Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2011

Το 2011 φέρνει 13 «θαύματα»

Με την αλλαγή του χρόνου τα ήδη επιτυχημένα επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα συνεχίζουν και η επιθεώρηση Nature στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα εστιάζει σε 13 συγκεκριμένες εξελίξεις που αναμένεται ότι θα γίνουν μέσα στο 2011.

 Σύμφωνα λοιπόν με το Nature, μέσα στο 2011 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα πρώτα

Συναγερμός στην Ολλανδία για το τοξικό νέφος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Αρχές και πολίτες στο νότο της Ολλανδίας, για το πυκνό σύννεφο καπνού που έχει δημιουργηθεί, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών κοντά στο Ρότερνταμ. Στο εργοστάσιο χημικών βρίσκονταν αποθηκευμένα περισσότερα από 400.000 λίτρα καρκινογόνων χημικών ουσιών.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το νερό στα Χανιά

Χωρίς τον φόβο της λειψυδρίας θα κυλήσει η φετινή χρονιά στα Χανιά καθώς οι ποσότητες νερού απ’ τις βροχές και τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν - και προβλέπεται να συνεχιστούν στο επόμενο δίμηνο- κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, διευθυντής στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της ΕΜΥ, κ. Μανώλης Λέκκας.

Διάστάσεις παίρνει το σκάνδαλο διοξίνης στη Γερμανία


Μεγαλύτερων διαστάσεων από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αποδεικνύεται το σκάνδαλο διοξίνης στη Γερμανία.... Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περίπου 3.000 τόνοι μολυσμένης τροφής διανεμήθηκαν σε περισσότερες από 1.000 φάρμες εκτροφής πουλερικών και χοίρων σε οκτώ γερμανικά κρατίδια. Αρχικά, η μολυσμένη τροφή είχε υπολογιστεί σε 500 τόνους.

Γιγαντιαίος τόνος πωλείται έναντι 300.000 ευρώ

Γιγαντιαίος ερυθρός τόνος πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού ρεκόρ των 32,49 εκατ. γεν δηλαδή 396.000 δολαρίων ή 300.000 ευρώ από τον οίκο Tsukiji στο Τόκιο.


 Το ψάρι, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σούσι, αγοράστηκε από εστιατόριο στην επαρχία Γκίνζα του Τόκιο και αλυσίδα σούσι του Χονγκ Κονγκ και είχε βάρος 342 κιλά.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 2011. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Μέσα στο Φεβρουάριο και υπό λογικές προϋποθέσεις θα γίνουν οι κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων , και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι τακτικές κρίσεις στους τρεις κλάδους των ΕΔ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ δείχνει ότι θα γίνουν οι κρίσεις, παρά το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε πρόωρες εκλογές και διαφορετικό σκηνικό.

Όχι καλύτερη από την Ελλάδα η οικονομική κατάσταση της Γαλλικής Οικονομίας

«Όχι καλύτερη από την Ελλάδα – σε αξιοθρήνητη κατάσταση η γαλλική οικονομία», είναι ο τίτλος ανάλυσης της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung:
«Ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει μεν υπέρμαχος της πολιτικής της σταθερότητας, αλλά τα γεγονότα και οι αριθμοί, αλλά και τα μέτρα που έλαβε στο παρελθόν και η εμπειρία λένε άλλα.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας ήταν για την κυβέρνηση Σαρκοζί πραγματική ψυχρολουσία. Αντί της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ για το 2010 κατά 1,6% η αύξηση άγγιξε μόνον το 1,4%. Για το 2011 η γαλλική κυβέρνηση αναμένει αύξηση ύψους 2%, αλλά ο ΟΟΣΑ και σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι αναμένουν το πολύ 1,6%. Αυτό σημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα θα είναι επίσης λιγότερα από όσα αναμενόταν και ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα διογκώνεται.

Ξύλο μεταξύ αλλοδαπών και ξύλο μεταξύ ...αστυνομικών!Εντάξει, δυστυχώς έχουμε συνηθίσει στα πλακώματα μεταξύ αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές της χώρας – αν και όχι στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστα τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και αστυνομικών σε στιγμές έντασης.

Καταστρέφονται καλλιέργειες στην Ηλεία

Μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα εσπεριδοειδή, η πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί προβλήματα και σε πολλές εποχιακές καλλιέργειες. Εκατοντάδες στρέμματα κουνουπιδιού, μπρόκολου, πατάτας, φασολιών και κολοκυθιού πλέον δεν είναι εμπορεύσιμα, αφού ο παγετός και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο προϊόν.

Τρεις εξημερωμένες λύκαινες έδωσαν πριν από 15.000 χρόνια ζωή σε όλους τους σκύλους


Associated Press
Με το «αίνιγμα» της καταγωγής του να έχει πλέον λυθεί, δεν έχει λόγους να μην κοιμάται ήρεμος...

Λονδίνο: Ο τετράποδος φίλος του ανθρώπου «χωρίζεται» σήμερα σε εκατοντάδες ράτσες, «κυκλοφορώντας» σε κάθε πιθανό χρώμα και μέγεθος· ωστόσο, νέες επιστημονικές μελέτες με τη «συμβολή» του DNA έρχονται να αποδείξουν ότι όλοι οι σκύλοι κατάγονται από μία και μοναδική αγέλη λύκων που εξημερώθηκε στην ανατολική Ασία πριν από 15.000 χρόνια.

Ελληνικός Ιχνηλάτης

Ο παραμελημένος Έλληνας Ιχνηλάτης, ολιγαρκής, αφοσιωμένος, αγέρωχος με προσόντα που δεν έχουν μελετηθεί ακόμη. Ένας σκύλος μέσου μεγέθους από 48 έως 54 εκατοστά. Έχει χρώμα μαύρο με πυρόξανθες περιοχές. Σαφώς αρχέγονος τύπος διώκτη-ιχνηλάτη, αγροτικός, με δυνατό σκελετό, χωρίς βάρος, σφιχτοδεμένος, ταχύτατος καλπαστής, με εκπληκτική ισχύ για το μέγεθός του και εκρηκτική απόδοση έργου.

Έρχεται αιφνιδιαστικά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Liberman για ΑΟΖ και αμυντική συνεργασία

Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών.

Η Τουρκία δημιουργεί στρατό συνόρων δύναμης 50.000 ατόμων

Ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι στα πλαίσια της προαρμογής και της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., η Τουρκία, μέχρι το 2014 θα ιδρύσει στρατό συνόρων δύναμης 50.000 ατόμων.

Είναι τελικά " αόρατο " το κινέζικο μαχητικό;

Η Κίνα χρειάζεται ακόμη αρκετά χρόνια για να τελειοποιήσει ένα αεροσκάφος τύπου stealth, παρά την αποκάλυψη εικόνων που δείχνουν ότι φαίνεται να έχει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ερωτηθείς, πότε η Κίνα θα μπορέσει να θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ένα τέτοιο "αόρατο" αεροσκάφος ο αντιναύαρχος Ντέιβιντ Ντόρσετ, αναπληρωτής επικεφαλής των Ναυτικών
Επιχειρήσεων για Κυριαρχία στις Πληροφορίες και διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ναυτικού, είπε ότι θα χρειαστεί χρόνια.

Το ρόδι εμποδίζει τις μεταστάσεις

Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού αναστέλλει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στο χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να μπλοκάρουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στο χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους. Ο χυμός ροδιού παρασκευάζεται εύκολα, καθώς το ρόδι στύβεται όπως όλα τα εσπεριδοειδή και δεν χρειάζεται ειδικός αποχυμωτής. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα π! ου υπήρχαν σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη να μετασταθούν στα οστά.

Ψεύτικο email από την Εθνική Τράπεζα ζητά να καταχωρήσουμε pin και αριθμό κάρτας

Μόλις μου ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου ένα email στο οποίο εμφανίζεται σαν αποστολέας ethnocash security message
Και μέσα στο οποίο μήνυμα λέει:
Έχετε ένα νέο μήνυμα ασφαλείας σχετικά με την ΕΘΝΟcash κάρτα σας.
Για να διαβάσετε το μήνυμα που χρειάζεστε ΕΘΝΟcash τα στοιχεία της κάρτας σας.
Κάντε κλικ στον σύνδεσμο παρακάτω για να διαβάσετε το μήνυμα.

Φιλιππίνες: Το θύμα φωτογράφησε τον δολοφόνο του

ΜΑΝΙΛΑ
Η αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλε ένας πολιτικός στις Φιλιππίνες λίγο πριν δολοφονηθεί οδήγησε τιις Αρχές στη σύλληψη του δολοφόνου του!
Ο δημοτικός σύμβουλος της Μανίλα Ρεϊνάλντο Ντάγκσα έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αγνώστου ανήμερα την πρωτοχρονιά.

HYUNDAI Veloster


Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του πολύαναμενόμενου coupe Veloster, λίγες μόνο μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit.
Πρόκειται για το μοντέλο που θα επαναφέρει τη Hyundai στο παιχνίδι των coupe, από όπου και απουσιάζει τα τελευταία χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του 3θυρου μοντέλου της, Coupe. Ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέας φιλοσοφίας μοντέλο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η διάταξη των θυρών.

Η easyJet προχωρά στην απόκτηση νέων αεροσκαφών από την Airbus

Η easyJet, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Airbus για να ασκήσει τα δικαιώματά της για την αγορά 15 αεροσκαφών Α320 με παράδοση στο...
διάστημα μεταξύ 2011 έως 2014 καθώς και για να εξασφαλίσει option για νέες παραγγελίες για περισσότερα από 33 αεροσκάφη Α320. Επιπρόσθετα, 20 από τα αεροσκάφη Α319, που η easyJet είχε συμφωνήσει να παραλάβει από την Airbus μετατράπηκαν σε παραγγελία για αεροσκάφη τύπου Α320.

Τουρκική τράπεζα δανείζει Έλληνες Αξιωματικούς

"Έφτασα εξω από την τουρκική τράπεζα της Ξάνθης. Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα. Πού μπαίνω; σκέφτηκα! Η ανάγκη όμως ήταν πολύ μεγάλη...
Έπρεπε να πάρω δάνειο και οι Ελληνικές τράπεζες δεν μου έδιναν, αν και στρατιωτικός, επειδή δεν είχα εγγυητή!!! Πού να το βρω τον εγγυητή σε μία πόλη που δεν έχω φίλους παρά μόνο γνωστούς; Μας έκοψαν και από τον μισθό και ο προγραμματισμός της οικογένειας τινάχτηκε στον αέρα...

F1: Η VW σε συνεργασία με την Red Bull το 2013

Ο Christian Horner και ο Dietrich Mateschitz αφήνουν υπόνοιες για λήξη της συνεργασίας με την Renault για παροχή κινητήρων, για να ανοίξει εκ νέου συνεργασία με την Volkswagen.
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη κατασκευάζει κινητήρες για τα μονοθέσια της Formula 3 και όταν κοινοποιήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα η απόφαση για το νέο κανονισμό των κινητήρων από V8 σε τετρακύλινδρους κινητήρες, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την είσοδο της στο θεσμό.

ΣΟΚ! Κόσμος αρπάζει και τρώει σκυλιά σε περιοχές της Αθήνας

Καταγγελίες σοκ και κατάσταση εξαθλίωσης σε περιοχές της Αθήνας.
Στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, όπως είναι τα Πατήσια, οι κάτοικοι όλων των εθνικοτήτων βρίσκονται στο πιο σοκαριστικό στάδιο της εξαθλίωσης...
Εκεί, σε πολλά από τα μικρά διαμερίσματα που ζουν στοιβαγμένοι δεκάδες άνθρωποι, τις ημέρες της απόλυτης απόγνωσης και απόλυτης θολούρας που φέρνει η πείνα, το μεσημεριανό τραπέζι «στρώνεται» με τα σκυλάκια που αρπάζουν από τις γειτονιές.

Νέα εκτεταμένα επεισόδια στη Κερατέα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στην Κερατέα, με οδομαχίες, μολότοφ, πετροπόλεμο, αλλά και χημικά από την πλευρά των αστυνομικών.
Φθορές σε έξι υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας και στα τμήματα Τροχαίας και Τάξης, στην Κερατέα, προξένησαν νεαροί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή, λόγω των συνεχιζόμενων αντιδράσεων για την κατασκευή ΧΥΤΑ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποια με καλυμμένα