Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011

Η ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα

  Η Χούντα το 74 παραδίδει στον “Εθνάρχη” υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο “Εθνάρχης” μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

Σαν σήμερα η επική μάχη του Κιλκίς-Λαχανά

Η μάχη του Κιλκίς-Λαχανά 19-21 Ιουνίου 1913
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ
Ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος έχει λήξει με την ολική επικράτηση των συμμάχων έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...
Οι εδαφικές απώλειες των Τούρκων έναντι ,των Βουλγάρων των Ελλήνων, των Σέρβων αλλά και των Μαυροβουνίων είναι τεράστιες καθώς η μόνη περιοχή που ελέγχουν στην Ευρώπη είναι η Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα της. Η σύμπνοια που επέδειξαν τα Γενικά Επιτελεία των τεσσάρων χωρών καθώς και η σταθερή πολιτική που ακολούθησαν οι πολιτικές ηγεσίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του πολέμου.

Ηλιακός φορτιστής για το iPhone

 Άλλο ένα must των διακοπών σου είναι εδώ. Όπου κι αν πας, ακόμα κι αν δεν έχει ρεύμα, το iPhone

iΜπαμπού


 
Είσαι σε ερημικό νησί, έχεις το iPhone, έχεις τον ηλιακό φορτιστή για το iPhone και πλέον έχεις και το ηχείο μπαμπού.

Απολαύστε το «Jump On Board»!Ένα φαντασμαγορικό digital παιχνίδι που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής ένωσης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τη Globalstar Interactive.

Στο «κόκκινο» η ηλιακή ακτινοβολία στην Κρήτη, χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας

 
 Σε πολύ υψηλά επίπεδα, που απαιτούν τη λήψη προστατευτικών μέτρων από τον ήλιο, θα βρίσκεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες, ο δείκτης υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας UV στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον
προγνωστικό χάρτη που εκδίδει καθημερινά το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο δείκτης UV απο σήμερα το μεσημέρι, αλλά και την υπόλοιπη εβδομάδα, σε ολόκληρη την Κρήτη θα κυμαίνεται :

Ξύπνησε και βρισκόταν πάλι στο έτος 1992…

Ξύπνησε και βρισκόταν πάλι στο έτος 1992…Η 34χρονη Ναόμι Τζέικομπς πήγε για ύπνο κανονικά ένα βράδυ και όταν ξύπνησε βρισκόταν σε... άλλη ζωή.
Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, περιγράφει πως βίωσε μία σπάνια μορφή αμνησίας από την οποία πάσχει...

Ecowash - φορητό πλυντήριο πιάτων

Το Ecowash είναι ένα φορητό πλυντήριο πιάτων που μπορείτε να πάρετε μαζί σας για πικ νικ και κάμπινγκ. Συνδυάζοντας τα αποτελούμενα μέρη ενός κάδου με νερό, βούρτσα καθαρισμού, διάλυσης και...

Ιστορία των Φάρων-Φαρικό δίκτυο στην Ελλάδα

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ
Η ονομασία των φάρων συνδέεται άμεσα με τον πύργο που έκτισε στο Αιγυπτιακό νησί Φάρος...
στα ανατολικά της εισόδου του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, ο μεγάλος Αρχιτέκτονας των Ελληνιστικών χρόνων Σώστρατος. Ο πύργος κτίστηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα και κατέρρευσε από σεισμό τον 8ο μ. Χ. αιώνα. Από το όνομα αυτού του νησιού της Αιγύπτου πήραν την ονομασία τους όλοι οι πυρσοφόροι πύργοι, οι οποίοι χρησίμευαν για την επισήμανση της πορείας των πλοίων εκτοπίζοντας κάθε άλλη γνωστή μέχρι τότε ονομασία.

Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών

Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ....
νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.