Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

Συνέλαβαν Ιταλούς λαθροθήρες στη Θεσπρωτία

Άριστα οργανωμένοι και εξοπλισμένοι Ιταλοί λαθροθήρες λεηλατούν την πανίδα των ελληνικών δασών, κυνηγώντας παράνομα...
και εκτός κανόνων δεκάδες πουλιά που μοσχοπουλάνε στη συνέχεια στα ακριβά εστιατόρια της πατρίδας τους! Δυο από αυτούς συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες σε περιοχές της Θεσπρωτίας.

Κίνδυνο εγκεφαλικού αντιμετωπίζουν και τα παιδιά

Κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μία από τις … δέκα κυριότερες αιτίες θανάτου παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής παιδιατρικής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Παύλου σε επιστημονική ημερίδα, η συχνότητα εγκεφαλικών επεισοδίων σε παιδιά, παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία 25 χρόνια.

Εθελοντική δουλειά για να ανοίξουν και πάλι ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣΒοηθάμε να ανοιχτούν ξανά Ιστορικές Διαδρομές!!!!

Πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών μονοπατιών

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 Κάστρο Γριάς (Καρδάμυλα)

Τα «σωθικά» του «Κ» ή αλλιώς του ισχυρότερου υπολογιστή στον πλανήτη


Ο δυνατότερος υπολογιστής του κόσμου είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, ο «K» (προφέρεται «κέι») της εταιρείας Fujitsu. Ο χαρακτηρισμός «υπολογιστής», βέβαια, είναι λίαν υποτιμητικός και μειωτικός προς το υπολογιστικό σύστημα «Κ», καθώς ανήκει στην κατηγορία των υπολογιστών τύπου «mainframe», η οποία ορίζει το μέγεθος του συστήματος, σε επίπεδα τεράστιων χώρων («δωμάτιο» εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων).

Φασιστική δολοφονία Αρμένιου στον τουρκικό Στρατό

Αρμενικής καταγωγής στρατιώτης που υπηρετούσε στον Τουρκικό Στρατό δολοφονήθηκε, με τις τουρκικές αρχές να μιλούν μέχρι τώρα για ατύχημα.
Ο στρατιώτης Σεβάγκ Σαχίν Μπαλικτσί πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 24 Απριλίου 2011 – ημέρα εορτασμού της μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του 1915 – από τον Τούρκο στρατιώτη Κιβάτς Αγκάογλου, γιατί ήταν αρμενικής καταγωγής!

Τέλος το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ - Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12 υποψήφιο για τις ΕΕΔ!


 
 Tέλος παραγωγής για το διασημότερο όπλο όλων των εποχών, το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και τα παράγωγά του, το ΑΚ-74 και το "καραμπινάκι του", αλλά ο διάδοχός του το ΑΚ-12 που παρουσιάστηkε σήμερα από τον ίδiο τον Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ υπόσχεται να είναι το ίδιο φονικό, το ίδιο απλό στην χρήση, πιο εύχρηστο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο ελαφρύ και ...