Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ


 Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στην Αθήνα και δείχνει έναν άστεγο καθισμένο στον πεζόδρομο, έχοντας στην αγκαλιά του ένα σκύλο που κοιμάται.Εκτός αυτού, ο άστεγος έχει τον σκύλο σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα για να μην κρυώνει! Σίγουρα πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες, στις οποίες η εικόνα είναι τόσο δυνατή που τα λόγια φαίνονται περιττά.

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν οι ευρωπαίοι πολίτες αύριο

 
 Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το Σάββατο, με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ

Ideal, ίσως το πιο χειροποίητο γαλλικό όπλο.

Ideal, ίσως το πιο χειροποίητο γαλλικό όπλο. Το σχεδιάγραμμα δείχνει πως λειτουργούν τα σπιράλ ελατήρια τραβώντας τα έμβολα.

Τα μεγάλα γαλλικά όπλα είναι το πλαγιόκαννο Ideal, το Darne, το μονόκαννο Simplex, το σουπερποζέ Falcor. Είναι όλα τους όπλα που μηχανικά διαφέρουν από το μοτίβο που έχει καθιερωθεί ως το "ορθόδοξο" πρότυπο λειτουργείας.
Η μεγάλη επιτυχία και φήμη των αγγλικών όπλων τα έκανε το κυρίαρχο σχήμα στα δίκαννα. Τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών είναι γνωστά: σφύρες που στηρίζονται σε έναν άξονα και κινούνται περιστροφικά ωθούμενες από ελατήρια σχήματος V. Αυτό το σύστημα καθιερώθηκε ίσως επειδή ήταν και το πιο εύκολα αντιγράψιμο από τεχνίτες άλλων χωρών.

OS X 10.8 Mountain Lion, το νέο Λειτουργικό Σύστημα για Mac υπολογιστές – πρώτα στοιχεία



Λευτέρης Ξυκομηνός
Η επόμενη μορφή του Λειτουργικού Συστήματος αλλιώς OS (εκ του Operating System) για Mac υπολογιστές της Apple, είναι γεγονός: ονομάζεται «OS X 10.8 Mountain Lion». Βρίσκεται ήδη στα χέρια των απανταχού προγραμματιστών (σε δοκιμαστική έκδοση), ενώ στους καταναλωτές θα δοθεί περί τα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού (2012), μέσω του αποκλειστικού για Mac υπολογιστές, Διαδικτυακού καταστήματος «App Store», προς άγνωστη ακόμα τιμή.

Με πυραύλους Milan εφοδιάζει η Τουρκία τους αντάρτες στη Συρία


Νέες πληροφορίες που έρχονται από τα πεδία των μαχών στην Συρία αποδεικνύουν ότι μεγάλες ποσότητες δυτικών όπλων έχουν εισέλθει από την Τουρκία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνιση αντιαρματικών πυραύλων Milan στα χέρια των Σύρων αντικαθεστωτικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βασικούς λόγους που ο συριακός Στρατός χρησιμοποίησε
βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών BM-21 κατά την διάρκεια των μαχών στην πόλη Homs ήταν η χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού αντιαρματικών πυραύλων Milan από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Για "κίνδυνο πραξικοπήματος χθες βράδυ στην Ελλάδα" γράφουν οι Βρετανοί


 
Ύποπτα και ύπουλα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου έχουν αρχίζει να παίζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές  χώρες και ειδικά στον βρετανικό Τύπο κατά της Ελλάδας, καθώς πάλι μια βρετανική εφημερίδα η EXPRESS ισχυρίζεται ότι «Στην Ελλάδα χθες το βράδυ υπήρχαν φόβοι για πραξικόπημα.