intel Insider» που θα μεταδίδει ταινίες (αρχικά) των εταιρειών παραγωγής CinemaNow και Warner Brothers μεταξύ άλλων. Το σημείο-κλειδί που ουσιαστικά «εξυπηρετεί» τα στούντιο, με τέτοιο τρόπο που καμία άλλη εταιρεία έως τώρα δεν τους έχει προσφέρει είναι το εξής: μόνο όσοι καταναλωτές αγοράσουν υπολογιστή που φοράει τους νέους επεξεργαστές της οικογένειας «Core», θα αποκτούν πρόσβαση στην υπηρεσία – με λίγα λόγια αυτή η πρόσβαση είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το τσιπ και δεν είναι προϊόν κάποιο λογισμικό μόνο, είναι δηλαδή συνδυασμός λογισμικού και «κλειδώματος» hardware (του τσιπ-κεντρικού επεξεργαστή).
Η υπηρεσία, λοιπόν, «Intel Insider» θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το πρώτο τρίμηνο του 2011, προσφέροντας ταινίες σε υψηλή ανάλυση 1080p προς ενοικίαση ή / και αγορά. Ας ευχηθούμε στην Intel «καλή είσοδο» και επιτυχία στην υπηρεσία Intel Insider, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών, στη νέα αυτή αγορά των διαδικτυακά μεταδιδόμενων ταινιών σε ψηφιακή μορφή, μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές, διότι, ως γνωστόν, τα μονοπώλια ή ολιγοπώλια μόνο υψηλές τιμές και αμφισβητήσιμης ποιότητας εξυπηρέτηση ωφελούνται να προσφέρουν, συνεπώς ο ανταγωνισμός (και το «τσούξιμο» μερικών εταιρειών, από την είσοδο της μεγάλης Intel με το μεγάλο οικονομικό απόθεμα) κάτι καλό θα αποφέρει. Οψόμεθα, όπως σοφά λέει και ο λαός μας…
  http://www.engadget.com

Τουρκικό «ποδαρικό» στο Αιγαίο



Δεκαέξι μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, τα οκτώ οπλισμένα, σε δύο σχηματισμούς πέταξαν σήμερα πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, προκαλώντας δύο παραβάσεις και έξι παραβιάσεις.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. 
zougla.gr

Κρατούμενος στην Αλικαρνασσό κάρφωσε... καρφί στο κεφάλι του!


Σοκ προκάλεσε ακόμα και στους πιο έμπειρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η κίνηση ενός αλλοδαπού κρατουμένου στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού να καρφώσει στο κεφάλι του ένα...
καρφί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
Ο νεαρός άνδρας από τη Ρουμανία εξέτιε ποινή λίγων μηνών για υποθέσεις κλοπών. Άγνωστο πώς, βρήκε μία τσιμεντόπροκα και με ένα μάρμαρο τη χτυπούσε για να φτάσει όσο πιο βαθειά μπορούσε στο μέτωπό του.
Πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» στο Ηράκλειο αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε ξανακάνει κάτι ανάλογο.
star.gr

Επιστροφή στη μαστίχα

Αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προβλέπεται η φετινή παραγωγή της μαστίχας Χίου...καθώς, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού στρέφονται στην παραδοσιακή καλλιέργεια της θαυματουργής μαστίχας, η οποία παρέχει ένα εγγυημένο εισόδημα, λόγω της εκτεταμένης ζήτησης του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά.
«Το σταθερό ετήσιο εισόδημα που προσφέρει η μαστίχα έχει οδηγήσει πολύ κόσμο, όπως αγρότες, οικοδόμους και ελευθέρους επαγγελματίες, να φυτεύουν νέα χωράφια με μαστιχόδεντρα», σημειώνει ο Μιλτιάδης Σαραντινίδης, εμπορικός διευθυντής της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία ιδρύθηκε το 1938 και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την παραγωγή και προώθηση της μαστίχας σε όλο τον κόσμο.

Κρατούμενος στην Αλικαρνασσό κάρφωσε... καρφί στο κεφάλι του!


Σοκ προκάλεσε ακόμα και στους πιο έμπειρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η κίνηση ενός αλλοδαπού κρατουμένου στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού να καρφώσει στο κεφάλι του ένα...
καρφί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
Ο νεαρός άνδρας από τη Ρουμανία εξέτιε ποινή λίγων μηνών για υποθέσεις κλοπών. Άγνωστο πώς, βρήκε μία τσιμεντόπροκα και με ένα μάρμαρο τη χτυπούσε για να φτάσει όσο πιο βαθειά μπορούσε στο μέτωπό του.
Πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» στο Ηράκλειο αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε ξανακάνει κάτι ανάλογο.
star.gr

Αξίζει 50 δισεκατομμύρια δολάρια το Facebook;

Πρόσωπο της χρονιάς αναδείχτηκε από το περιοδικό Time, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται ήδη βαθύπλουτος, αφού όταν η αξία του Facebook ήταν η μισή, η προσωπική του περιουσία άξιζε γύρω στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια
Πρόσωπο της χρονιάς αναδείχτηκε από το περιοδικό Time, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται ήδη βαθύπλουτος, αφού όταν η αξία του Facebook ήταν η μισή, η προσωπική του περιουσία άξιζε γύρω στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια   (Φωτογραφία:  Reuters)
Με μια νέα, γενναία, χρηματοδότηση ξεκινά τη χρονιά το Facebook, μετά την εισροή 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς αξιοποίηση στα ταμεία του.
Η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης δημοσιεύει ότι η Goldman Sachs και η ρώσικη επενδυτική εταιρεία Digital Sky Technologies επένδυσαν στο δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης 450 εκατομμύρια και 50 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Αν και δεν αναφέρεται σαφώς το ποσοστό συμμετοχής των επενδυτικών εταιρειών στο Facebook, η εφημερίδα εκτιμά ότι οι επενδύσεις αυτές ανεβάζουν την αξία του στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αστρονομικό νούμερο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ότι ακόμα και ο όρος του social networking προστέθηκε στο λεξιλόγιο της Κοιλάδας του Πυριτίου το 2003, ή ότι άλλες εταιρείες που φτάνουν αυτά τα επίπεδα είναι η GM, το eBay, η Time Warner ή το Yahoo.
Οικονομικοί αναλυτές ασχολούνται πλέον με την χρηματιστηριακή αξία του Facebook, και κάνουν σενάρια για την είσοδό του στο χρηματιστήριο και τα κέρδη που εκτιμούν ότι θα αποφέρει ετησίως (σε ότι αφορά το χρηματιστήριο, την τοποθετούν στο 2012 ενώ αναφέρονται κέρδη 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως).
Εκτός από το Facebook, το 2011 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά και της Groupon, εκφραστή μιας άλλης γενιάς υπηρεσιών στο Ίντερνετ, του επονομαζόμενου και social buying, ενός μοντέλου όπου δελεαστικές προσφορές ενεργοποιούνται και εξαργυρώνονται όταν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η Groupon όμως απέρριψε πρόσφατα μια άλλη δελεαστική προσφορά ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του, το οποίο προήλθε από το Google. Η Τάιμς αναφέρει ότι σύντομα η Groupon θα συγκεντρώσει περί τα 950 εκατομμμύρια δολάρια από μεγάλους επενδυτές.
www.in.gr

Κλοπή-μυστήριο από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων


Προβληματισμένος για το γεγονός εμφανίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων
Προβληματισμένος για το γεγονός εμφανίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Μια περίεργη υπόθεση κλοπής από τη διεύθυνση προμηθειών του Δήμου Αθηναίων απασχολεί τις Αρχές.
Αξιοποιώντας το «κενό» ασφαλείας (βράδυ Παραμονής Πρωτοχρονιάς σε συνδυασμό με την ασθένεια του φύλακα), άγνωστοι αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Παλαιολόγου 9.
Οι δράστες εισέβαλλαν στο εσωτερικό του κτιρίου από την μπαλκονόπορτα, στην οποία βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης. Δεν φαίνεται, πάντως, να έχει αφαιρεθεί κάποιο άλλο αντικείμενο ή έγγραφο.
Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών, μετά από καταγγελία που έκανε υπάλληλος του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Όπως αναφέρεται στα Νέα και το Έθνος της Δευτέρας, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στη συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρχαν υπολογιστές νεότερης γενιάς (και μεγαλύτερης αξίας), οι δράστες «προτίμησαν» τους συγκεκριμένους υπολογιστές, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για απλή διάρρηξη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες και παραλείψεις.
Συνεργάτες του κ. Καμίνη πιθανολογούν ότι στόχος ήταν η ηλεκτρονική αλληλογραφία που σχετίζεται με συμβάσεις προμηθειών, οι οποίες έχουν συναφθεί την προηγούμενη περίοδο.
Ο ίδιος ο δήμαρχος τόνισε: «Δυστυχώς η διάρρηξη στη διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου δεν ήταν το καλύτερο ποδαρικό για το νέο έτος Εύλογα ανακύπτουν ερωτηματικά , όπως διατυπώνονται και στο σημερινό Τύπο.
» H υπόθεση, ως προς τον εντοπισμό των δραστών, βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ.
» Όσον αφορά το Δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες της διάρρηξης καθώς και για τα αρχεία που αφαιρέθηκαν. Πάντως, η αρμόδια διεύθυνση μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση σύντομα να επανακτήσει τα συγκεκριμένα αρχεία.»
Newsroom ΔΟΛ

Μικρά μυστικά υγείας.....

Το ξέρατε ότι:
α) τα ξερά φασόλια ,το κρέας και τα ψάρια έχουν ψευδάργυρο; ο ψευδάργυρος αποτρέπει την τριχόπτωση και βοηθάνε στη σύνθεση της κερατίνης...

β) Οι περισσότεροι άνδρες κινδυνεύουν απο εμφράγματα γιατί καταπιέζουν τα συναισθήματα τους και δεν κλαίνε!
γ) Η πρόσληψη πολυβιταμινών πλουσίων σε Β και C ελλατώνει τις επιδράσεις του στρές κατα 21%;
δ) Εάν αλλάξουμε το λάδι στο μαγείρεμα με σησαμέλαιο μειώνεται το σάκχαρο και η πίεση;;
ε)  η πατάτα περιέχει τόσες φαινόλες, ουσία με αντιοξειδωτική δράση, όσες το σπανάκι και το μπρόκολο;
στ) Τα φασόλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει σταθερό σάκχαρο στο αίμα.....;;;
και τέλος οτι το κρεμμύδι έχει αντιφλεγμονώση και αντιμικροβιακή ισχύ και οτι προστατεύει απο καρδιοπάθειες ;;;;;

http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/

Κοπή πίτας στο νέο Δήμο Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Σαββάτο 1η Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Δήμου Χίου, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονυσίου.
   Ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την μεγάλη τους συμμετοχή την εκδήλωση, καλή χρονιά, τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι είναι αποφασισμένος, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, να εργαστεί  για να προσφέρει λύσεις, αυτές που προσδοκούν οι δημότες του ενοποιημένου πλέον Δήμου Χίου, συμπληρώνοντας  ότι μόνο  με καλή συνεργασία θα αντιμετωπιστούν  αποτελεσματικά τα προβλήματα για την ανάπτυξη του τόπου μας.
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης, ο Στρατιωτικός Δ/της Χίου, ο Λιμενάρχης Χίου, οι Δ/τές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Πολεμικού Ναυτικού Χίου, εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, πρώην Δήμαρχοι της Χίου, οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Χίου, εκπρόσωποι φορέων  και πλήθος κόσμου.
   
   Τυχερός στάθηκε ο Στρατιωτικός Δ/της Χίου  Θεοχάρης Πανόπουλος, στον οποίο έτυχε το κομμάτι της πίττας με τον νόμισμα.
  
                              Από το Τμήμα  Δημοσίων Σχέσεων Δ. Χίου

Το logo του Ριο Ντε Τζανέιρο


Παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, παρουσιάστηκε στην Βραζιλία, το logo των Ολυμπιακών αγώνων του 2016.
Η εκδήλωση έγινε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι «οικοδεσπότες» παρουσίασαν με υπερηφάνεια το σηματάκι των αγώνων, στο οποίο απεικονίζονται ανθρώπινες φιγούρες να κρατιούνται από το χέρι.

Επίσκεψη εκτόνωσης στο Φανάρι


Ιστορική επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Bülent Arınç, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Φανάρι και την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα κατά τη συνάντηση

Ο Bülent Arınç έφτασε στο Πατριαρχείο γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδας και η συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο διήρκεσε συνολικά μία ώρα και διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κ. Arınç δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιείται για δύο λόγους. Αφενός για να εκφράσω τις ευχές μου στον Πατριάρχη, με αφορμή τη νέα χρονιά και αφετέρου, για να εκπληρώσω την υπόσχεση που του είχα δώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι θα τον επισκεπτόμουν. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα με τα βακούφια».

Ως προς το θέμα αυτό, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε καθήκον να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας που ζουν εκατοντάδες χρόνια σε αυτή τη χώρα».
«Τα βακούφια και οι άνθρωποι με διαφορετικά θρησκεύματα οφείλουν και πρέπει να ζουν άνετα και ειρηνικά, ευτυχισμένοι και μέσα σε κλίμα ευημερίας. Αυτή είναι η ευχή μας», επεσήμανε.
Παράλληλα, ο κ. Arınç υπενθύμισε ότι ο νέος νόμος για τα βακούφια ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και είπε ότι οι προσπάθειες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Deniz Baykal για την ακύρωσή του έπεσαν στο κενό, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε σχετικό αίτημά του. «Θεωρούμε καθήκον μας να εκπληρώσουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας που ζουν εκατοντάδες χρόνια στη χώρα αυτή. Διαθέτουμε έναν πολιτισμό που διακρίνεται για τον σεβασμό των διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων και πάνω σε αυτή τη βάση κινούμαστε».
  Αναφερόμενος στο ζήτημα του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, τόνισε: «Εμείς δεν δώσαμε τίποτα αλλά κάναμε αυτό που επιβάλλει ο νόμος. Για τα υπόλοιπα θέματα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε, υπάρχουν κάποια εμπόδια αλλά και αυτά θα τα ξεπεράσουμε, γιατί η Δικαιοσύνη το επιβάλλει να δοθούν πίσω τα δικαιώματα στους συνανθρώπους μας».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 περιήλθε και πάλι στην κυριότητα του Φαναρίου ο τίτλος ιδιοκτησίας του παλαιού Ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο. Με αυτόν τον τρόπο, έκλεισε ο κύκλος μιας διαμάχης που είχε ξεκινήσει το 1897 με την κατασκευή του κτηρίου, τη μετατροπή του σε ορφανοτροφείο, το κλείσιμο του τελευταίου από τις τουρκικές Αρχές το 1964 και την αμφισβήτηση, αρχικά, και αφαίρεση στη συνέχεια, του τίτλου ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, την περίοδο 1999-2005.
1952: Ο Adnan Menderes στον Πατριάρχη
Η επίσκεψη του Bülent Arınç στην έδρα του Πατριαρχείου δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Τούρκος αξιωματούχος στο Φανάρι. Το 1952, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Adnan Menderes, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που άπτονταν των σχέσεων ανάμεσα στο κράτος και τον θρόνο.
Στις 27 Μαΐου 1960, ο Menderes συνελήφθη μαζί με άλλους 37 αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, κατηγορούμενος για απόπειρα πραξικοπηματικής κατάληψης της εξουσίας. Καταδικάστηκε σε θάνατο από την τότε χουντική κυβέρνηση, για παραβίαση του Συντάγματος και εσχάτη προδοσία και εν τέλει οδηγήθηκε στην αγχόνη, όπου και εκτελέστηκε στο νησί Imrali στις 17 Σεπτεμβρίου 1961. 
zougla.gr

Ντου με καταιγίδα. Καταδρομική επιχείρηση των κατοίκων στην Κερατέα

Με επιτυχία στέφθηκε η «επιχείρηση κομάντος», στο ύψωμα του Οβριοκάστρου από τους κατοίκους της Κερατέας νωρίς το απόγευμα.
Με καταρρακτώδη βροχή, ισχυρούς ανέμους και αστραπές, περίπου 100 εξ αυτών ανέβηκαν στο βουνό, όπου και τα μηχανήματα των εργολάβων. Η διαδρομή ήταν από την πίσω πλευρά του υψώματος από τον δρόμο της Αναβύσσου. Την ίδια ώρα ισάριθμοι κάτοικοι με επικεφαλής τον απερχόμενο δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού και τον νέο Λαυρεωτικής Κωνσταντίνο Λεβαντή, σε μορφή διαδήλωσης πορεύτηκαν επί της Λεωφ, Λαυρίου προς το μπλόκ των ΜΑΤ (στον κόμβο για Οβριόκαστρου) για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη άρνηση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης που τους επιτρέπει τη διέλευση στις ιδιοκτησίες τους.
Η άφιξη των κατοίκων στο ύψωμα, όπου παραμένουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ (από τις 11 Δεκεμβρίου, στις 3.30 τη νύχτα όταν εγκαταστάθηκαν και τα τρία μηχανήματα – άνευ αριθμών κυκλοφορίας- των εργολάβων) αιφνιδίασε τους τελευταίους. Αντέδρασαν επιτιθέμενοι με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψεις προκειμένου να καταφθάσουν ενισχύσεις από τις διάσπαρτες στην περιοχή δυνάμεις τους να …προστατέψουν τα μηχανήματα. Ακολούθησαν αψιμαχίες και απειλές με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμένει φωταγωγημένη με προβολείς όλη νύχτα. Παρόμοιες επιχειρήσεως έγιναν πέντε ακόμη φορές , δύο στη διάρκεια της νύχτας όπου και τότε η περιοχή γέμισε τζιπ και προβολείς για ένα άσκοπο κυνηγητό στα βουνά.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω έχοντας μεταφέρει στον κόμβο ΒΙΟΠΑ την γιορταστική και κοινωνική ζωή της πόλης. Παρά το τσουχτερό κρύο κυρίως τα βράδια παραμένουν στις «επάλξεις» γύρω από τις φωτιές όπου και το αυτοσχέδιο φαρμακείο και η καντίνα. Εκεί γιόρτασαν τέσσερις ημέρες νωρίτερα με τους νεολαίους επιτυχόντες στα ΑΕΙ- ΤΕΙ. Εκεί καλωσόρισαν τον ερχομό του νέου χρόνο με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ευχές, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και την κοπή της πατροπαράδοτης πίτας υπό τις ευλογίες του πατέρα Σταματίου.
Δυστυχώς το εορταστικό κλίμα δεν έφθασε και στους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι παρέμειναν σε υπηρεσία 700 μέτρα πιο κάτω στον κόμβο Οβριοκάστρου.
Η οπισθοχώρηση τους, από τον κόμβο ΒΙΟΠΑ έγινε την Πέμπτη μετά την άρνηση του ειρηνοδικείου Λαυρίου να κάνει δεκτή την αίτηση των εργολάβων και του δημοσίου για προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της πρόσφατης απόφασης του ( : Απαγόρευσε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή μέχρι α)να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας, β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ων ανάδοχοι αυτού του έργου, γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας. )
Η προσπάθεια του δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού, εκείνη την ημέρα να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο «μετώπων» ώστε να περάσουν την πρωτοχρονιά σπίτια τους, δεν απέφερε το ζητούμενο Με το αίτημα του προς τον αξιωματικό των ΜΑΤ να εφαρμοστεί η σαφέστατη δικαστική απόφαση με την απομάκρυνση τους για να μπορέσουν οι κάτοικοι να πάνε στις ιδιοκτησίες τους άρχισαν οι διαπραγματεύσεις.. Η αρχική διαβεβαίωση ότι θα φύγουν σε μισή ώρα με την ενημέρωση της ιεραρχίας είχε ως αποτέλεσμα, πέντε ώρες αργότερα και κατόπιν εντολής, μια μικρή οπισθοχώρηση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωστ. Λεβαντής σέβεται απόλυτα την επιθυμία των κατοίκων και ζητά την εφαρμογή του νόμου. « Με αυτή την υπόθεση η πόλη ολόκληρη έχει ξεσηκωθεί και δεν πρόκειται να υποστείλει την σημαία του αγώνα», υπογραμμίζει συνεχλιζοντας: Επί ένα μήνα οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στα κτήματα τους, αυτήν την εποχή του κλαδέματος. Όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να λήξει να ληφθεί υπόψη η πρόταση των κατοίκων να εκδοθούν οι άδειες και να καταρτιστούν μελέτες. Δεν είμαστε κάθετοι στην επιλογή της περιοχής μας, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε υπάρχει και η πρόταση 2003 του Αναπτυξιακός Σχεδιασμού Λαυρεωτικής ( 8 δήμοι περιοχής δικό τους χώρο για τα σκουπίδια με θερμική επεξεργασία …).
Οι κατοίκοι είναι ενημερωμένοι σε βάθος και έχουν προτάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε την άποψη του ντόπιου μηχανικού Γιώργου Χατζηδιαμαντή διευθυντή του εργοστασίου της DOW στο Norsepink της Σουηδίας. «Δίπλα στο εργοστάσιο μας στην Σουήδια, υπάρχει εργοστάσιο καύσης υπολειμμάτων από το οποίο θερμαίνεται όλη η πόλη. Στον παρακείμενο βιολογικός καθαρισμό ρίχνονται τα απόβλητα του εργοστασίου και ο χώρος είναι καθαρός και καταπράσινος. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να γίνει σε αυτό το σημείο, στο Βιοτεχνικό Πάρκο όπου υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού, δρόμος και χώρος για τις διάφορες μονάδες. Η υπουργός περιβάλλοντος κ Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι θα γίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής, αλλά η τοποθεσία δεν είναι κατάλληλη για τα εργοστάσια κομποστοποίησης, καύσης, τις μονάδες διαλογής κ.λ.π.… Το Οβριόκατρο δεν ενδείκνυται για κανένα λόγο. Είναι δύσβατη περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτρισμός ούτε η δυνατότητα απορροής των αποβλήτων. Άρα πρόκειται για μια λεκάνη χώρου συσσώρευσες σκουπιδιών με μια μεμβράνη ελάχιστης αξιοπιστίας για τη στεγανοποίηση του και με μοναδική δυνατότητα την ταφή των σκουπιδιών. Πρόκειται λοιπόν, για ένα ΧΥΤΑ του οποίο η συζήτηση άρχισε το 1995, ακολούθησε η πρόταση του 2003 και ερχόμαστε το 2011 να συζητάμε τις ίδιες, παρωχημένες θέσεις.
http://olympia.gr/2011/01/02/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af/

Εννιά μέτρα νερό στην Αυστραλία - 12 πόλεις βυθίστηκαν

Μεγάλα τμήμα των παράκτιων περιοχών της βορειοανατολικής Αυστραλίας είναι πλημμυρισμένα σε μια περιβαλλοντική καταστροφή που αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους...
Νεκρή μία γυναίκα 41 ετών η οποία εξαφανίστηκε όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό της τον πλημμυρισμένο ποταμό Λίτσχαρτ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός της βρέθηκε περίπου 2 χλμ. μακρύτερα. Ένας ενήλικος και τρία παιδιά που επέβαιναν στο όχημα διασώθηκαν.
Η πόλη Ρόκχαμπτον, 600 χλμ. βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μπρισμπέιν, με πληθυσμό 77.000, αποκλείστηκε, και το 40% των σπιτιών σε αυτή αναμένεται να πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες καθώς τα νερά θα φθάσουν τα 30 πόδια (9 μέτρα). Τμήματα του Κουίνσλαντ ενδέχεται να μείνουν αποκλεισμένα για ημέρες, ενώ οι πλημμύρες προκάλεσαν πλήρη αναστολή στην οικονομική δραστηριότητα, με τα ανθρακωρυχεία και τη γεωργία να πλήττονται ιδιαίτερα.

Οι βροχοπτώσεις έχουν εξασθενίσει αλλά τα νερά φθάνουν σταδιακά από τα ποτάμια συστήματα στις ακτές. Δρόμοι και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κοπεί κατά μήκος των ανατολικών ακτών, ενώ το Ρόκχαμπτον πλημμυρίζει αργά. Σε ορισμένες περιοχές τα νερά έχουν φθάσει τα 8,8 μέτρα. Ο δήμαρχος Μπραντ Κάρτερ είπε ότι η πόλη είναι αποκλεισμένη και το ποτάμι φουσκώνει με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να υψώσουν φράγματα από σάκους με άμμο.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και κέντρα εκκένωσης στήθηκαν βιαστικά, ενώ αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για την περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν στην εκκένωση.
Πάνω από 12 πόλεις είναι ήδη κάτω από το νερό.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εκτίμησε ότι τα νερά των πλημμυρών στην πόλη μπορεί να φθάσουν τα εννιά μέτρα την Δευτέρα και να ξεπεράσουν τα 9,4 μέτρα την Τετάρτη - επίπεδο παρόμοιο με τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί το 1991 και το 1954.
Ο υπουργός Οικονομικών Άντριου Φρέιζερ περιέγραψε τις πλημμύρες ως «καταστροφή βιβλικών διαστάσεων» και εκτίμησε ότι οι ζημιές θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια Αυστραλίας [980 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, περίπου 747 εκατ. ευρώ].
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Το ZTE Light Tablet PC ήρθε στην Ελλάδα

zte-tablet-pc-light-wind
Τo ZTE Light Tablet PC, ένα προσιτό Tablet PC με λογισμικό Android 2,1 και πρόσβαση σε 70.000 δωρεάν εφαρμογές στο android market, οθόνη αφής 7΄΄, κάμερα 3mpxls, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω 3G/HSDPA με ταχύτητες έως 14,4Mbps ή μέσω Wi-Fi ασύρματου δικτύου ενώ έχει βάρος 350γρ. και διαστάσεις 190x110x13mm ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά από τα καταστήματα Wind.
«Η συνεργασία μας με την ZTE για την αποκλειστική διάθεση ενός προσιτού Tablet PC στην Ελληνική αγορά συνάδει πλήρως με τη στρατηγική που εφαρμόζουμε για προσφορά προσιτών Smartphones και παράλληλα αύξηση της χρήσης του Mobile Internet. Το Light Tablet PC της ΖΤΕ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα της αγοράς. Σε συνδυασμό μάλιστα με την προσφορά των καταστημάτων μας, με νέα σύνδεση στο WIND One, οι καταναλωτές πλέον μπορούν να το αποκτήσουν ακόμα και δωρεάν και να επωφεληθούν από τις απίθανες λειτουργίες του» δήλωσε σχετικά ο ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών WIND, Bάιος Καραντίνος.
Στην Ελλάδα διατίθεται εντελώς Δωρεάν με νέα σύνδεση στο πρόγραμμα WIND ONE XL για απεριόριστα αστικά/υπεραστικά από σταθερό και κινητό, δωρεάν 600 λεπτά προς κινητά, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν τόσο από το σταθερό όσο και από το κινητό, απεριόριστες διεθνείς κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα 48 χωρών από το σταθερό, απεριόριστο Broadband ADSL έως 24Mbps στο σπίτι, δωρεάν 100ΜΒ mobile internet στο κινητό και επιπλέον απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ του σταθερού και του κινητού με πάγιο 99,90€/μήνα.
Χωρίς συμβόλαιο το ΖΤΕ Light Tablet PC διατίθεται στην προνομιακή λιανική τιμή των 349€ και δώρο 7 ημέρες WIND Mobile Broadband με κάρτα!

Το ξυπνητήρι του iPhone αποδεικνύεται εκ νέου ελαττωματικό

mouse2house-i-phone-4
Τις δύο πρώτες μέρες του χρόνου επανεμφανίστηκε πρόβλημα με το ενσωματωμένο ξυπνητήρι του iPhone, εκθέτοντας τον κόσμο που βασίζει στη συσκευή την αφύπνισή του.
Εκνευρισμένοι blogger και χρήστες του Twitter παραπονούνται ότι καθυστέρησαν να πάνε στη δουλειά τους ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν για να πάρουν τραίνα και αεροπλάνα. Η Apple παραδέχτηκε και πάλι το πρόβλημα και είπε ότι θα το επιδιορθώσει μέχρι αύριο. Δεν έδωσε εξηγήσεις για την προβληματική συμπεριφορά της συσκευής, που παρουσιάζεται τόσο στο iPhone 4 όσο και στις παλαιότερες συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί ως προς το λογισμικό τους.
Αντίστοιχο πρόβλημα είχε εμφανιστεί πριν από δύο μήνες με την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, εκθέτοντας τότε τους χρήστες που εμπιστεύτηκαν την αφύπνισή τους στο iPhone, αφού καθυστέρησαν στη δουλειά και στα ταξιδιωτικά τους ραντεβού.
Η Natalie Harrison, δήλωσε εκ μέρους της Apple:"Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα που σχετίζεται με τη μεμονωμένη ρύθμιση του ξυπνητηριού που εμφανίστηκε την 1η και 2η του Γενάρη. Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίζουν τα ξυπνητήρια τους σε επαναλαμβανόμενη λειτουργία γι' αυτές τις ημερομηνίες, οπότε όλα τα ξυπνητήρια θα λειτουργήσουν σωστά στις 3 Ιανουαρίου."Ο Jonathan Flides, δημοσιογράφος τεχνικών ζητημάτων του BBC, χαρακτήρισε το πρόβλημα ντροπιαστικό για την Apple, όχι μόνο επειδή συνέβη ξανά πριν από 2 μήνες, αλλά επειδή η εταιρεία υπερηφανεύεται για τον απλό τρόπο λειτουργίας των συσκευών της. Πρόκειται για ένα απλό λάθος, που δρα όμως προσθετικά στην καταστροφή της φήμης της εταιρείας.
Κατά τα λεγόμενα του Flides, η Apple απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημα την προηγούμενη φορά, αφού το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, παρ' όλη τη διαφορά ημερών για την αλλαγή της ώρας στις διάφορες χώρες. Θα έπρεπε να είχε πάρει το μάθημά της από εκείνη την περίπτωση και να προβλέψει το σημερινό πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα θα επιλυθεί στις 3 Ιανουαρίου, αλλά οι δύο μέρες καθυστέρησης είναι σημαντικές για κάποιους ανθρώπους.
Πηγή: adslgr.com & BBC

Πυρηνικό «άλμα» από την Κίνα

Αυτονομία για 3.000 χρόνια ισχυρίζεται ότι αποκτά η Κίνα αναφορικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ουρανίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ομάδα επιστημόνων κατόρθωσε να αναπτύξει μια νέα τεχνική επαναχρησιμοποίησης του ουρανίου που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε εργοαστάσια παραγωγής ενέργειας.
Σημειώνεται πως το σύνολο των κοιτασμάτων ουρανίου στην Κίνα υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 170.000 τόννους. Η χώρα διαθέτει σήμερα σε λειτουργία 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες που παράγουν συνολικά 10 Gigawatts ενέργειας και έχει θέσει ως στόχο την ενεργοποίηση άλλων 28 μονάδων μέχρι το 2020 προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και τον άνθρακα.
www.enet.gr

ISUZU D-max Ακρως κυνηγετικό!

ISUZU D-max    Ακρως κυνηγετικό!
Η αποστολή στο Βελούχι για την κάλυψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Πόιντερ έγινε με το απολαυστικό ISUZU D-max, που μας έχει παραχωρήσει η επίσημη αντιπροσωπεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ, για να καλύπτουμε τους Αγώνες του ΟΚΑΔΕ του οποίου είναι χορηγός για ολόκληρο το 2010. Εχουμε διανύσει ήδη 27.000 χιλιόμετρα από την αρχή του έτους με το... χλιδάτο ISUZU D-max και πραγματικά το έχουμε απολαύσει. Ούτε ένα... τριξιματάκι δεν μας έχει παρουσιάσει. Λιμουζίνα στην άσφαλτο και θηρίο στα... κατσάβραχα. Ηδη το ISUZU D-max έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψαγμένων κυνηγών και πολλά γνωστά ονόματα όπως οι Πονηρέας, Νιάνιος, Θεοχάρης, Μελισσαρόπουλος κλπ . «κυνηγάνε» με ένα ISUZU D-max . Η τιμή για το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι περίπου 27.000 ευρώ (ανάλογα με τον ζητούμενο εξοπλισμό). Περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στο 210-3499344 και καλό θα είναι να μην παραλείψετε να δηλώσετε ότι είστε κυνηγός. Ολο και κάποιο δωράκι θα πάρετε...
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
-Κινητήρας: 2,5 3,0
-Ισχύς (ps): 156 184
-Επιτάχυνση (0-100 χ.α.ω): 12,1¨ 10,1¨
-Τελική Ταχύτητα (χ.α.ω.) 170-180

7 τρισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα θα σταλούν από τα κινητά το 2011

Κι όμως στην εποχή των βιντεοκλήσεων, της εικόνας, των τηλεφώνων με δύο κάμερες και των λοιπών gadgetοειδών τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει η 2η φύση μας όπως μας λέει η ABI research το 2011...
θα σταλούν επτά τρισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα από 4.8 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.
Το θέλετε και με τα… μηδενικά του για να γίνει κατανοητό; 7.000.000.000.000 μηνύματα θα σταλούν από 4.800.000.000 τηλέφωνα. Ειλικρινά είναι αριθμοί που ο ανθρώπινος νους δύσκολα μπορεί να κατανοήσει…
“Είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας-κλειδί στην σύγχρονη εποχή,” λέει ο κος Neil Strother, της ABI. “Και ένας θαυμάσιος χώρος για να επικοινωνούν οι marketers με τους καταναλωτές…,” συμπληρώνει.
Μόνος ανταγωνιστής, το e-mail…
Από την άλλη το Business Insider έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για το ποιος είναι, άγνωστο ακόμη για πόσο, ο ‘βασιλιάς’ με τον αριθμό των emails που εστάλησαν το 2009. Όπως λέει η εταιρία αναλύσεων Pingdom, 1.4 δισεκατομμύρια χρήστες email έστειλαν 90 τρισεκατομμύρια emails.
Αυτό είναι 90,000,000,000,000 emails κυρίες και κύριοι…
http://www.gadgetfreak.gr/

Το άγνωστο αντικείμενο που κατέρριψε η ισραηλινή αεροπορία.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα Ευρώπης και ΗΠΑ, μετέδωσαν την είδηση ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο πάνω από τον κεντρικό πυρηνικό αντιδραστήρα του Ισραήλ! Το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Νεκρά Θάλασσα, στην περιοχή Ντιμόνα στην έρημο Νεγκέβ και οι πτήσεις πάνω από αυτό, απαγορεύονται.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το άγνωστο αντικείμενο ερχόταν από τον νότο της Ιορδανίας στα σύνορα με τη Νεκρά Θάλασσα και πετούσε με κατεύθυνση την πόλη της Ντιμόνα.
Όπως μετέδωσε στο CNN, "μόλις το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εισήλθε στην απαγορευμένη εναέρια ζώνη, η Πολεμική Αεροπορία αντέδρασε και ένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος σηκώθηκε, με εντολή να καταστρέψει το ύποπτο αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με αερόστατο. Τελικά το άγνωστο αντικείμενο βλήθηκε με πύραυλο αέρος αέρος και κατεστράφη".
Γιατί δεν βρέθηκαν συντρίμια!

H αναφορά των πιλότων, όπως την μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, ανέφερε ότι αυτό που κατέρριψαν έμοιαζε με ένα "τηλεκατευθυνόμενο μπαλόνι με μηχανική υποστήριξη". Η εφημερίδα "The Jerusalem Post" χαρακτήρισε "αστειότητες" τα δημοσιεύματα περί ΑΤΙΑ και έκανε λόγο για "μετεωρολογικό μπαλόνι"¨.
Το παράξενο της υπόθεσης, εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι ίδιες οι ισραηλινές αρχές, ανακοίνωσαν πως δεν εντόπισαν απολύτως τίποτε στην περιοχή της κατάρριψης, ούτε συντρίμμια, ούτε θραύσματα που θα πιστοποιούσαν την ταυτότητα του αντικειμένου! Ο στρατός από την πλευρά του, επιμένει ότι ακολούθησε πιστά τη διαδικασία αναχαίτισης και την ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία!
Επιπλέον, ενώ ο εναέριος χώρος της περιοχή έκλεισε κατά τη διάρκεια του συμβάντος, και όλες τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Εϊλάτ σταμάτησαν, μετά την κατάρριψη, οι πτήσεις ξανά άρχισαν κανονικά, χωρίς ποτέ κανείς να ανακοινώσει τι ακριβώς συνέβη!
Είναι σαφές ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, λένε τη μισή αλήθεια! Αν επρόκειτο απλώς για ένα μπαλόνι που οδήγησε σε λάθος συναγερμό, θα ήταν πολύ απλό να δείξουν δημοσίως ό,τι απέμεινε από την κατάρριψή του και να τελειώσει η συζήτηση εκεί!

Μια… hi tech κιβωτός είναι το υπέρτατο ξενοδοχείο πολυτελείας!

Το Ρωσικό αρχιτεκτονικό γραφείο Remistudio πήρε την ιδέα της βιόσφαιρας και και την εξέλιξε με το απίστευτο δημιούργημα που έχει την ονομασία “Ark Hotel.”
Σχεδιασμένο πραγματικά ως κιβωτός αφού θα αντέχει σε πλημμύρες, παλιρροϊκά κύματα και απίστευτα αυξημένο επίπεδο θαλάσσιων υδάτων το συγκεκριμένο ξενοδοχείο σε μια τέτοια περίσταση θα επέπλεε ανεξάρτητα πάνω στην επιφάνεια του νερού παρέχοντας ένα ‘πράσινο’, αυτόνομο περιβάλλον από το οποίο, στη θεωρία, κανείς δεν θα χρειαζόταν να φύγει – πολύ…. 2012 μας ακούγεται αυτό και ακόμη δεν μπήκαμε στο ’11!
Το Ark design έχει σαν έμπνευση και ‘μηχανισμό’ αρχιτεκτονικό ένα σύστημα από καλώδια και καμάρες όπου κατανέμεται ομαλά το φορτίο και έτσι υπάρχει αντοχή στους σεισμούς και τα αλλά … καταστροφικά συμβάντα.
Εσωτερικός κήπος δίνει έναν χώρο… απόδρασης με πλούσιες εικόνες, φωτοβολταϊκά φυσικά δίνουν την ενέργεια τους ενώ σύστημα συλλογή του βρόχινου νερού και ένας σκελετός από εξωτικό αλλά ανακυκλώσιμο υλικό με την ονομασία ethyltetrafluoroethylene (ETFE) είναι το κύριο συστατικό κατασκευής – το ίδιο υλικό από το οποίο φτιάχτηκε το υπέροχο κολυμβητήριο των Κινέζων στους Ολυμπιακούς…
Το Ark σχεδιάστηκε από το Remistudio με τη βοήθεια του προγράμματος “Architecture for Disaster Relief” της Ένωσης International Union of Architects’.



http://www.gadgetfreak.gr/

Xιλή - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι από το σεισμό των 7,1 βαθμών

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στο κέντρο της Χιλής, στο εσωτερικό των εδαφών, 171 χιλιόμετρα νότια της Κονσεπσιόν...
η οποία είχε καταστραφεί από φονικό σεισμό το Φεβρουάριο, χωρίς να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).
Αρχικά, το USGS είχε αναφέρει πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν ανοικτά των ακτών.
"Με βάση τα γνωστά δεδομένα που αφορούν τους σεισμούς και τα τσουνάμι, δε υπάρχει καμία απειλή για τσουνάμι μεγάλου εύρους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού. "Ωστόσο, σεισμοί τέτοιου μεγέθους προκαλούν κάποιες φορές τοπικά τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές κατά μήκος των ακτών που βρίσκονται λίγότερα από 100 χλμ μακριά από το επίκεντρο", προσθέτουν οι αμερικανοί ειδικοί.
Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 17:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται κοντά στις ακτές, στην επαρχία Αραουκάνια, 589 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο, στο εσωτερικό. Είχε εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές ή για απώλειες από το σεισμό.
naftemporiki.gr

Χιλιάδες νεκρά πουλιά έπεσαν από τον ουρανό, στο Άρκανσο των ΗΠΑ

Με μια «βροχή» νεκρών πουλιών ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της κωμόπολης Μπιμπ στην Πολιτεία Άρκανσο την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς.
Χιλιάδες πουλιά έπεσαν νεκρά από τον ουρανό και τα αίτια του θανάτου τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Σύμφωνα με την επιτροπή αλιείας και κυνηγιού της Πολιτείας του αμερικανικού νότου, η μυστηριώδης βροχή πουλιών άρχισε το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς.
Οι Αρχές έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον 1.000 νεκρά πουλιά πεσμένα στους δρόμους της πόλης, εξηγεί η επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook.
Ακόμα δεν έχει καθοριστεί η αιτία για τον θάνατο των πουλιών. Εξετάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Arkansas Times, τα πτηνά μπορεί να επλήγησαν από το χαλάζι σε μεγάλο ύψος ή από κεραυνό.
Άλλη εκδοχή «ενοχοποιεί» τα πυροτεχνήματα από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς που μπορεί να τρόμαξαν τα πουλιά καθώς πετούσαν.
tanea.gr