Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

Δυτικά της Χίου σήμερα το Piri Reis


 Δυτικά της Χίου έπλεε σήμερα στις 6:45 τα ξημερώματα το Koca Piri Reis, πυροδοτώντας νέα ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι δεδομένο, ότι οι Τούρκοι επιχειρούν με τις κινήσεις του Ωκεανογραφικού, την δημιουργία ενός θερμού επισοδείου στο Αιγαίο... ενώ μέχρι στιγμής οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά από την Ελληνική πλευρά.

Αρνήθηκαν την παρέλαση οι ανάπηροι και θύματα πολέμου


Η ντροπή γίνεται πλέον ατμόσφαιρα στη χώρα μας αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει...
Η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θέλοντας να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα που επιβάλλονται και προωθούνται...

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Αλλα ενθυμήματα του απελευθερωτικού Αγώνα του 1912, στη Βιβλιοθήκη Χίου «Α. Κοραής»Σε προηγούμενο άρθρο επεσήμανα το γεγονός ότι, στη Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» λειτουργούσε μέχρι το 1975 Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο με σημαντικό αριθμό εκθεμάτων. Σημείωσα επίσης ότι ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν πολύ σπουδαία εκθέματα, πραγματικά κειμήλια, του απελευθερωτικού Αγώνα του 1912.

Ακαδημία Μηχανικών Χίου: ανησυχία καθηγητών για τυχόν κλείσιμο της Σχολής Στα πλαίσια των συζητήσεων περί Αναβάθμισης-Αναδιάρθρωσης της Ναυτικής Εκπαίδευσης και χωροταξικής κατανομής των Σχολών, οι Καθηγητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και προτείνουν:
Εξακολούθηση λειτουργίας (πιθανολογείται να κλείσει) με ταυτόχρονη κτηριακή αναβάθμιση της Σχολής  καθώς η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου διαθέτει:

Γιγαντιαίο άγνωστο αντικείμενο «προσγειώθηκε» στη Σιβηρία

Γιγαντιαίο άγνωστο αντικείμενο «προσγειώθηκε» στη Σιβηρία

Ένα περίεργο μεταλλικό αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό σε δάσος της Σιβηρίας, αναστατώνοντας τους κατοίκους κοντινού χωριού και τους Ρώσους επιστήμονες.

Με βαλλιστικό τρόμο απειλεί ο Assad - Εντός της ακτίνας προσβολής του Rodong-1 η Κρήτη


 Σαφή προειδοποίηση προς τις χώρες που προτίθεται να φιλοξενήσουν ή να υποστηρίξουν τις δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Συρία έστειλε μέσω του Kofi Annan ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad πριν από μερικές ημέρες κατά την διάρκεια συνάντησης τους.