Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

Μεγάλη φωτιά στο Μονοδεντρι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χτές το μεσημέρι στην περιοχή Μονοδένδρι του Δήμου Χίου. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πείρε μέρος σχεδόν όλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου καθώς και σχεδόν όλες οι εθελοντικές ομάδες του νησιού μας.

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θεσμοθετείται νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.
Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται πλήρης ανατροπή του σημερινού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και ελέγχου κατασκευών, καθώς:
- Καταργούνται οι Πολεοδομίες με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που είχαν σήμερα.
- Συντάσσονται οι μελέτες και εκτελείται το οικοδομικό έργο, με ευθύνη των μηχανικών.
- Γίνεται πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργίας, των αρχών αδειοδότησης σε Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και των Ελεγκτών Δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.
- Εγκρίνεται σε πέντε μέρες η δόμηση από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, με υποβολή του τοπογραφικού και του διαγράμματος κάλυψης.

Έφηβη στην Κίνα δίνει την παρθενιά της... για ένα iPhone 4

Μετά το περιστατικό του μικρού που πούλησε το ένα του νεφρό για να αγοράσει ένα iPad 2, έρχεται στη δημοσιότητα άλλο ένα περιστατικό, πάλι στην Κίνα, ενός κοριτσιού που επιθυμεί διακαώς να αγοράσει ένα iPhone 4 σε αντάλλαγμα για την... αγνότητά της.
Η μικρή δήλωσε στο Weibo (αντίστοιχο του twitter στην Κίνα) πως θα κάνει σεξ για πρώτη φορά στη ζωή της με οποιονδήποτε της αγοράσει ένα iPhone 4, καθώς το ζήτησε από τον πατέρα της κι εκείνος δεν της το αγόρασε. Σε φωτογραφία που ανάρτησε στο λογαριασμό της η έφηβη, δηλώνει και όλα τα προσωπικά της στοιχεία προκειμένου οι υποψήφιοι «εραστές» να αποφασίσουν πως η «επένδυση» αξίζει.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ

Ήταν στραβό το κλίμα που ήταν για την Προμηθευτική τώρα έρχεται το δημόσιο και αξιώνει επιστροφή χρημάτων από αυτήν, ούτε λίγο ούτε πολύ 111.544,88 ευρώ.
Το πρόβλημα έχει ανακύψει για το έργο Βοήθεια στο Σπίτι που είχε αναλάβει να εκτελέσει η Προμηθευτική και συγκεκριμένα αφορά το διάστημα από 01-09-2008 έως 30-05-2010, δηλαδή όταν Δήμαρχος ήταν ο Γ. Μαλαφής και γι' αυτήν την περίοδο πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την αρμόδια αρχή.
Μάλιστα με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τονίζει ότι αν δεν επιστραφούν τα χρήματα δεν δύναται να προβεί στην έκδοση βεβαίωσης εκπλήρωσης προϋποθέσεων για εκταμίευση των χρημάτων. Επιπλέον με το ίδιο έγγραφο προβαίνει σε αναπροσαρμογή του ποσού για την εκτέλεση του εν λόγω έργου με μείωση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Η αναπροσαρμογή αυτή γίνεται με βάση τα κατατεθειμένα από τον ανάδοχο έγγραφα για την αποπληρωμή του υποέργου του και αφορά την καταβολή της Γ ’ δόσης χρηματοδότησης.

"Δανεικές" βόμβες για την Λιβύη ζήτησε το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα!

Τελικά φαίνεται ότι ελληνικές βόμβες θα πέσουν ή έχουν ήδη πέσει στη Λιβύη! Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, "Η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα του ΝΑΤΟ για παροχή όπλων στις αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας που επιχερούν από ελληνικά αεροδρόμια κατά της Λιβύης"! 

Pioneer VXS-921 / VSX-1021, ιδανικοί σύντροφοι για iPhone, iPad, iPod


Δύο νέοι ραδιοενισχυτές από την Pioneer λανσαρίστηκαν στη λιανική αγορά, με τις ονομασίες VSX-921 και VSX-1021, οι οποίοι προσφέρουν εξελιγμένες χρηστικές δυνατότητες καθώς και συνδεσιμότητα με τις δημοφιλείς φορητές συσκευές της εταιρείας Apple.

Toshiba: Τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά!


Η Toshiba Europe παρουσιάζει τον Qosmio F750 3D
με τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά.

Ο φορητός υπολογιστής με τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά προσφέρει ενισχυμένη 3D ψυχαγωγία και business εφαρμογές με παράλληλη προβολή 2D / 3D.

Αυτό το καλοκαίρι ανακαλύψτε το τέλειο VAIO

Τα νέα VAIO Z Series εμπλουτίζουν τη γκάμα των παντοδύναμων και στιλάτων PC της Sony

• Νέο 13.1” VAIO Z Series: απόλυτες επιδόσεις και design, λιγότερο από 1,2 κιλά και λεπτότερο από 16.65 χλστ., με νέα μονάδα Power Media Dock™ 1
• 16.0” VAIO F Series: 3D notebook με κουμπί one-touch 3D
• 15.5” και 17.3” VAIO E Series: εύκολο στη χρήση, έξυπνο, στιλάτο notebook
• 14.0” και 15.5” VAIO C Series: notebook με επαναστατικές επιλογές στιλ ‘glow’