Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα

Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα

Ο Μιχαήλ Άγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος.

«Είδα Τούρκους να καίνε τη Χίο!»

«Είδα Τούρκους να καίνε τη Χίο!»
του Παναγιώτη Σουρέλη
«Έριξαν φωτοβολίδα από φουσκωτό με αλεξίπτωτο και επέστρεψαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα»

Μία μαρτυρία – «φωτιά» που αποδεικνύει, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και παρακρατικοί μηχανισμοί της γείτονας χώρας έκαιγαν τα ελληνικά δάση επί χρόνια, αναδεικνύει σήμερα το newsbomb.
Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Ανδριανός Γκουρμπάτσης ήταν αυτόπτης μάρτυρας εμπρησμού στη Χίο το 1998, δηλαδή μετά την περίοδο 1995-1997, στην οποία αναφέρθηκε ο τέως Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, πριν ανασκευάσει κακήν κακώς.

Δηλητήριο τα νέα τεκμήρια!

των Βασίλη Αγγελόπουλου και Μάριου Χριστοδούλου
Χρυσές δουλειές με τα νέα αυξημένα, έως και 70%, τεκμήρια διαβίωσης θα κάνει η Εφορία το 2012. Χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένεται να πέσουν στη φάκα των νέων τεκμηρίων, αφού...
δεν θα φορολογηθούν για τα πραγματικά τους εισοδήματα, αλλά με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματά τους, που προκύπτουν απλώς από την κατοχή και χρήση ενός μικρομεσαίου Ι.Χ. και μιας κατοικίας. Χθες το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στις εφορίες τα νέα, τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν για αυτοκίνητα, κατοικίες, πισίνες, σκάφη αναψυχής και βοηθητικό προσωπικό.

Raspberry Pi: Ο υπολογιστής των 20 ευρώ έρχεται μαζί με τη νέα χρονιά

Σε κάποια πράγματα δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Βρετανούς. Ποια είναι αυτά εκτός από την αδελφή της νέας τους Πριγκίπισσας; …

Τρεις λέξεις:ARM, Ubuntu, Raspberry Pi. Τα δύο πρώτα τα γνωρίζετε. Για το τρίτο, σας είχαμε ενημερώσει πριν πολύ καιρό.Το Raspberry Pi είναι ένα project που «τρέχει» με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Cambridge και ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τον υπολογιστή των 16 λιρών Αγγλίας (περίπου 20 ευρώ, ανάλογα την ισοτιμία ή 25 δολάρια). Μάλιστα, σύμφωνα με τους συντελεστές του προγράμματος, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.Τι είναι όμως ο υπολογιστής των 20 ευρώ;

ΗΠΑ: Μετρούν αντίστροφα για την επίθεση στο Ιράν 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η αντίστροφη μέτρηση για μια αμερικανική επέμβαση στο Ιράν έχει ξεκινήσει ήδη και το μόνο ερώτημα που φαίνεται πως απομένει είναι… το πότε ακριβώς αυτή θα γίνει.
Όλα φαίνεται πως κρέμονται από μια λεπτή κλωστή καθώς οι απειλές του Ιράν για αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ αυξάνονται σε συχνότητα, και η διοίκηση του 5ου Αμερικανικού Στόλου ανταπάντησε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχτεί παρακώλυση της κυκλοφορίας προς και από τον Περσικό Κόλπο. Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αντιδρούν στις απειλές του Ιράν.

ΗΠΑ: Ο 5ος στόλος δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ

Ο 5ος στόλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε διακοπή των θαλάσσιων μεταφορών μέσω των στενών του Ορμούζ έπειτα από την απειλή του Ιράν πως θα κλείσει τη στρατηγικής σημασίας διαδρομή σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου.

Στοίχησε 2 ζωές ναυτικών η τουρκική κουτοπονηριά στο Αιγαίο;

Δύο Τούρκοι ναυτικοί  από το πλοίο που ναύαγησε  χθες μεταξύ Χίου και Σάμου τελικά πέθαναν και ο θάνατός τους – από παθολογικά αίτια – ίσως να οφείλεται στην πιθανά άνωθεν και καθοδηγούμενη άρνησή τους να τους παραλάβει ελληνικό ελικόπτερο που έφτασε πρώτο! Αιτία της άρνησης είναι η πάγια επιδίωξη της Αγκυρας να αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα στην έρευνα και διάσωση ναυαγών στην περιοχή του FIR Aθήνας!