Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2011

Με το «ΑΡΤΕΜΙΣ» πολεμάμε για το κυνήγι

15 χρόνια επιστημονικής μελέτης και παρακολούθησης των θηραματικών πληθυσμών της Ελλάδας
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε για λεπτό πίσω μας τη γκρίνια προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα νομικά κείμενα που ετοιμάζει και αφορούν στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, γιατί οι εξελίξεις δεν σταματάνε.

Ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης επιβάλλει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, 6 Αυγούστου, το υπουργείο Ανάπτυξης στους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου.

Παράλληλα επιβάλλει πλαφόν και στην ανώτατη τιμή χονδρικής πώλησης στα Δωδεκάνησα και τη Χίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα διατηρηθεί "για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο" καθως στις περιοχές αυτές παρατηρούνται "αδικαιολόγητα υψηλές λιανικές τιμές, παρά το γεγονός ότι υπόκεινται στο καθεστώς του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (16%)".

Όταν ένας αθλητής ταπείνωνε τον Χίτλερ
 
Πριν από 75 χρόνια, στις 4 Αυγούστου του 1936, ο Αμερικανός αθλητής Τζέσι Όουενς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Βερολίνου, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

Κρυολογήματα λόγω κλιματιστικών


Όταν έχει καύσωνα, το κλιματιστικό διευκολύνει πολύ τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι όμως πιστεύουν ότι η απότομη μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να ταράξει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Άλλοι λένε πως τα κλιματιστικά είναι γεμάτα μικρόβια που καλλιεργούν ιούς και βακτήρια και μετά τα διαχέουν σε όλους τους κλειστούς χώρους, αρρωσταίνοντας όποιον βρουν στο διάβα τους.

Εξοντώθηκε «a la Ίμια» η ομάδα SEALS που σκότωσε τον Bin Laden «Team 6 is down». Κάπως έτσι θα  μπορούσε να ήταν ο τίτλος για αυτό που συνέβη εχθές το βράδυ στο Αφγανιστάν όταν ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της al Qaeda Osama Bin Laden στο Πακιστάν συνετρίβη από εκτόξευση (!) ρουκέτας με αποτέλεσμα το θάνατο όλων επιβαινόντων αλλά και τους πληρώματος.

Μεγάλη ενεργειακή επένδυση στην Κρήτη από Motor Oil, και Νουρ
Ο τομέας της ενέργειας, στο σύνολό του και μέσα από τους υποκλάδους που αναπτύσσονται αργά αλλά σταθερά, μπορεί πράγματι (αν απαλλαγεί από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις) να αποδειχτεί

Χτύπησαν πομπή βυτιοφόρων του ΝΑΤΟ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περίπου 16 βυτιοφόρα του ΝΑΤΟ, γεμάτα με καύσιμα για τις δυνάμεις του στο Αφγανιστάν, καταστράφηκαν από έκρηξη βόμβας, στο... βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία της Πεσαβάρ, στην περιοχή της οποίας στάθμευαν τα φορτηγά οχήματα.Θύματα δεν έχουν αναφερθεί, ενώ άγνωστο παραμένει εάν η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα από τα βυτιοφόρα, ή σε γειτονικό χώρο στάθμευσης.
www.tromaktiko.gr